Mitä tekisitte karpaloista? Ei kiisseli kiinnosta.
Kommentit (29)
Tee kinuskikastiketta ja syö sotä marjojen kanssa. Se superhappaman ja -makean yhdistelmä on aika mahtava😛
Riippuu lajista: onko isokarpalo, pikkukarpalo vai hikikarpalo.
Miksi niitä pitää haalia, jos ei osaa tehdä muuta kuin kiisseliä ja nimenomaan sitä ei halua syödä?
Vierailija kirjoitti:
Karpalohyytelöä.
Lähes yksi yhteen kiisselin kanssa, eli mikä järki tuossakaan?
Sellaisenaan makeuttamattoman kermavaahdon kera.
Kokeile kuivaamista. Kaupan kuivatut karpalot taitavat tosin olla amerikkalaista alkuperää eli viljeltyä makeampaa lajiketta kuin suomalaiset suokarpalot.
Pakastaisin jouluksi. On hyvää riistalle.
Jääkarpalot ja lämmin kinuskikastike. Nam.
Toi zinutski ja parpalot on hyviä. Jäisinäkin menee. Ja voi toki vetää sinne jotainkermarahkahässäkkää kanssa sekaan. Sellainen kerrossörsseli.
Jos niitä on perkellesti niin kuivurissa voisi kokeilla tuleeko yhtä hyviä kuin kaupan parpalot. Ne sopii ihan salaatin päälle kipattavaksi
Vierailija kirjoitti:
Mehua
Karpalomehu on hyvää lantrinkia kirkkaan viinan kanssa.
Jäisinä kierittelee tomusokerissa . Teen kanssa kuumakylmä. Tai jäätelöön. Mehua . Kuivattuna. Yön yli uunissa 50 astetta luukku auki. Leivinpaperilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karpalohyytelöä.
Lähes yksi yhteen kiisselin kanssa, eli mikä järki tuossakaan?
Kiisseli on jälkiruoka, hyytelö toimii mielettömän hyvin liharuokien, esimerkiksi poron tai hirven kanssa.
Kekseihin. Leivo jotain sopii myös kakkuun . Kuivakakkuun. Jäätelölle. Kastikkeeseen. Jopa ruskeaan kastikkeeseen. Sulata valkosuklaata ja sen sekaan. Sitten jäädytä.
Vispipuuroa, piirakkaa tai hilloa.