Tiesittekö, että riisissä voi olla bakteeri, joka selviää keittämisestä?
Itse opin tämän kantapään kautta. Nimimerkillä kolme päivää vesiripulia.
Kommentit (7)
Bacillus cereus -bakteeri voi lisääntyä nopeasti kypsennetyssä riisissä, jos se on jätetty huoneenlämpöön liian pitkäksi aikaa tai jos sitä ei lämmitetä kunnolla ennen syömistä. Bakteeri tuottaa myrkkyjä, jotka voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksen oireita, kuten pahoinvointia, oksentelua ja ripulia.
Juu tiesin. Ja olen käynyt tuon läpi. Viidentenä päivänä rupesin olemaan kunnossa. Ja mulle nauretaan kun kehotan kylmentämään keitetyn riisin heti, koska haaleassa juuri tuo pöpö lähtee lisääntymään. No, kärsikää sitten itse jos omalle kohdalle tulee.
On tiedossa. Itiö. Miten keitettyä/säilytettyä riisiä söit? Mielenkiinnosta kun ei ole koskaan mitään tullut.
Vierailija kirjoitti:
Tiesin, siksi riisi syödään heti kun se on valmistunut eikä jämiä voi säästää edes jääkaapissa seuraavaan päivään ja uudelleen lämmitettäväksi.
Tämä ei pidä paikkaansa. Riisi tulee kylmentää nopeasti keiton jälkeen, tietenkin sitten voi syödä uudestaan. Se bakteeri villiintyy huoneenlämmössä seisoessaan.
Tapailin hetken vietnamilaista naista. Hän sanoi että ongelma on se että suomalaiset ei pese riisiä ennen keittämistä.
Vierailija kirjoitti:
Tapailin hetken vietnamilaista naista. Hän sanoi että ongelma on se että suomalaiset ei pese riisiä ennen keittämistä.
ja tosiaan heillä se riisi saattaa olla riisikattilassa vaikka 24h ja sit jääkaappiin, josta sitä syödään vielä monta päivää esim.paistettuna
Tiesin, siksi riisi syödään heti kun se on valmistunut eikä jämiä voi säästää edes jääkaapissa seuraavaan päivään ja uudelleen lämmitettäväksi.