Kanelikahvi, kanelikaakao, kaneli...
Tuli ny vaan mieleen. Kahvi on usein hapanta. Joten sitä happamuutta lievennetään usein sokerilla. Mutta yhtälailla happamuutta voi lieventää muillakin hommeleilla, kuten esim kanelilla.
Myös kaakao on usein hapanta. Joten sitä happamuutta lievennetään usein sokerilla. Mutta enpä ole koskaan kokeillut: voiko myös kaakaon happamuutta lieventää yhtälailla kanelilla?
Mitä muuta voi kanelilla tehdä?
Ja, jos tarkoitus on vain lieventää jonkin hommelin (juoman, kahvin, kaakaon,...) happamuutta: niin mitä muuta voi käyttää sokerin ja kanelin lisäksi? Älkää nyt ehdottako "sokerikorvikkeita" (aspartaami, stevia), vaan ehdottakaa hommeleita jotka eivät millään lailla liity sokeriin, siis kuten kaneli.
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Olen kuullut, että ripaus suolaa taittaisi kitkeryyttä. En ole itse kokeillut
Ripaus suolaa? Tuo kannattaa googlata. Tuo kannattaa kokeilla. Tuo kuulostaa hullulta. Mutta tuo kuulostaa myös siltä että se saattaisi toimia. Ehkä jos tarpeeksi paljon jaksaa ruokakemiaa opiskella niin oppii sitten myös sen että miksi tuo toimii, mikä ihmeen toimintaperiaate tuossa on taustalla. Mutta ei kukaan hullukaan jaksa niin paljon kemiaa opiskella. Riittää että se toimii - ei tarvitse tietää miksi se toimii.
ap
Onko tämä joku jollain lailla aavistuksen henkisesti kehittymätön chat gpt joka täällä juttelee
Maito. Sitä varten laitan kahviin ja teehen maitoa. Pehmentää makua, niin että kaikenpeittävä kitkeryys vaimenee ja kahvin/teen yksilölliset makuvivahteet tulevat esille. Kauramaito toimii myös ja oikeastaan paremminkin kuin lehmänmaito.
En ole huomannut kaakaon olevan kitkerää, mutta teenkin kaakaon aina maitoon, joten ehkä en vain ole koskaan maistanut sitä ilman sisäänrakennettua pehmennystä.
Kaakaojuoma ilman makeutusta on kamalaa kuraa. Siinä ei pääse kaakaon maku oikeuksiinsa.
Vierailija kirjoitti:
Menehän incelli iltapuurolla
Onko sulla hoono soomi?
Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.
Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.
Kahvin happamuutta lievennetään oikealla suodatustekniikalla, ei millään muulla. Kahvi valmistetaan kahvipensaan MARJOISTA. Ja marjoissa on aina hapokkuutta. Se kuuluu asiaan. Juo kaakaota jos et halua happamuutta.
Vierailija kirjoitti:
Maito. Sitä varten laitan kahviin ja teehen maitoa. Pehmentää makua, niin että kaikenpeittävä kitkeryys vaimenee ja kahvin/teen yksilölliset makuvivahteet tulevat esille. Kauramaito toimii myös ja oikeastaan paremminkin kuin lehmänmaito.
En ole huomannut kaakaon olevan kitkerää, mutta teenkin kaakaon aina maitoon, joten ehkä en vain ole koskaan maistanut sitä ilman sisäänrakennettua pehmennystä.
Kahvin yksilölliset makuvivahteet PEITTYVÄT maitoon. Se EI tuo niitä esille. Osta parempaa kahvia ja suodata se käsin jos kahvia on aina noin pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.
Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.
Kanelia voi huoletta käyttää teelusikallisen päivässä.
No siis chatgpt:hän on tuputtanut mulle jo ainakin pariin otteeseen, viimeksi tänään, kaakaota seuraavalla reseptillä: jotain hiton kauramaitoa, raakakaakaota, kanelia ja hunajaa. En tiedä miten se hunaja on tuohon tarkoitus saada sekoitettua, varmaan se pitää lämmittää. Mutta pointti oli se, että ilmeisesti tuollainen kaakaoresepti on olemassa. Itseäni ei inspiroi, mutta kokeile sinä.
Vierailija kirjoitti:
Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.
Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.
Itse käytän vain ceylonin kanelia. Ei siinä ole kumariinia.
Vierailija kirjoitti:
Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.
Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.
Niin, mutta on olemassa myös Ceylonin kanelia. Tuo tavallinen on nimeltään Cassia.
Vierailija kirjoitti:
Kaakaojuoma ilman makeutusta on kamalaa kuraa. Siinä ei pääse kaakaon maku oikeuksiinsa.
Makeuttamattomaan kaakaoon tottuu. Kuten 99 % tummaan suklaaseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistutus että Suomessa myytävässä tavallisessa kanelissa on merkittävä määrä kumariinia joka on myrkyllistä. Sitä voi käyttää silloin tällöin pieniä määriä, mutta päivittäistä käyttöä/isojen määrien käyttöä ei suositella.
Sokeria ei kannata yrittää korvata kanelilla koska sokeri on paljon terveellisempää.
Itse käytän vain ceylonin kanelia. Ei siinä ole kumariinia.
Tulee vaihtavan kalliiksi esim korvapuusteissa koska se on varmaan kymmenen kertaa miedompaa.
Vierailija kirjoitti:
Olen kuullut, että ripaus suolaa taittaisi kitkeryyttä. En ole itse kokeillut
Vai kuullut ennen vanhaan kaadettiin suolaa todellakin kahviin, en minäkään ole kokeillut siis eikö tehdä testi ja maistetaan miltä se maistuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaakaojuoma ilman makeutusta on kamalaa kuraa. Siinä ei pääse kaakaon maku oikeuksiinsa.
Makeuttamattomaan kaakaoon tottuu. Kuten 99 % tummaan suklaaseen.
Miksi pitäisi tottua pahaan makuun.
Olen kuullut, että ripaus suolaa taittaisi kitkeryyttä. En ole itse kokeillut