Tehtiinkö 70-luvulla paljon paistettuja ruokia?
Kommentit (11)
Jauhelihapihvejä ja maksapihvejä pannulla, tulee ensin mieleen.
Voi keitettiinkö enemmän? Ruokaa tai juomaa.
Tehtiin. Sekä uunissa paistettuja, mm. makaronilaatikkoa että paistinpannulla, mm. porsaankyljyksiä ja kalaa. Kanaa myytiin kokonaisena eikä sellaisena broilerisilppuna kuin nykyisin,
Köyhät ritarit 80-luvulla ja sitä ennen. Paistettua kananmunaa tai perunaa. Ruoan lämmitys.
Varmaan saman verran kuin nykyäänkin.
Keittoja oli paljon ja kastikkeita, läskikastike, makkarakastike. Ruoka oli meidän perheessä pahaa ja söin paljon karkkia nälkääni. Hampaat menivät huonoksi.
Uunissa ja pannulla paistettiin, kyllä.
Huoltsikoilla ja ravintoloissakin oli tarjolla leikkeitä, kotletteja ym.
Ihan samassa määrin kuin nykyään ken kotiruokaa nyt tekee, taloudenpito ole paljoa muuttunut.
Vierailija kirjoitti:
Köyhät ritarit 80-luvulla ja sitä ennen. Paistettua kananmunaa tai perunaa. Ruoan lämmitys.
Olen syntynyt-75 enkä ole ikinä syönyt köyhiä ritareita tai nähnyt kenenkään niitä valmistavan.
Pannulla tehtiin arkiruoka. Nakkikastiketta, lihapullia kastikkeessa, jauhelihakastiketta, paistettuja silakoita, possua, maksaa yms, kyytipojaksi keitettyjä pottuja tai maroonia.
Kyllä. Paistaminen oli käytännössä helpoin ja kätevin keino lämmittää kaikki edellispäivien ei-keittoruokien tähteet seuraavana päivänä.