Voinko pitää uunimakkaraa noin 45 minuuttia palasina perunasipuli sekoituksen kanssa vai meneekö huonoksi?
Kannattaako sitä pitää niin kauan siellä vai miten saisin sen sitten toimimaan perunasipulisekoituksen kanssa uunissa?
T avuton juuri omilleen muuttanut enkä löytänyt googlesta mitään ohjetta :(
Kommentit (42)
Voi sekoittaa heti sekaan. Muista kerma.
Vierailija kirjoitti:
Voi sekoittaa heti sekaan. Muista kerma.
älä puhu paskaa
Voit pitää.
Uunimakkara ei mene huonoksi tuossa ajassa 45 minuuttia uunissa on täysin ok, kunhan lämpö on tyypillinen uunilämpö (esim. 200 C). Makkara on kypsää jo valmiiksi, joten sitä ei voi raakakypsentää pilalle.
Jos haluat mieluummin, että makkara pysyy pehmeämpänä, voit joko lisätä makkarapalat vasta noin puolivälissä paistoa tai peittää vuoan foliolla ensimmäiset 3035 min ja ottaa folion pois viimeiseksi 1015 minuutiksi
Älä jätä makkaraa siihen pinnalle vaan upota se sinne perunasipulisekoituksen alle ettei pala
Lisää ne myöhemmin peruna-sipulin sekaan.
Joo, 30 minuuttia voisi riittää makkaralle...
En tiedä. Olen viimeksi syönyt uunimakkaraa varmaan koulussa tai armeijassa, ja siitä on kauan. Koiranruokaa, kuten maksalaatikkokin.
Voit aivan hyvin kypsentää makkaraa ja perunasipulisekoitusta uunissa noin 45 minuuttia, kunhan huomioit muutaman seikan ruoan onnistumisen kannalta. Ajan myötä makkara ei mene huonoksi, mutta sen rakenne voi muuttua.
Huomioi nämä asiat
Kuivuminen: Makkarapalaset voivat kuivua pitkän paistoajan aikana, jolloin niiden koostumus muuttuu kovaksi tai jopa sitkeäksi.
Perunoiden kypsymisaika: Perunoiden kypsymisaika on ratkaiseva, ja 40-50 minuuttia on juuri sopiva aika sille, että ne kypsyvät meheviksi.
Makkarat loppuvaiheessa: Jotta makkara säilyisi mehukkaana, voit lisätä makkarapalaset vasta paiston loppupuolella, esimerkiksi viimeiseksi 15-20 minuutiksi, kun perunat ovat jo puolikypsiä.
Vinkkejä onnistuneeseen lopputulokseen
Paista ensin perunoita: Aloita paistamalla perunasipulisekoitusta uunissa noin 20-30 minuuttia. Tämän jälkeen voit lisätä makkarapalaset joukkoon ja jatkaa paistamista, kunnes makkarat ovat saaneet kauniin värin ja perunat ovat täysin kypsiä.
Käytä nestettä: Voit myös lisätä hieman nestettä, kuten vettä tai ruokakermaa, vuokaan, jotta ruoka pysyy mehevänä eikä kuivu.
Pellillä vai vuoassa?: Käyttämällä uunipeltiä paistamisen aikana (ja muistamalla sekoittaa puolessa välissä) saat makkarasta ja perunoista tasaisesti ruskistuneita.
Yhteenvetona: ruoka ei mene huonoksi, mutta makkaran koostumuksen takia kannattaa ajoittaa lisäys perunoiden kypsyyden mukaan, jotta lopputulos on paras mahdollinen.
Jonkun verran on merkitystä uunin lämpötilallakin.. eli onko ajatus 175 astetta 45min vai 250 astetta 45min? Vikaksi mainitussa sanoisin, että sulta palaa niiden makkaroiden lisäksi varmaan torppakin. Se makkara ei paljon aika atarvii kun läpiää varsinkin kun pieninä paloina eli laita se perunasipuli ohjeen mukaan ja joku 10-15mn ennen pois ottamista lisäät sen makkaran sinne mukaan lämpiämään.
Vituiksi menee. Käy ostamassa makkispekkikset grilliltä vaan niinkuin ennenkin.
Vierailija kirjoitti:
Lisää ne myöhemmin peruna-sipulin sekaan.
Näin minäkin tekisin, peruna-sipulisekoitusta joutuu pitämään tunninkin että on pehmeetä ja namia.
Että tähänkin jonkun piti copypasteta suoraan tekoälyn vastaus. 🤦🏼
Moni on osannu vastata ihan oikeastikin.
Vierailija kirjoitti:
Älä jätä makkaraa siihen pinnalle vaan upota se sinne perunasipulisekoituksen alle ettei pala
Tuolloin ei haittaa, vaikka ruokaa paistaisi tunnin. Jos haluaa lisäksi juustoa, se vasta puolessavälissä paistoaikaa. Näin on menty yli 30 vee, eikä ikinä ole mennyt pilalle.
Eikö äiti ole edes uunimakkaran valmistamista opettanut? Ei v!ttu sentään.
Minä lisää aina lopussa, 15 min uunissa riittää
Menee vähän pitkäksi. Hautaa pottujen alle tai ripottele päälle kesken paiston.