Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mistä löytäisin reseptejä maukkaisiin raclette-ruokiin?

Vierailija
03.09.2011 |

Ostettiin iso kivitasoinen raclette eli siinä kivitasolla voi paistaa pihvejä tms mutta mitä tehdä niissä pikku "lapioissa".

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
03.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisi kiva saada joku sellainen resepti, joka on todettu herkulliseksi ja loistavaksi.



Niin ja mitä juustoja olette käyttäneet? Löytyykö Jumbon Stockalta?



ap

Vierailija
2/13 |
03.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustona on yleensä raclette-juustoa mutta itse pidän myös esim. vahvasta emmentalerista.



Juuston alle pannulle meillä laitetaan esim. näistä: keittokinkkua, schwarzwälder-kinkkua, mausteisia pikkumakkaroita, suolakurkkua, hillosipulia, paprikaa, oliiveja, kapriksia, (herkku)sieniä, katkarapuja, sipulia, valkosipulia. Näitä kaikkia on pikkukuutioina.

Jokainen siis ottaa, mistä tykkää. Ja syödään keitettyjen perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
03.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

on vain rajana meillä usein näin:



- lihaa ja kanaa levyllä, herkkusieniä

- juustoja ja nimenomaan raclette juustoa ei muuta (näitkin on erilaisia) Tapiolan stockalta on usein juustot loppu, mutta esim. cittareissa on hyvä valikoima.



- erilaisia salaatteja, hillosipuleita, katkarapuja, kraavikalaa,



- ja tietty keitetyt perunat (hyvä laatuisia)



Kun meillä käytetään racletteä niin katetaan pöytä seisovanpöydän tyyppiseksi. Yleensä laitan, jonkun uuniperunoiden kastikkeen vielä lisukkeeksi.

Vierailija
4/13 |
03.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pöytä täyteen erilaisia kippoja ja kuppeja erilaisia täytteitä valmiiksi annospaloiksi leikattuina. Huomaa että esim. kokokonaiset herkkusienet täytyy leikata aika mataliksi, että mahtuu sinne "uuniin". Mitä ikinä lastaattekin lapioihin, niin juustoa päälle ja grillautumaan. On herkkua. Meillä ei syödä keitettyjen perunoiden kanssa sellaisenaan, vaan keitetyt perunatkin viipaleiksi, ja sinne lapioon coctailkurkun ja vaikka paprikan kanssa juustopedin alle grillautumaan. Nam nam. Meillä on myös aina monia juustoja, joita laitetaan grillattavien päälle lapioon. Mm. ne valmiit Raglette-juustoviipaleet, vahvoja emmentaleja, goudaa, tuhjaraitajuustoa, vuohenjuustoa jne. Meillä ne on nimenomaan juustokekkerit. Jos paistatte lihaa siinä parilalla, niin tosi ohuet pikkusiivut sitten, jotta nekin mahtuvat siihen lapioon juuston alle.

Juustona on yleensä raclette-juustoa mutta itse pidän myös esim. vahvasta emmentalerista. Juuston alle pannulle meillä laitetaan esim. näistä: keittokinkkua, schwarzwälder-kinkkua, mausteisia pikkumakkaroita, suolakurkkua, hillosipulia, paprikaa, oliiveja, kapriksia, (herkku)sieniä, katkarapuja, sipulia, valkosipulia. Näitä kaikkia on pikkukuutioina. Jokainen siis ottaa, mistä tykkää. Ja syödään keitettyjen perunoiden kanssa.

Vierailija
5/13 |
03.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse tykkään myös kylmäsavuporosta ja muista kylmäsavulihoista sekä suolalihoista. Sitten chorizosiivut tms. voimakkaanmakuiset makkarat myös hyviä. Parhaita ovat mahdollisimman vähärasvaiset makkarat.



Sieninä tykkään käyttää kaupan kanttarellikuutioita.

Artisokan sydämet toimii myös sekä uunissa paahdettu paprika (saa myös kaupasta valmiina, jos itse ei viitsi paahtaa.



Juustona aina raclettejuustoa, mutta myös sinihomejuustoa käytän sekä muita voimakkaanmakuisia juustoja (esim. musta emmental). Savustettu chilijuusto myös hyvä. voimmakkaanmakuisia/maustettuja juustoja voi käyttää myös vain makua antamassa eli raclettejuusto aina annokseen ja päälle/alle toista juustoa.



Lihasiivu laitetaan pohjalle, siihen päälle muut täytteet ja viimeiseksi juusto. Meillä syödään raclette ihan sellaisenaan ilman mitään perunoita, on sen verran tuhtia ruokaa että ei lisukkeita kaipaa. Sveitsissä myös nautittiin raclette sellaisenaan, vain punkkua juomana.

Vierailija
6/13 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostettiin iso kivitasoinen raclette eli siinä kivitasolla voi paistaa pihvejä tms mutta mitä tehdä niissä pikku "lapioissa".

Vaikka tuolta...

http://www.maku.fi/resepti/raclette

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asun itse Ranskassa ja täällä raclette on ihan tavallinen talviruoka, muttei siihen mitään reseptejä tarvita. Perinteinen raclette on pelkkää juustoa ja perunaa. Perunat siis keitetään kuorettomina ja niissä pikku lapioissa sulatetaan raclette-nimistä juustoa, joka sitten valutetaan perunoiden päälle. Nykyään racletteen kuuluu myös erilaisia kuivaleikkeleitä (ei siis kypsennettyä lihaa), kuivamakkaraa, ilmakuivattua kinkkua, tms. Suomessa savuporo olisi hyvä raclette-liha. Lisänä syödään pieniä (pikkurillin kokoisia) suolakurkkuja, niitäkin varmasti jo saa suomesta (nimi on cornichons).



Se kivitaso on sitten eri asia, sillä paistetaan hyvin ohueksi nuijittua lihaa, ja sen nimi on pierrade. Noita kahta ei siis yleensä käytetä samaan aikaan. Tosin kun tekee pierradea, voisihan niihin lapioihin laittaa vaikka jotain lisuketta kuumenemaan.



Mutta siis siksi et tahdo löytää netistä maukkaita raclette-reseptejä, että niitä ei oikein edes kuulu olla. Tietty saa keksiä eri tapoja käyttää sitä laitetta, eihän sitä mikään estä.

Vierailija
8/13 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tungetteko te jotain ruokaa sinne "uuniin" sisälle? Ei siihen lapioon kuulu laittaa muuta kuin juustoa sulamaan, ja kaataa se lautasella olevan ruuan päälle tai viereen. Olen asunut pitkään sekä Ranskassa että Sveitsissä, ja aina raclette syödään noin. Perunoita, lihaleikkeleitä, suolakurkkua ja hillosipulia perinteisesti lisukkeina. Eikä täällä sitä lapiohässäkkääkään käytetä, vaan juusto sulatetaan telineessä ja siitä kaavitaan lautaselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen syönyt raclettea siten, että ylälevyllä on grillattu lähinna vain lihaa ja lapioihin on laitettu juuston lisäksi esim. salamia, kinkkua, paprikaa, sieniä ja tietysti raclette-juustoa. Näiden lisäksi on ollut tarjolla keitettyjä perunoita ja suolakurkkuja. Lisäksi on ollut tarjolla paria dippikastiketta, jotka on maustettu esim. valkosipulilla ja paprikalla. Jos on ollut isompi porukka, niin silloin ruokaa on tehty kahdella grillillä, joista toisen ylälevyllä on grillattu kalaa.



Jos joku on lähdössä grillikaupoille, niin minusta kannattaa ostaa kivilevyllä varustettu grilli.



Vierailija
10/13 |
09.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli kun joku sanoi grillaavansa juuston, ei kai se oikeesti ole tarkoitus muuta kuin sulattaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
09.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä Raclettea on aina tehty niin, että siinä pannulla (=se isompi taso) paistetaan lihaa, katkarapuja, vihanneksia ja ihan ohueksi viipaloitua perunaa - vähän niinkuin japanilainen yakiniku. Ja "lapioissa" sulatetaan juusto, joka on joko raclettea, gruiyereä tai meillä lapsille ihan Turunmaata. Päälle muskottia. Lisäksi salaattia. Ja se sotku siten syödään, nam!

Vierailija
12/13 |
09.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

onko siellä alaluukussa muuta kuin alalämpö?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
09.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pikku "lapiossa" sulatetaan raclette juusto, myos esim. morbier kay hyvin. lautaselle keitettya perunaa, cornichon suolakurkkuja, sipulia, tomaattia ja erilaisia lihaleikkeleita, kuten parman kinkkua ym. sulatettu juusto kaadetaan paalle ja NAM.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi neljä