Hiilillä grillaus epäonnistuu AINA!!!
Miten tää nyt voi olla näin vaikeaa? Hiilet ei syty tasaisesti, pussin kyljessä sanotaan että odota 15 min, kumminkin grillin lämpö on siinä vaiheessa jotakuinkin yhtä kylppärin lattialämmityksen kanssa. Sitten siellä on joku yksi hehkuva kekäle ja sen päällä rasva syttyy palamaan, ruoat kärtsää ja loput on kylmiä ja raakoja. Antakaa nyt jotain vinkkejä, pliis!
Kommentit (5)
liekillä pitkään ja näin auttavat hiilien lämmittämisessä
Panetko varmasti riittävästi sytytysnestettä ja annatko imeytyä riittävästi?
Itellä oli näiden parametrien kanssa aluksi vaikeuksia.
- Ensin kunnolla hiiliä, mielummin liikaa kuin liian vähän.
- Holvaa sytytysnestettä ympäriinsä hiilille niin että on reilusti, mutta älä nyt uita niitä...
- ODOTA n.10 min että sytytysneste imeytyy.
- Kun sytytysneste on imeytynyt rauhassa, roiskaise sitä vielä hiukan lisää hiilille että syttyvät
- Sytytä, anna palaa, odota taas...
- Kun näyttää siltä että nonni-ny-se-sammu-ei-tästä-tuu-mitään, odota vielä hiukka
- Ja hetkisen päästä siinä komeilee todella kuuma ja hyvä hiillos. Varo polttamasta ruokia, jos tuntuu että on liian kuuma, odottele hieman ja pidä ruokaa reunoilla jne.
Hiilillä grillaaminen on taitolaji joka parhaimmillaan on parasta mitä kesällä voi ruuan kanssa tehdä, mutta pahimmillaan laittaa kyllä v***ttamaan pahemman kerran... Toivottavasto onnistut ensi kerralla!
Et kertonut minkämuotoinen grilli on.Toisissa malleissa on aivan surkeet tuuletinaukot.
vaan sillain muuttua vaaleiksi.