Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Murea lihakastike. Mikä liha ja miten tehdään? Tämmöistä söin tuttavilla, mutten kehdannut kysyä miten tehty.

Vierailija
01.08.2025 |

Oli erittäin suussa sulavaa.

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellaisia pehmeitä mureita suht vaaleita lihanpaloja. t.ap

Vierailija
2/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

suht vaaleita = ehkä possua tai kanaa?

Tosi hankala noilla spekseillä antaa mitään neuvoja kuitenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihasta saa yleisesti ottaen mureaa, kun käyttää lihaa jossa on rasvaa (eli esimerkiksi possun kassleria) ja hauduttaa miedolla lämmöllä pitkään.

Vierailija
4/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauduta esim. sisäfilettä uunissa muutama tunti vienossa lämmössä.

Vierailija
5/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tuosta voi mitenkään tietää. Mikset laita viestiä ja kysy? Sano että kiitos viimeisestä, ja että lihakastikkeenne oli tosi hyvää, olisiko mahdollista saada reseptiä.

Vierailija
6/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis, et tiennyt edes mitä lihaa syöt?! Ja miksi ihmeessä, et voinut kysyä reseptiä?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tais olla karjalanpaistia.

Sitä haudutetaan uunissa monta tuntia.

Vierailija
8/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hauduta esim. sisäfilettä uunissa muutama tunti vienossa lämmössä.

Ei!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tais olla karjalanpaistia.

Sitä haudutetaan uunissa monta tuntia.

se nyt ei ole mitään "suht vaaleaa lihaa", koska siinä on possun lisäksi nautaa. Mureaa se kyllä on.

Vierailija
10/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suht vaaleita, arvelen, että porsasta. Luultavasti tuoretta kinkkukohtaa. Paistan voissa, suola ja pippuri mausteeksi. Teen ruskean kastikkeen annan muhia siinä tunnin parikin, lisään välillä vettä..lopuksi kermaa joukkoon. On se perunoiden kanssa tosi hyvää. Talvella tulee viikonloppuisin tehtyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lihasta saa yleisesti ottaen mureaa, kun käyttää lihaa jossa on rasvaa (eli esimerkiksi possun kassleria) ja hauduttaa miedolla lämmöllä pitkään.

Ei käy rasvalihat kastikkeeseen. Grilliin kyllä.

Vierailija
12/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan sama mitä lihaa, matalassa lämmössä haudutetaan ja pitkään. Katso ohje pulled pork. Jos haluat lihat kuutioina, niin leikkaa ne ennen operatiota ja jos "revitty" maistuu niin menet ohjeella. Uunissa saa pihviksileikatuista lihoista mureita pitkällä hitaalla kypsennyksrllä myös. Laittaa lämmön siihen mikä kullekkin lihalle on kypsä ja aikaa aikaa aikaa, niin on mehevät mureat sitkeiden kengänpohjien sijaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helpoiten paistista (sisä, ulko, kulma tai paahtopaisti käy).

Poista kalvot ja pilko suupaloiksi. Ruskista voissa ja lisää ruskistamisen loppuvaiheessa sipulia karamellisoitumaan sekaan. Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla. Lisää vettä ja anna hautua vähintään 2,5-3h kunnes lusikalla saa rikottua. Suurusta vesi+vehnäjauholla tarvittaessa.

Tuossa perusohje.

Stoganofffia saat kun lisäät tomaattipyrettä, valkosipulia ja suolakurkkua

Stifadoon tulee pieniä shalottisipuleita ja kanelitanko

Italialaistyylisen kun sipulin lisäksi laitat porkkana- ja selleriailppua ja valkosipulia. Yrttejä, esim rosmariinia. Loraus punaviiniä kiehumaan sekaan reippaasti ennen veden ja tomaattimurskan lisäämistä.

Perusohjetta voi varioida kymmenin tavoin

 

Vierailija
14/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lihasta saa yleisesti ottaen mureaa, kun käyttää lihaa jossa on rasvaa (eli esimerkiksi possun kassleria) ja hauduttaa miedolla lämmöllä pitkään.

Ei käy rasvalihat kastikkeeseen. Grilliin kyllä.

Hyvin sopii naudan lapa ym keittoliha pitkään haudutettavaksi. Ei sovi grilliin. Siihen sopii nopeasti kypsyvä liha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hauduta esim. sisäfilettä uunissa muutama tunti vienossa lämmössä.

Ei hyvä luoja - rasvaton sisäfile on ihan kengänpohjaa jos kuiviltaan hauduttaa. Ja aivan liian kallis ja mauton pataruokaan! Halvimmista paloista paras

Vierailija
16/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No esimerkiksi naudan palapaistilihat voi ostaa kaupasta valmiina. Käytä pikaisesti pannulla ja tee kastike, jossa sitten lihat saa hiljalleen hautua 2-3 tuntia kattilassa. Voi tehdä toki uunissakin. 

Sama toimii vaikka poron tai hirvenlihan kanssakin

Tai karjalanpaisti, lihat valmiina kaupasta ja vuokaan, joukkoon liemi, sipulia, halutessaan porkkanaa, mausteet. Ja antaa hautua uunissa 2-3 tuntia.

Itse ostan talviaikaan välillä Ranch-possunpihvejä, käytän pannulla ja laitan uunivuokaan. Päälle ruskea/kermakastike ja uuniin hautumaan, voi olla jopa 3-4 tuntia. Todella hyvää ja mureaa!

 

Vierailija
17/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soon jauhenlihhoo.

Vierailija
18/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suht vaaleita, arvelen, että porsasta. Luultavasti tuoretta kinkkukohtaa. Paistan voissa, suola ja pippuri mausteeksi. Teen ruskean kastikkeen annan muhia siinä tunnin parikin, lisään välillä vettä..lopuksi kermaa joukkoon. On se perunoiden kanssa tosi hyvää. Talvella tulee viikonloppuisin tehtyä

Ap kyllä kuulostaa henkilöltä, joka on saattanut syödä vaikka silakkalaatikkoa.

Vierailija
19/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähellä tuotettu liha yleensä parempaa. 

Vierailija
20/22 |
01.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos liha vaaleaa, niin oli arjalanpaistia. Pitkä haudutus.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi viisi