Oletko pakastanut jogurttia?
Mä en ole ennen, mutta nyt oli avaamaton juotava jogurtti jossa parasta ennen-päiväys 26.6. Laitoin pakastimeen, mutta nyt luin Valion sivuilta ettei saisi. Olen hämmentynyt.
Kommentit (3)
Olen pakastanut. Sen voi käyttää ruuan valmistukseen ihan hyvin. Suolaiseen tai makeaan riippuen jugurtista. Valion velvollisuus on mainita asiasta jugurtin rakenteen muuttuessa, ettei joku sitten valita heille miksi ei ole enää samaa kamaa kuin ennen pakastusta.
Rakenne varmasti menee pilalla, mutta jos sen käyttää vaikka johonkin kastikkeeseen ruoanlaitossa niin varmasti toimii sellaiseen. Ei tarvitse pois heittää käyttökelpoista ruokaa.
Esimerkiksi intialaisissa ruoissa käytetään paljon jugurttia kastikkeissa. Tomaattimurskaa, jugurttia, paljon mausteita...
Niin no maidonkin voi makastaa, jos käyttää sen myöhemmin ruoanlaittoon. Jogurttia en pakastaisi, koska maitotuotteissa rakenne ja maku muuttuvat hieman. Mutta ei se teoriassa pilalle mene.