Tutkimus: Kotiruoka pudottaa painoa kaksi kertaa tehokkaammin kuin teolliset valmisteet
Esimerkkinä sipsit:
Toisin on perunalastujen laita. Niissä ei ole vettä lainkaan, jolloin energia on pakkautunut hyvin tiheästi. Sipsipussissa on noin kahdeksankertainen määrä kilokaloreja verrattuna samaan grammamäärään keitettyjä perunoita.
Kommentit (13)
Mistä lähtien sipsit on olleet ruokaa? Ei tuossa sun vertailussa ole mitään järkeä.
Vierailija kirjoitti:
Niinpä. Itse syön uunimakkaraa, lasagnea ja vispipuuroa ja vaan laihdun.
Uunimakkara ei ole teollinen valmiste vaan kotiruokaa kun sitä syö aina kotona?
Kotiruoka myös kovin epämääräinen termi. Mutta taatusti helpoin tie lihomiseen on ultraprosessoidut mössöt. En usko että elintarvikefirmojen johdossa kukaan itse koskisi mihinkään noista, kokkelikin nokassa terveellisempää.
Pitäisi ehkä määritellä kotiruoka tarkemmin? Jollekulle se voi olla kaalilaatikkoa, linssikeittoa ja kesärullia. Toiselle sitten esim. uunimakkara homejuuston ja juustoraasteen kanssa perunasuikalepedillä tai nachopelti tai pihvi runsaine kastikkeineen. Ihmiset laittavat niin monenlaista ruokaa.
Tutkijat laittoivat koehenkilöt kahdelle erilaiselle ruokavaliolle.
Toiselle ryhmälle tarjoiltiin vain vähän prosessoitua ruokaa, kuten itse valmistettua spagetti bolognesea. Toinen ryhmä sai erittäin pitkälle teollisesti käsiteltyä eli niin sanottua ultraprosessoitua ruokaa, kuten välipalapatukoita ja valmislasagnea.
Sipsit mainittiin vain esimerkkinämoni kiskoo niitä, kuin evästä.
Lihapullat ja perunamuusi on tyypillinen esimerkki ruuasta jossa ei ole mitään terveellistä
Tutkimus vahvistaa sitä, että prosessointi voi saada ihmisen syömään herkemmin liikaa, hän sanoo.
Mikä tekee ultraprosessoidusta ruuasta lihottavampaa?
Mustajoen mukaan prosessointi lisää usein ruuan energiatiheyttä, sillä tehdasvalmisteisissa elintarvikkeissa on vähemmän vettä.
Vierailija kirjoitti:
Tutkijat laittoivat koehenkilöt kahdelle erilaiselle ruokavaliolle.
Toiselle ryhmälle tarjoiltiin vain vähän prosessoitua ruokaa, kuten itse valmistettua spagetti bolognesea. Toinen ryhmä sai erittäin pitkälle teollisesti käsiteltyä eli niin sanottua ultraprosessoitua ruokaa, kuten välipalapatukoita ja valmislasagnea.
Sipsit mainittiin vain esimerkkinämoni kiskoo niitä, kuin evästä.
Aivan typerä tutkimus.
Tuossa olisi pitänyt vertailla kotona tehtyä pasta bolognesea ja valmisruoka pasta bolognesea.
Hölmöä vertailla keskenään esim. salaattia ja suklaapatukkaa.
Oliko tämä jollekin oikeasti YLLÄTYS? Olette kyllä varsin tyhmiä, jos yllätyitte! Ymmärrys hoi, äly älä jätä!
Älä helvetissä! Pitikö tuota oikein erikseen tutkia? Miten on mahdollista ettei tämä ole itsestäänselvä asia kaikille?
Paljonko maksoi tämä tutkimus? Menikö verorahoista? Siinäpä sopiva leikkauskohde kun säästää pitää.
Niinpä. Itse syön uunimakkaraa, lasagnea ja vispipuuroa ja vaan laihdun.