Kanan maustamiseen vinkkejä!
Antakaa teidän parhaimmat vinkit kanan fileepihvien maustamiseen 😁 Tai jos on suosituksia kaupan valmiiksi marinoiduista kanoista, et mitkä on hyviä uunissa valmistettavaksi?
Tarkoitus olisi syödä kanaa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Meillä ei ole mahdollisuutta grillata, ellei uunin grillitoimintoa lasketa, mutta tavoittelen kuitenkin sellaista grillatun ruuan fiilistä.
Kommentit (40)
Tikkka Masala mausteseos ainakin Coop:lta löytyy.
Ostin Kreikasta mausteseoksen, joka on mielestäni erinomaista broilerin maustamiseen. Tuoteseloste on kadoksissa, mutta muistan sen sisältävän currya, makeaa chiliä, paprikajauhetta, timjamia ja rosmariinia.
Ai. No annat ensin hiljalleen kypsyä pannulla öljyssä. Sitten tietysti olisi hyvä hakata ne ensin kelmun läpi hiukan. No kun ne kypsyy paremmin hiukan hakaatuina litteämpinä. Kääntelet välillä. Sitten lisäät Carry maustetta keltaista ja viherpippuria. Lisää hiukan vettä. Sitten olisi hyvä jos kansi pannulla . Paprika suikaleet sopii hyvin kastikkeeseen. Kannen alla ne kypsyy. Sitten lisäät korvauksen kermaa ja loput hetken päästä. Ettet hosu kypsennyksen aikana. Annat hitaasti kaikki vaiheet kypsyä siinä hella 3-4 numerolla levy. Lopuksi 1-2 lla. Saat kunnolla kypsää ja hyvän kastikkeen.
Uunisaakin hyvä jos on kannellinen vuoka. Pitkä kypsennys aika ja lientä.
cUrry
Ohis... lapsuudessa kasarina curry oli aina broilerin mausteena. Nyt ei kyllä mene enää.
Toi tandoori on muuten tosi hyvä, tykkään itekin
Laita köntti voita ja 3 DL kuohukermaa ja työnnä uuniin 👍 terveellistä
Vierailija kirjoitti:
Laita köntti voita ja 3 DL kuohukermaa ja työnnä uuniin 👍 terveellistä
Lisäisin tuohon herkulliseen reseptiin ripauksen suolaa, paljon pekonia ja juustoa.
Vierailija kirjoitti:
Laita köntti voita ja 3 DL kuohukermaa ja työnnä uuniin 👍 terveellistä
Missä maku?
Paistoin suikaleita pannulla ja laitoin 2/3 purkkia arrabiatapestoa (miten lie kirjoitetaan) kastikkeeksi.
Saitko ostettua kanan joltakin munatilalta? Kaupassa myytävät kun kaikki ovat kananpoikia eli broilereita. Itse en ole nähnyt kaupoissa myynnissä kanaa juurikaan 1990-luvun alun jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita köntti voita ja 3 DL kuohukermaa ja työnnä uuniin 👍 terveellistä
Missä maku?
Laadukkaassa lihassa, ei halvinta atrian teurasjätettä.
Vierailija kirjoitti:
Ai. No annat ensin hiljalleen kypsyä pannulla öljyssä. Sitten tietysti olisi hyvä hakata ne ensin kelmun läpi hiukan. No kun ne kypsyy paremmin hiukan hakaatuina litteämpinä. Kääntelet välillä. Sitten lisäät Carry maustetta keltaista ja viherpippuria. Lisää hiukan vettä. Sitten olisi hyvä jos kansi pannulla . Paprika suikaleet sopii hyvin kastikkeeseen. Kannen alla ne kypsyy. Sitten lisäät korvauksen kermaa ja loput hetken päästä. Ettet hosu kypsennyksen aikana. Annat hitaasti kaikki vaiheet kypsyä siinä hella 3-4 numerolla levy. Lopuksi 1-2 lla. Saat kunnolla kypsää ja hyvän kastikkeen.
Hakata kananrintapihvejä kelmun läpi? Ei sentään, en oo ikinä kuullut ja nähnyt. Itse halkaisen pihvit ja väliin laitan mausteet ja yrtit, tomaatinsiivuja ja mozzarellasiivuja ja käärin pekoniin ja sitten uunissa tai pannulla paistelen. Kananrintapihvihän on pehmeää ja menisi "rikki" jos sitä hakkaamaan rupeaa. Uunissa ilman pekonia ympärillä saattaa tulla hyvinkin kuivia pihvejä. Kermaa en käytä.
Ketsuppia kanan päälle ja uuniin. 175 astetta noin 40 minuuttia.
Maustetta voi laittaa kananruokaan
Grillausmauste
Paiston jälkeen soijakastiketta
Makea soijakastike, rakuuna, tandoor, hunaja