Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ideoita muikkuruuaksi

Vierailija
27.06.2025 |

Miehen isä oli taas käynyt verkoilla ja toi muikkuja puoli ämpäriä. Samperi, noiden perkaamisessa menee taas pari tuntia. Mitäs niistä tekisi ruuaksi? Kukko on liian raskasta. Voiko niistä tehdä keiton, varmaan? Paistinpannulla en halua taas rasvamuikkua syödä, se närästää. Voisiko ne jauhaa mössöksi ja tehdä kalalihapullaa tai jotain, vai meneekö velliksi?

 

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rantakalaa.

Vierailija
2/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muikkupataa. Muusia kaveriksi. 

Vierailija
4/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lahjoita muikkuja arvostavalle  😘

Vierailija
5/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita sellasenaan savustuspönttöön. Ehkä vähä suolaa heittää kaveriksi.

Vierailija
6/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit paistaa ilman rasvaa, jos se tökkii, eli ikään kuin hiillostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luin, että ideoita mulkkuruuaksi. 😂

Vierailija
8/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausta chilillä, sitruunaruoholla, inkiväärillä ja korianterilla ja tee Thai-muikkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hyvin menee kokonaisinakin senkin kermaperse :D

Vierailija
10/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muikkua muikkelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parhaita ovat juuri paistettuna, vaikka tosiaan saattavat närästää, jos siihen on taipumusta. 

Muikkupata hautuu uunissa. En ole koskaan testannut, mutta muistaakseni kotitalouskirjassakin oli joku sellainen ohje.  Netistä löytyy ainakin marttojen reseptillä

 

Vierailija
12/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kissa söi kaksi... 

Jep perattu, ei muuten kelpaa mun äidille, joka tulee huomenna. Pyysin miestä tuomaan kaupasta vähän läskiä, kukko oli miehen toive ja myös äitini pitää siitä. Sinne menee puolet, varmaan sitten pannulla pyörittelen nää loput, kyllä ne joku syö...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyörittele ruisjauhoissa ennenkuin laitat ne pannulle. 

Vierailija
14/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sulla on pakastin niin kuukauden pari säilyvät hyvinä siellä.

Parasta muikkuruokaa olen saanut juhlissa: muikut oli paistettu, perattu ruodottomiksi ja fileet laitettu marinadiin, kai siinä öljyä tms oli, on jo kauan aikaa mennyt mutta muistan miten herkullisia olivat,

Muuikkukukkohan on hyvää.Sen voi tehdä avokukkonakin, eli ruistainasta leipoo pohjan, taputtelee taikinan esim paistin pannuun reunoja myöten, muikut siien täytteeksi ja sitten uuniin. Suolaa voi lisätä ja vaikka vähän rasvaa, voita tai pekonia pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos sulla on pakastin niin kuukauden pari säilyvät hyvinä siellä.

Parasta muikkuruokaa olen saanut juhlissa: muikut oli paistettu, perattu ruodottomiksi ja fileet laitettu marinadiin, kai siinä öljyä tms oli, on jo kauan aikaa mennyt mutta muistan miten herkullisia olivat,

Muuikkukukkohan on hyvää.Sen voi tehdä avokukkonakin, eli ruistainasta leipoo pohjan, taputtelee taikinan esim paistin pannuun reunoja myöten, muikut siien täytteeksi ja sitten uuniin. Suolaa voi lisätä ja vaikka vähän rasvaa, voita tai pekonia pinnalle.

Pakastaminen veteen.  Säilyy kuukausia tuoreen veroisina.  Tuo avokukko?  Perinteinen patakukko, kansi vaan taikinasta tai muuten vaan tiivis kansi.

Vierailija
16/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka täällä näitä mulkkuruokia oikein syö?

Vierailija
17/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niistä voi tehdä säilykkeitä lasipurkissa. Öljyä lasipurkkiin, mausteet ja muikut. Kypsennys matalassa lämmössä uunissa...näin muistaakseni ja olen valmistanut kerran. Säilytys kylmässä ja on hyvää esim. Ruisleivän päällä. Mutta ohjeet löytyy tarkemmin kun googlettaa. 

Vierailija
18/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mausta chilillä, sitruunaruoholla, inkiväärillä ja korianterilla ja tee Thai-muikkuja.

Ei helkutissa sentään. Nuo vie itse muikun maun pois, eli tuhoon tuomittu ruoka.

Vierailija
19/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi että, savumuikut on herkkua, samoin voissa rapeaksi muuripohjapannulla paistetut muikut. 

Mistä noin ihania appiukkoja saa, minä haluan itselleni yhden!

Vierailija
20/24 |
27.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pyörittele ruisjauhoissa ennenkuin laitat ne pannulle. 

Jauhopussissa ravisteleminen käy nopeammin. Mausteet voi kipata ensin siihen jauhoon, menee homma vielä nopeammin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan kaksi