Kuka keksi kurkkusalaatin ja miten siitä tuli grillien perustavaraa?
Osaako kukaan vastata? Minusta kummallinen ilmiö suomalaisessa ruokakulttuurissa.
Kommentit (13)
Mäggärää, keppädää ja gyrkkysälääddiä.
Nämi nämi.
Alunperin intialainen keksintö ajalta ennen jääkaappia. Ja onhan se hyvää.
Ja miksi sotapojat kulkee kurkkusalaattipuvuissa? Toista se oli ennen, kun olivat armeijan harmaissa.
Vierailija kirjoitti:
Ja miksi sotapojat kulkee kurkkusalaattipuvuissa? Toista se oli ennen, kun olivat armeijan harmaissa.
Nykyinen uudistettu nato-asu muistuttaa liikaa qr-koodia.
Siksi pukeudun mieluummin perinteiseen kurkkusalaattiin.
Sen keksi suomalainen Veijo Gurksallad, joka oli töissä Felixillä Ruotsissa. Vuosi oli 1952 ja se kerkesi juuri sopivasti Helsingin olympialaisiin, kun silloin tuli mys hodarit ja hampurilaiset Suomeen.
Amerikassa sitä laitetaan hot dogeihin.
"In the United States, the most common commercially available relishes are made from pickled cucumbers and are known in the food trade as pickle relishes. Pickle relish is one of the most commonly used spreads in the U.S.[25] Two variants of this are hamburger relish (pickle relish in a tomato base or sauce) and hot dog relish (pickle relish in a mustard base or sauce)" wikipedia
Raija Koo keksi kurkkusalaatin, ja Felix toi sinulle sen.
Vierailija kirjoitti:
Alunperin intialainen keksintö ajalta ennen jääkaappia. Ja onhan se hyvää.
Varmaankin näin, Sieltäpäinhän ne etikkasäilykkeet kai alunperin tulevat + pikkelssit, relissit ja chutneyt ja maustekastikkeet, jotka sitten levisivät britti-imperiumin myötä ympäri maailmaa.
Kurkut piti säilöä etikkaan, että säilyvät talven yli. Joku keksi pilkkoa ne valmiiksi ja tadaa.
En tiedä kuka kurkkusalaatin keksi, mutta olis saanut toimittaa sitä meidänkin jääkaappiin. Just olisin tarvinnut sitä ruuan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä kuka kurkkusalaatin keksi, mutta olis saanut toimittaa sitä meidänkin jääkaappiin. Just olisin tarvinnut sitä ruuan kanssa.
Olit liian laiska hakemaan kaupasta?
Kurkunleikkaajien saarelta on kotoisin tuo ruokalaji. Muistaakseni Renny Harlin toi sen Suomeen.