Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kanelikahvi, kanelikaakao, kaneli...

Vierailija
08.10.2025 |

Tuli ny vaan mieleen. Kahvi on usein hapanta. Joten sitä happamuutta lievennetään usein sokerilla. Mutta yhtälailla happamuutta voi lieventää muillakin hommeleilla, kuten esim kanelilla.

Myös kaakao on usein hapanta. Joten sitä happamuutta lievennetään usein sokerilla. Mutta enpä ole koskaan kokeillut: voiko myös kaakaon happamuutta lieventää yhtälailla kanelilla?

Mitä muuta voi kanelilla tehdä?

Ja, jos tarkoitus on vain lieventää jonkin hommelin (juoman, kahvin, kaakaon,...) happamuutta: niin mitä muuta voi käyttää sokerin ja kanelin lisäksi? Älkää nyt ehdottako "sokerikorvikkeita" (aspartaami, stevia), vaan ehdottakaa hommeleita jotka eivät millään lailla liity sokeriin, siis kuten kaneli.

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kuullut, että ripaus suolaa taittaisi kitkeryyttä. En ole itse kokeillut 

Vierailija
2/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen kuullut, että ripaus suolaa taittaisi kitkeryyttä. En ole itse kokeillut 

Ripaus suolaa? Tuo kannattaa googlata. Tuo kannattaa kokeilla. Tuo kuulostaa hullulta. Mutta tuo kuulostaa myös siltä että se saattaisi toimia. Ehkä jos tarpeeksi paljon jaksaa ruokakemiaa opiskella niin oppii sitten myös sen että miksi tuo toimii, mikä ihmeen toimintaperiaate tuossa on taustalla. Mutta ei kukaan hullukaan jaksa niin paljon kemiaa opiskella. Riittää että se toimii - ei tarvitse tietää miksi se toimii.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tämä joku jollain lailla aavistuksen henkisesti kehittymätön chat gpt joka täällä juttelee

Vierailija
4/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunajalla aina makeutan kaakaon.

Vierailija
5/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maito. Sitä varten laitan kahviin ja teehen maitoa. Pehmentää makua, niin että kaikenpeittävä kitkeryys vaimenee ja kahvin/teen yksilölliset makuvivahteet tulevat esille. Kauramaito toimii myös ja oikeastaan paremminkin kuin lehmänmaito.

En ole huomannut kaakaon olevan kitkerää, mutta teenkin kaakaon aina maitoon, joten ehkä en vain ole koskaan maistanut sitä ilman sisäänrakennettua pehmennystä.

Vierailija
6/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaakaojuoma ilman makeutusta on kamalaa kuraa. Siinä ei pääse kaakaon maku oikeuksiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juotko sä miten usein kaakaota?

Vierailija
8/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menehän incelli iltapuurolla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Menehän incelli iltapuurolla

Onko sulla hoono soomi?

Vierailija
10/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.

Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahvin happamuutta lievennetään oikealla suodatustekniikalla, ei millään muulla. Kahvi valmistetaan kahvipensaan MARJOISTA. Ja marjoissa on aina hapokkuutta. Se kuuluu asiaan. Juo kaakaota jos et halua happamuutta. 

Vierailija
12/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maito. Sitä varten laitan kahviin ja teehen maitoa. Pehmentää makua, niin että kaikenpeittävä kitkeryys vaimenee ja kahvin/teen yksilölliset makuvivahteet tulevat esille. Kauramaito toimii myös ja oikeastaan paremminkin kuin lehmänmaito.

En ole huomannut kaakaon olevan kitkerää, mutta teenkin kaakaon aina maitoon, joten ehkä en vain ole koskaan maistanut sitä ilman sisäänrakennettua pehmennystä.

Kahvin yksilölliset makuvivahteet PEITTYVÄT maitoon. Se EI tuo niitä esille. Osta parempaa kahvia ja suodata se käsin jos kahvia on aina noin pahaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.

Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.

Kanelia voi huoletta käyttää teelusikallisen päivässä. 

Vierailija
14/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No siis chatgpt:hän on tuputtanut mulle jo ainakin pariin otteeseen, viimeksi tänään, kaakaota seuraavalla reseptillä: jotain hiton kauramaitoa, raakakaakaota, kanelia ja hunajaa. En tiedä miten se hunaja on tuohon tarkoitus saada sekoitettua, varmaan se pitää lämmittää. Mutta pointti oli se, että ilmeisesti tuollainen kaakaoresepti on olemassa. Itseäni ei inspiroi, mutta kokeile sinä.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.

Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.

Itse käytän vain ceylonin kanelia. Ei siinä ole kumariinia.

Vierailija
16/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.

Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.

Niin, mutta on olemassa myös Ceylonin kanelia. Tuo tavallinen on nimeltään Cassia. 

Vierailija
17/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaakaojuoma ilman makeutusta on kamalaa kuraa. Siinä ei pääse kaakaon maku oikeuksiinsa.

Makeuttamattomaan kaakaoon tottuu. Kuten 99 % tummaan suklaaseen. 

Vierailija
18/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.

Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.

Itse käytän vain ceylonin kanelia. Ei siinä ole kumariinia.

Tulee vaihtavan kalliiksi esim korvapuusteissa koska se on varmaan kymmenen kertaa miedompaa. 

Vierailija
19/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen kuullut, että ripaus suolaa taittaisi kitkeryyttä. En ole itse kokeillut 

Vai kuullut ennen vanhaan kaadettiin suolaa todellakin   kahviin, en minäkään ole kokeillut siis eikö tehdä testi ja maistetaan miltä se maistuu.

Vierailija
20/22 |
08.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaakaojuoma ilman makeutusta on kamalaa kuraa. Siinä ei pääse kaakaon maku oikeuksiinsa.

Makeuttamattomaan kaakaoon tottuu. Kuten 99 % tummaan suklaaseen. 

Miksi pitäisi tottua pahaan makuun.