Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suomen kansallisruuat: pizza, kepab ja burger

Vierailija
15.07.2025 |

Ja pizzaan lisätään ananasta pyytämättä 😄

On hiukan ajeltu Suomessa muutamana kesänä. Välillä on tullut mieleen käydä kohteessa ravintolassa syömässä, eikä aina itse kokkailla. Erityisesti Pielisen rannalla sijaitseva Koli jäi mieleen. Alueella oli muutama varsin hintava ravintola, jotka kaikki tarjoilivat pääasiassa kansallisruokaamme pizzaa. Kolin kylältä olisi toki saanut uppopaistamalla pilattua kuhaa ja ranskanperunoita ja pakastehernesosetta. Kesällä. Mutta tämä aloitus vain paskotun ruoka- ja ylipainokeskustelun inspiroimana.

Tietysti ravintolat tarjoavat sitä mikä menee kaupaksi. Toisaalta asiakkaalle jää vaihtoehdoksi syödä, itkeä ja syödä tai lähteä pois. Kuka ja mikä ruokakulttuuria lopulta ohjaa? Kauppa, teollisuus, ravintolat...

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
15.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapiirakka grilliltä kostean illan päätteeksi.

Vierailija
2/7 |
15.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko aitoa pakastepizzaa? Vai jotain itämaan ihmettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
15.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimekädessä asiakkaat ohjaa.

Jos ravintolan tarjonta ei kiinnosta väki menee muualle.

Toki pienemmillä paikoilla tää ei välttämättä toimi jos ei ole vaihtoehtoja, silloin ravintola tekee mitä huvittaa.

Vierailija
4/7 |
15.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mihin unohtu makkara, sehän on meidän kansallisvihannes.

Oikeesti, nuo on kaikki maukkaita.

Vierailija
5/7 |
15.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Viimekädessä asiakkaat ohjaa.

Jos ravintolan tarjonta ei kiinnosta väki menee muualle.

Toki pienemmillä paikoilla tää ei välttämättä toimi jos ei ole vaihtoehtoja, silloin ravintola tekee mitä huvittaa.

Myös turistirysissä ravintolat näyttävät tekevän mitä huvittaa. Mieleen jäi, että käytännössä S-ryhmä omistaa Kolin.

Vierailija
6/7 |
15.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halvoista raaka- aineista tehdään ylihinnoiteltua ravintola ruokaa. Jos Suomessa joku ravintola alkaa oikeasti tehdä kunnon ruokaa hyvistä raaka- aineista, niin se joutuu nostamaan hinnat niin korkealle, että ei siellä juuri kukaan käy. Michelin ravintolat ovat siksi niin harvassa täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
15.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Halvoista raaka- aineista tehdään ylihinnoiteltua ravintola ruokaa. Jos Suomessa joku ravintola alkaa oikeasti tehdä kunnon ruokaa hyvistä raaka- aineista, niin se joutuu nostamaan hinnat niin korkealle, että ei siellä juuri kukaan käy. Michelin ravintolat ovat siksi niin harvassa täällä.

Mutta jos joku uppopaistaa Pielisestä nostetun tuoreen kuhan, eikö hänen kuuluisi saada myllynkivi kaulaansa ja tulla upotetuksi Pieliseen?

Ihan yhtä kallis raaka-aine kuha on myös pilattuna. Ja annos yhtä kallis. Siis minun mielestäni pilattuna. Ehkäpä uppopaistettu uppoaa muihin turisteihin. Me palasimme murheellisena autoomme, ajoimme pois, keittimme uudetperunat ja avasimme sillipurkin.