Mitä sienipizzaan?
Säilykeherkkusienistä kyse. Vaihtoehtoina ainakin: tulinen pepperoni, punasipuli, jalopeno, ananas ja musta oliivi. Itse tehtynä siis.
Kommentit (30)
Mietin myös, mutta mulla herkkusieni säilykettä ja jotakin siitake säilykettä. Kumpaa?
Itse laittaisin ehkä paprikaa ja jotain lihaa, jopa riistaa (poroa, bambia tai hirveä).
Osta ennemmin tuoreita, tai käy poimimassa metsästä herkkutatteja.
Sipuli ja pekoni +valkosipulihan ovat muuten sienten hyviä kavereita.
Jos laitat pizzaan tuoreita herkkusieniä tai tatteja, niin viipaloi ja pyöräytä siivut oliiviöljyssä, jossa suolaa ja pippuria + valkosipulia. Tulee parempia uunissa eikä kuivu.
Jos sienet ottaa kylppäristä, sieltä voi yleensä nappaa pari smurffia mukaan.
Purkkisieniä vain silloin jos ei ole tuoretta tarjolla!
Ja ei mustia oliiveja vaan kreikkalaisia ruskeita kalamata-oliiveja. Hirmuinen ero maussa.
Pizza ilman karvoja on kuin 15 cm penis suomalaisen känniääliön toimesta jonkun pubiruusun nuppusessa.
Tekisin vaalean kastikkeen creme fraichesta, ja paistaisin sienet, vähän mustapippuria ja suolaa, pitsan päälle, punasipulia ja hippunen pekonia. Ja rucolaa lopuksi.
Pohjaan creme fraichea ja parmesania, päälle siivutettua tuoretta herkkusientä ja punasipulia. Uuniin ja sen jälkeen päälle Serrano-kinkkua ja rucolaa.
Ei mitään purkkisieniä, vaan aitoja psiloja psykedeelipizzaan.
Mikä ongelma...kaada kaikki vaan.
Minä nyt satun pitämään näistä säilykeherkkusienistä, ajattelin paistaa niitä ennen pizzaan laittamista niin ei tule vetistä. Kerran olen tuoreita sieniä paistellut enkä tykännyt. Miksi niissä on mustia osia? Ja ne ovat tosi isoja viipaloituna, nuo säilykkeet on juuri sopivia suupalan kokoisia. Noi muut ainekset on aiemmin ostettuja, paitsi pepperonia ei ole vielä. Menen ostamaan. Niitä nyt ainakin tekee mieli, mutta haluan käyttää myös sieniä.
Vierailija kirjoitti:
Minä nyt satun pitämään näistä säilykeherkkusienistä, ajattelin paistaa niitä ennen pizzaan laittamista niin ei tule vetistä. Kerran olen tuoreita sieniä paistellut enkä tykännyt. Miksi niissä on mustia osia? Ja ne ovat tosi isoja viipaloituna, nuo säilykkeet on juuri sopivia suupalan kokoisia. Noi muut ainekset on aiemmin ostettuja, paitsi pepperonia ei ole vielä. Menen ostamaan. Niitä nyt ainakin tekee mieli, mutta haluan käyttää myös sieniä.
Valintahan on täysin sinun. Onpahan kuitenkin vinkattu.
No osta kuitenkin pekonia tai salamia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä nyt satun pitämään näistä säilykeherkkusienistä, ajattelin paistaa niitä ennen pizzaan laittamista niin ei tule vetistä. Kerran olen tuoreita sieniä paistellut enkä tykännyt. Miksi niissä on mustia osia? Ja ne ovat tosi isoja viipaloituna, nuo säilykkeet on juuri sopivia suupalan kokoisia. Noi muut ainekset on aiemmin ostettuja, paitsi pepperonia ei ole vielä. Menen ostamaan. Niitä nyt ainakin tekee mieli, mutta haluan käyttää myös sieniä.
Valintahan on täysin sinun. Onpahan kuitenkin vinkattu.
No osta kuitenkin pekonia tai salamia.
Pizzaan kuuluu tonnikala, kinkku ja ananas. Ei mitään sieniä
Minä tykkään pizzassa nimenomaa säilykeherkkusienistä. Kaikessa muussa ruuassa käytän aina tuoreita herkkusieniä.
Minun vakiopizza on herkkusieni, tonnikala, aurajuusto ja paprika (tämäkin ehdottomasti purkista).
Purkkisienien kanssa tuli aikoinaan nakattua maustepommi. Ne imee ne tosi hyvin. Paprika, valkosipuli, basilika yms. Tai ruuasta riippuen pippuria jne.
Muuhun ne kuminpalaset ei sovi, kuin maustepommeiksi.
Tuore on sitten eri juttu, kylkeen menevien kanssa.
En kyllä kutsuisi pizzaa sienipizzaksi jos siinä on purkkisieniä. Etenkään näin sienien satoaikaan.
Sinne voisi lisätä toista sienilajiketta, sipulia, ananas, metwursti, hirvenliha, se mikä sopii makuihin.
Vierailija kirjoitti:
jauheliha ja aurajuusto
A' la Konala 🥩
Voi apua, noista vaihtoehdoista mä en laittais kuin punasipulia. En siis edes sitä purkkiherkkusientä, mikset ostanut tuoreita?