Voiko vielä hieman jäisiä lihanpaloja laittaa paistinpannuun paistumaan? Olisin tekemässä karjalanpaistia.
Kommentit (16)
Jos ei sulata lihoja mikrossa ensin, niin sitten laittaisin.
No mieluiten ei; lihan pitäisi olla sulaa ja huoneenlämpöistä. Jäisestä lihasta irtoaa nesteet ja se kuivaa kypsyessään.
Ei ne siinä pannulla räjähdä. Mitä pelkäät tspshtuvan? Käytä järkeäsi
Vierailija kirjoitti:
No mieluiten ei; lihan pitäisi olla sulaa ja huoneenlämpöistä. Jäisestä lihasta irtoaa nesteet ja se kuivaa kypsyessään.
Karjalanpaistia haudutetaan vedessä tuntikausia, ei muuten kuivu.
Karjalanpaistia varten lihoja ei paisteta pannulla.
Vierailija kirjoitti:
No mieluiten ei; lihan pitäisi olla sulaa ja huoneenlämpöistä. Jäisestä lihasta irtoaa nesteet ja se kuivaa kypsyessään.
No ei pidä. Poronkäristys tehdään aina jäisestä lihasta.
Myös routapaisti tehdään uunissa jäisenä.
Miksi kukaan tekisi karjalanpaistia?
Eihän sitä voi syödä.
Vierailija kirjoitti:
No mieluiten ei; lihan pitäisi olla sulaa ja huoneenlämpöistä. Jäisestä lihasta irtoaa nesteet ja se kuivaa kypsyessään.
Tuskin karjalanpaistissa nesteeseen tulult maku haittaa, sehän syödään.n
Ennenhän ne lihat laitettiin paistamatta uunivuokaan.
Vierailija kirjoitti:
No mieluiten ei; lihan pitäisi olla sulaa ja huoneenlämpöistä. Jäisestä lihasta irtoaa nesteet ja se kuivaa kypsyessään.
Uskallan olla eri mieltä :) (en kylläkään ole kokeillut, lihaa). Vanhemmat miehet (mies olen) sanoi päinvastaista: se lihan pinta menee kiinni eikä anna niin paljon nestettä ulos. Kunhan vaan ei laita niin kuumalle pannulle, että se palaa.
Oli puhetta seikeitosta: en muistanut nostaa pakkasesta sei-pakettia sulamaan, puukkoa ei ollut, leipäveitsi ei pystynyt siihen (siis niin jäässä). Sulatin palat paistinpannussa ja leikkasin sitten, ihan samanlaista tuli kuin ennenkin.
169
Ei kannata, voi syttyä tuleen ja sitä on vaikea sammuttaa.
Eikö ole mitään mielipidettä?