harmahtava jauheliha
Kommentit (12)
avasin äskettäin paketin sikanautaa joka päällisin puolin näytti ihan hyvältä mutta liha on paketin pohjalta harmahtava ohuelta kerrokselta, päiväys on huomiselle joten uskaltaako tuota enää käyttää, kertooko tuo väri sen että liha on pilalla?? Vai pitääkö lähteä kauppaan hakemaan uutta satsia kun tarkoitus on lihapullia tehdä?
Jauhelihassa (suht tuoreessakin, siis) on usein etenkin muovipakkausten pohjapuolella tai köntin keskellä rusehtavaa = "maksoittunuttta" verta, eli hapettunutta. Voi mainiosti käyttää (jos ei haise pahalta).
Se liha mikä on hehkuvan punaista tiskillä niin siinä on lisätty väriä sekaan, liha kun itsessään ei ole hehkuvan punaista. =)
Eli ei ole pilalla.
possu vaaleanpunaista ja valkoiset osat on rasvaa.
eli en taida uskaltaa käyttää, eli kauppaa siis. -ap-
Taidat olla oikein lihamestari =)
Kerro sitten, että mitä väriä sinne lihaan lisätään? Kerro samalla myös, että minkä väristä sun veri on?
Niin ja toinen mestari olet sinä. lihasta on kyllä veri valutettu pois jo teurastusvaiheessa.
i]Taidat olla oikein lihamestari =)
Kerro sitten, että mitä väriä sinne lihaan lisätään? Kerro samalla myös, että minkä väristä sun veri on?
[/quote]
Kyllä se naudan/härän liha vaan punaista on vaikka miten valutettais!
lihatiskissä oikein "herkullisen ja kirkkaan punaiseen" jauhelihaan on lisätty punaista elintarvikeväriä jotta se näyttäisi oikein siistiltä ja kutsuvalta.
Liha on punaista kyllä (aika monta teurastettua eläintä olen nähnyt), joten ei se lihan väri muutu harmaaksi kun veret valuttaa pois mutta fakta on myös sekin että jauhelihaan laitetaan punaista elintarvikeväriä, siis niihin satseihin jotka tistimyyntiin menvät.
lihatiskissä oikein "herkullisen ja kirkkaan punaiseen" jauhelihaan on lisätty punaista elintarvikeväriä jotta se näyttäisi oikein siistiltä ja kutsuvalta.
Liha on punaista kyllä (aika monta teurastettua eläintä olen nähnyt), joten ei se lihan väri muutu harmaaksi kun veret valuttaa pois mutta fakta on myös sekin että jauhelihaan laitetaan punaista elintarvikeväriä, siis niihin satseihin jotka tistimyyntiin menvät.
Kyllä se liha otetaan suoraan vacum-pussista ja laitetaan myllyyn!
Sitä en sitten tiedä jos joku halpakauppaketju tekee jotain omaa värjäystä, mutta normaali kauppa ei todellakaan. Lihan värjääminen kun kuitenkin on laissa kiellettyä!
lihaan ei lisätä väriainetta. liha lihatiskillä on punaista koska siinä on kemiallinen reaktio hapen kanssa mikä tekee sen punaiseksi. tämä on fakta.
Kyllähän lihaan voi tulla sellasta harmaata, vaikkei olisi pilaantunuttakaan. jos haisee voimakkaalta niin varmaan on pilalla. Jauheliha menee herkästi piloille.