Kertokaapa aidosti herkullisia reseptejä, joihin tulee härkäpapu-, linssi- tai kikhernepastaa
Haluaisin antaa noille vielä tilaisuuden, koska ovat tavallista pastaa terveellisempiä.
Kommentit (12)
Carbonara. Ei tarvitse kuin pastan, kinkkusuikaleen ja kerman.
Mikset googlaa, netti on täynnä ohjeita!
JA ihan tavis jauhelihakastikkeen kanssakin noita voi syödä, tai kasvismuhennoksen tai tai tai, mitä väliä
Mutta älä syö valkoista pastaa, se vie kehosta enemmän kuin tuo. Valkoista vehnäjauhoa ja vettä!
En ole koskaan noita maistanut, mutta tärkeintä on löytää maut, jotka sopivat noiden pastalaatujen kanssa. Niissä on varmasti aika erilainen maku ja ehkä myös koostumus kuin vehnäpastassa. Siksi ei voi olettaa, että tavallisen pastan kanssa tarjottavat kastikkeet maistuisivat samalta kuin muista raaka-aineista valmistettu pasta. Sun pitää maistella ja miettiä, mikä maku se mahtaa olla, joka tuo pastan oman maun paremmin esiin ja tukee sitä - veikkaan, että nuo maistuvat kuitenkin voimakkaammalta kuin vehnäpasta. Mitä puuttuu? Tarvitseeko happamampaa, makeampaa, suolaisempaa, mitä? Ja tärkeää on myös opetella keittämään ne kypsyysasteeltaan sopiviksi. Tavallisen pastan kohdalla pasta keitetään al denteksi ja annetaan sen imeä vähän kastiketta sisäänsä ennen tarjoamista. Suosittelen samaa muista raaka-aineista valmistettujen pastojen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Carbonara. Ei tarvitse kuin pastan, kinkkusuikaleen ja kerman.
carbonaraan EI LAITETA kermaa!
Pasta carbonara
(2 annosta)
3 kananmunaa*
n. 150 g pecorinoa ja parmesaania raastettuna (suhde 70-30)
mustapippuria
n. 100-150 g guancialea kuutioituna
n. 200 g pastaa
Sekoita kananmunat, juustoraasteet ja mustapippuria oman maun mukaan. (=carbonara crema)
Ruskista guanciale rapeaksi pannulla. Keitä sillä aikaa pasta kypsäksi reilusti suolatussa vedessä.
Siirrä guanciale pois pannulta reikäkauhan tai lastan avulla. Nostele pasta pannulle rasvan joukkoon. Lisää tilkka keitinvettä ja sekoittele. Lisää lopuksi carbonara crema ja sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon guanciale ja annostele pasta lautasille. Ripottele pinnalle parmesaania ja mustapippuria.
*Lisää halutessasi 2 kananmunaa ja 1 keltuainen tai pelkästään 3 keltuaista. Itse käytän kokonaisia kananmunia.
Vierailija kirjoitti:
Mutta älä syö valkoista pastaa, se vie kehosta enemmän kuin tuo. Valkoista vehnäjauhoa ja vettä!
Et vissiin ymmärtänyt aloitusta!
Herkullinen härkäpapupasta.
1 härkä
2 Papua
1pss pastaa.
Sekoita, valmista ja nauti, herkullinen härkäpapupasta on valmis!
Mun mielestä nuo linssipastat on hyviä jonkun mausteisen/tulisen ruuan kanssa. Esim chili corn carne tai vastaava.
Mutta mielummin syön linssit ihan jauhelihakastikkeen seassa enkä pastamuodossa.
Vierailija kirjoitti:
Carbonara. Ei tarvitse kuin pastan, kinkkusuikaleen ja kerman.
Ei tuo ole carbonaraa. Siihen tulee kananmunia, pekonia (no possunposkea) ja valkosipulia sekä tietenkin juustoa.
Vierailija kirjoitti:
Carbonara. Ei tarvitse kuin pastan, kinkkusuikaleen ja kerman.
Carbonaraan kuuluu myös kananmuna rikottuna kuuman pastan sekaan.
Härkikset, linssit, idut ja tofut voi huoletta heittää biojätteisiin tai kompostiin!
Ei semmoisia olekaan. Pyydät mahdottomia.