Ideoita muikkuruuaksi
Miehen isä oli taas käynyt verkoilla ja toi muikkuja puoli ämpäriä. Samperi, noiden perkaamisessa menee taas pari tuntia. Mitäs niistä tekisi ruuaksi? Kukko on liian raskasta. Voiko niistä tehdä keiton, varmaan? Paistinpannulla en halua taas rasvamuikkua syödä, se närästää. Voisiko ne jauhaa mössöksi ja tehdä kalalihapullaa tai jotain, vai meneekö velliksi?
Kommentit (24)
Laita sellasenaan savustuspönttöön. Ehkä vähä suolaa heittää kaveriksi.
Voit paistaa ilman rasvaa, jos se tökkii, eli ikään kuin hiillostaa.
Luin, että ideoita mulkkuruuaksi. 😂
Mausta chilillä, sitruunaruoholla, inkiväärillä ja korianterilla ja tee Thai-muikkuja.
Ihan hyvin menee kokonaisinakin senkin kermaperse :D
Parhaita ovat juuri paistettuna, vaikka tosiaan saattavat närästää, jos siihen on taipumusta.
Muikkupata hautuu uunissa. En ole koskaan testannut, mutta muistaakseni kotitalouskirjassakin oli joku sellainen ohje. Netistä löytyy ainakin marttojen reseptillä
Kissa söi kaksi...
Jep perattu, ei muuten kelpaa mun äidille, joka tulee huomenna. Pyysin miestä tuomaan kaupasta vähän läskiä, kukko oli miehen toive ja myös äitini pitää siitä. Sinne menee puolet, varmaan sitten pannulla pyörittelen nää loput, kyllä ne joku syö...
Pyörittele ruisjauhoissa ennenkuin laitat ne pannulle.
Jos sulla on pakastin niin kuukauden pari säilyvät hyvinä siellä.
Parasta muikkuruokaa olen saanut juhlissa: muikut oli paistettu, perattu ruodottomiksi ja fileet laitettu marinadiin, kai siinä öljyä tms oli, on jo kauan aikaa mennyt mutta muistan miten herkullisia olivat,
Muuikkukukkohan on hyvää.Sen voi tehdä avokukkonakin, eli ruistainasta leipoo pohjan, taputtelee taikinan esim paistin pannuun reunoja myöten, muikut siien täytteeksi ja sitten uuniin. Suolaa voi lisätä ja vaikka vähän rasvaa, voita tai pekonia pinnalle.
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on pakastin niin kuukauden pari säilyvät hyvinä siellä.
Parasta muikkuruokaa olen saanut juhlissa: muikut oli paistettu, perattu ruodottomiksi ja fileet laitettu marinadiin, kai siinä öljyä tms oli, on jo kauan aikaa mennyt mutta muistan miten herkullisia olivat,
Muuikkukukkohan on hyvää.Sen voi tehdä avokukkonakin, eli ruistainasta leipoo pohjan, taputtelee taikinan esim paistin pannuun reunoja myöten, muikut siien täytteeksi ja sitten uuniin. Suolaa voi lisätä ja vaikka vähän rasvaa, voita tai pekonia pinnalle.
Pakastaminen veteen. Säilyy kuukausia tuoreen veroisina. Tuo avokukko? Perinteinen patakukko, kansi vaan taikinasta tai muuten vaan tiivis kansi.
Kuka täällä näitä mulkkuruokia oikein syö?
Niistä voi tehdä säilykkeitä lasipurkissa. Öljyä lasipurkkiin, mausteet ja muikut. Kypsennys matalassa lämmössä uunissa...näin muistaakseni ja olen valmistanut kerran. Säilytys kylmässä ja on hyvää esim. Ruisleivän päällä. Mutta ohjeet löytyy tarkemmin kun googlettaa.
Vierailija kirjoitti:
Mausta chilillä, sitruunaruoholla, inkiväärillä ja korianterilla ja tee Thai-muikkuja.
Ei helkutissa sentään. Nuo vie itse muikun maun pois, eli tuhoon tuomittu ruoka.
Voi että, savumuikut on herkkua, samoin voissa rapeaksi muuripohjapannulla paistetut muikut.
Mistä noin ihania appiukkoja saa, minä haluan itselleni yhden!
Vierailija kirjoitti:
Pyörittele ruisjauhoissa ennenkuin laitat ne pannulle.
Jauhopussissa ravisteleminen käy nopeammin. Mausteet voi kipata ensin siihen jauhoon, menee homma vielä nopeammin.
Rantakalaa.