Teen ensimmäistä kertaa varhaisperunoita. Laitoin sillit keitinveteen
Siivilöidäänkö vesi kun kypsiä? Entäs margariini?
Kommentit (15)
Ne perunat kyllä tekee itse niitä jälkeläisiä, sinun pitää vaan hommata niille hyvä multainen petipaikka.Mutta tee sinä oppisi mukaan ja kysele googlelta sitten lisää neuvoja.
Nyt kuulostaa hyvältä reseptiltä. Saat kelpo sopan, anna vaan kiehua, kunnes perunat ovat pehmenneet muusimaisiksi. Lisää lopuksi soppaan tai lautaselle uusista sipuleista tehtyä silppua. Ja eiku herkuttekemaan.
Muista raastaa perunat silliveteen. Sekoita ja kiehauta pikaisesti.
Tämän kanssa sopii keitinvedestä tehty kastike:
Suurusta silli-perunaraasten pikaisesti keitetty vesi toisessa kattilassa. Ensin siivilöit tietty perunaraastee ja sillit siitä vedestä pois.
Keitä vettä kasaan noin 2 tuntia. Jos kastike menee liian paksuksi, lisää vähän kerrallaan sitä keitinvettä kolmannesta kattilasta.
👍
Tarvitset:
3 kattilaa
Siivilän
Raastinraudan
Pari kolme kauhaa
Vispilän
Potut takaisin peltoon ja sillit jorpakkoon niin jonkin aikaa odotettua niitä on huomattavasti enemmän. Perunat kannattaa syödä raakana ettei niihin tule sillinmakua
Sillit kuuluukin veteen.
Perunat pitää kyllä panna kasvipenkkiin.
Sillit pitää onkia siitä keitinvedestä mato-ongella.
Ei hullumpi kalakeitto. Täytyypä kokeilla itsekin.
Vierailija kirjoitti:
Miten teit ap?
Laitoin veden kiehumaan perunoiden kanssa ja lisäsin sillin ja margariinin. On nyt jo syöty lusikalla. Ap
Margariini siivilöidään kun sillit ovat pehmenneet. Perunat heitetään pois, koska ne ovat jo antaneet makunsa silleille. Silli syödään sellaisenaan.