Jos kahvissa ei ole pahemmin kaloreita, niin miksi pavuista kahvikoneella jauhettu kahvi nostaa kuulemma kolesterolia?
Voiko joku fiksu avata minulle tämän yhtälön? Eikö kolesteroli liity rasvaan? Ja rasvassa on kaloreita? Kahvissa ei ole. Mikä siis noissa pavuissa on?
Itselläni kolesteroli koholla ja aamujen ilo on on jauhaa pavuista muutama hyvä kaffemukillinen. Pitäisikö tästä siis luopua terveydellistä syistä?
Kommentit (10)
Ei kannata hätäillä, sillä ravinnon kolestroli nostaa elinikää:
https://i.postimg.cc/0ytJcc3f/cholestrol.png
Hyödytä kahvista huolehtia. Kolesteroliohjauksessa on paljon huuhaata ja merkityksettömiä kieltoja, ihan virallisten tahojen suosituksissa.
Ymmärtääkseni rasvaa on juurikin ilman suodatinta tehdyssä kahvissa, koska suodatinkahvissa rasvasta suuri osa jää suodattimeen. Olen silti ihmetellyt samaa kuin sinä, koska espressossa sanotaan olevan energiaa vain muutama kilokalori. Esim. ruokalusikallisessa oliiviöljyä on noin 100 kcal. Osaako joku selittää?
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni rasvaa on juurikin ilman suodatinta tehdyssä kahvissa, koska suodatinkahvissa rasvasta suuri osa jää suodattimeen. Olen silti ihmetellyt samaa kuin sinä, koska espressossa sanotaan olevan energiaa vain muutama kilokalori. Esim. ruokalusikallisessa oliiviöljyä on noin 100 kcal. Osaako joku selittää?
Suurin osa rasvasta ei koskaan liukene pavuista siihen veteen. Mustassa kahvissa vähäinen määrä rasvaa riippumatta siitä, käyttääkö suodatinta vai ei.
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni rasvaa on juurikin ilman suodatinta tehdyssä kahvissa, koska suodatinkahvissa rasvasta suuri osa jää suodattimeen. Olen silti ihmetellyt samaa kuin sinä, koska espressossa sanotaan olevan energiaa vain muutama kilokalori. Esim. ruokalusikallisessa oliiviöljyä on noin 100 kcal. Osaako joku selittää?
Suodatinkahvi onkin siksi pahaa, koska ne tärkeät ainekset suodatetaan pois. Mokkapannulla tulee erinomaista kahvia.
Suodattamaton kahvi, kuten ranskalainen pressokahvi tai turkkilainen kahvi, sisältää kahviaineita, kuten diterpeenejä (esim. kahweolia ja cafestolia), jotka voivat nostaa kolesterolitasoja. Nämä yhdisteet estävät kolesterolin poistumista maksasta, mikä voi johtaa veren kolesterolipitoisuuden nousuun. Suodatettu kahvi, jossa käytetään paperisuodattimia, poistaa suurimman osan näistä yhdisteistä, joten se ei yleensä vaikuta kolesterolitasoihin yhtä paljon.
Vierailija kirjoitti:
Rasvaa. Pahin myrkky on kofeiini.
Trendi kyllä näyttää että mitä enemmän kofeiinia niin sitä pidempään väestö elää:
https://i.postimg.cc/xTVfVMMS/caffeine.png
Tähän on haettu kofeiinin kulutus kahvista, teestä ja virvoitusjuomista maittain.
Vierailija kirjoitti:
Suodattamaton kahvi, kuten ranskalainen pressokahvi tai turkkilainen kahvi, sisältää kahviaineita, kuten diterpeenejä (esim. kahweolia ja cafestolia), jotka voivat nostaa kolesterolitasoja. Nämä yhdisteet estävät kolesterolin poistumista maksasta, mikä voi johtaa veren kolesterolipitoisuuden nousuun. Suodatettu kahvi, jossa käytetään paperisuodattimia, poistaa suurimman osan näistä yhdisteistä, joten se ei yleensä vaikuta kolesterolitasoihin yhtä paljon.
Kiitos sinulle, joka kirjoitit tämän! Nyt aukesi miksi lähes rasvaton kahvi nostaa kolesterolia. t. Ap
Luepa uudelleen se mitä luitkin.