Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kannattaako kevyt-tuotteisiin vaihtaa?

Vierailija
02.07.2025 |

Olen runsaasti ylipainoinen ja yritän miettiä kuinka ihmeessä saisin pudotettua painoa surkealla itsehillinnällö. Olen aina ollut skeptinen kevyt-tuotteiden suhteen mutta kannattaisiko niihin kuitenkin vaihtaa? Voiko edes teoriassa paino pudota pelkästään sillä muutoksella? (Maito, juusto, margariini, jauheliha jne)

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu. Juustossa voi riittää vähempi jos on tuhdimpi kuin kevyt-kumijuusto. Kevytkerma voi olla hyvä kastikkeessa. On huonoja kevyt tuotteita ja sitten vähän parempia. Luomuahan ne eivät ole kaupassa aina, tilat ovat erikseen. Sokeriton on myrkky, koska makeutusaine on niin kamala.

Vierailija
2/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kannata. Ihmiset ovat vain lihoneet, kun kevyttuotteet ovat tulleet markkinoille. 

Itse olen keväällä jo lisännyt rasvan käyttöä, ja paino on pudonnut 5 kg. Ilmeisesti rasvan käytöstä johtuen makeaa ei tee mieli. Vatsa on mennyt littanaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata. Ihmiset ovat vain lihoneet, kun kevyttuotteet ovat tulleet markkinoille. 

Itse olen keväällä jo lisännyt rasvan käyttöä, ja paino on pudonnut 5 kg. Ilmeisesti rasvan käytöstä johtuen makeaa ei tee mieli. Vatsa on mennyt littanaksi. 

No, se että ihmiset ovat lihoneet, vaikka kevyttuotteet ovat tulleet markkinoille, ei kyllä mitenkään osoita että lihominen johtuisi kevyttuotteista. Rasvassa on paljon energiaa, tuplasti sen verran kuin hiilareisaa, joten kyllä ainakin turhia kovia rasvoja voi rajoittaa, jos ruokavalio sisältää paljon rasvaa. Siis rasvaa kyllä myös tarvitseekin. Mutta tyyliin juusto vähän kevyempään, jäätelö pienempään, ja turhat höttöhiilarin ja rasvan yhdistelmät aivan minimiin, kuten pasteijat, viinerit, suklaat yms. Kyllä nuo toimii. 

Kevytkermoja en suosittele, olen kokeilun kautta tullut siihen tulokseen, että paremman tuloksen saa kun laittaa vain puolet kuohukermaa ja puolet vettä ja maustaa ruokaa muuten hyvin.

Vierailija
4/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata. Ihmiset ovat vain lihoneet, kun kevyttuotteet ovat tulleet markkinoille. 

Itse olen keväällä jo lisännyt rasvan käyttöä, ja paino on pudonnut 5 kg. Ilmeisesti rasvan käytöstä johtuen makeaa ei tee mieli. Vatsa on mennyt littanaksi. 

Ihmisiä hukkuu enemmän silloin kun jäätelöä ostetaan enemmän. 

Vierailija
5/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mä tuota margariinia vaihtaisi kevyempään. Kevytmargariineissa on usein huonompi rasvahappokoostumus, ja niitä hyviä rasvoja kuitenkin tarvitsee. Mutta ehkä määrää voisi tarkkailla, että paljonko sitä rasvaa laittaa leivän päälle ja montako leipää päivässä tarvitsee. 

Vierailija
6/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riippuu. Juustossa voi riittää vähempi jos on tuhdimpi kuin kevyt-kumijuusto. Kevytkerma voi olla hyvä kastikkeessa. On huonoja kevyt tuotteita ja sitten vähän parempia. Luomuahan ne eivät ole kaupassa aina, tilat ovat erikseen. Sokeriton on myrkky, koska makeutusaine on niin kamala.

Minun mielestä kevyistä juustoista parhaita on Polar 15. Sitä on kyllä kevyempääkin, mutta tuo 15 % on parempi kuin monissa muissa juustoissa 17 %. Makuasioita varmaan kuitenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelitko siis jatkaa hillitöntä mässäilyä mutta kevyttuotteilla? Huono idea.

Vierailija
8/8 |
02.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihan saa kevyemmäksi parhaiten niin että ostaa vain pienen paketin jauhelihaa ja laittaa sekaan lihaliemessä kostutettua soijarouhetta, lisäksi pieneksi kuutioitua sipulia ja karkeaa porkkanarastetta. Kesäkurpitsaakin voi laittaa. Maustaa hyvin, savupaprikalla ja pippurilla. Sopii ihan vaikka mihin, keittoon, makaronilaatikkoon, lasagneen ...