Herran jee, näin eilen kaupan kassajonossa kun miehellä oli vaimonsa kanssa hihnalla kaksi aromat suolapurkkia!!
Niitä myydään edelleen. Luulin, et ne jäi 80-luvulle! Mun lapset ei oo koskaan maistanut, pitäiskö ostaa??
Kommentit (27)
Ja tänne sitten piti kertoa. Ei todella kiinosta.
Maista. Meillä täällä Norjassa on Gastromat: suolaa, glutamaattia, purjoa, valkosipulia, hiivauutetta, kasvirasvaa. En ole katsonut pitääkö se haukkua norskforumilla junttiruoaksi, varmaan pitää.
Mullakin on purkki Aromatia maustekaapissa. Haluatko kysyä jotain? Käytän sitä itse tekemäni hirvikebabin maustamiseen monen muun mausteen lisäksi.
Näkkäriä, sipaisu voita ja siivu juustoa. Pikku tupsaus Aromatia päälle. Mummolan herkkua, kun olin nuori!
Etkö käy koskaan maustehyllyllä? Ei sitä voi missata, isot purkit ja pussit.
Se keltainen Aromat on ihan hirveää. Vieläkin muistan 80-90-luvulta kun eräs sukulaismies töpsötti grillaamansa porsaanleikkeen päälle sitä n. 0,5cm kerroksen. Ja söi.
Meillä aikuinen tytär laittaa Aromat suolaa aina voileipien päälle, tomaattia ja niiden päälle aromat suolaa.
Meillä on tota mökillä kans, ihan hyvää,
Aromat on tosi hyvänmakuinen mauste. Ainakin lihapullat maustan suolan sijaan useimmiten vain sillä, ja yleensäkin liharuokiin se sopii hyvin, myös tomaatti- ja kurkkusiivujen päälle ja kananmunan kanssa. Tavallinen jauhelihakastikekin on valtavan hyvää, kun sitä maustaa aromatilla.
Väittäkää nyt sitä sitten epäterveelliseksi, mutta ei se nyt sen epäterveellisempää ole kuin tavallinen suolakin. Ja kysyin kerran täällä palstalla (vai olisiko ollut joku muu keskustelupalsta, siitä on jo kauan), kun sitä kauheasti haukuttiin myrkyksi, niin kysyin siis, että miten se voi olla myrkkyä, kun sitä ruokakaupoissa myydään. Kukaan ei vastannut.
Mikä tahansahan on epäterveellistä, jos sitä syödään liikaa, pelkkä suolakin. Sokeriakin sanotaan myrkylliseksi, samoin voita, margariinia ja suklaata. Jäätelössäkin on nykyään niin paljon lisäaineita, että se jos mikä luulisi olevan epäterveellinen herkku. Minä olen tuota aromattia käyttänyt jo 70-luvulta asti, kun sen anopilta opin kopsaamaan käyttööni. Ja tänne asti olen elänyt ja oikein terve olen.
Kalan kanssa en ole sitä koskaan käyttänyt, mutta tiedä vaikka olisi siinäkin sopivaa.
Vierailija kirjoitti:
Herbamare ois parempi vaihtoehto
Se tai Trocamare
Miten ihmisten vatsa kestää niin paljon suolakurkkuja, ne ovat etikassa. Vaikka hiilihydraatti kuten leipä imee osan itseensä.
Olimmekohan me? Ostettiin kaksi purkkia Aromattia. Toinen mökille ja toinen veneeseen.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on tota mökillä kans, ihan hyvää,
Sitä kuuluu olla mökillä. Mahdollisimman pitkä päiväys purkin kyljessä, siis mahdollisimman kauan sitten mennyt parasta ennen. Sitten kuuluu sanoa syödessä, että eihän tämä ole mennyt miksikään.
Miten hän oli saanut vaimonsa siihen hihnalle?