Mitä ruokaa teet papusäilykkeistä? (Papuja suolaliemessä, vedessä tai tomaattikastikkeessa)
Inspiraatiota kaipaan. Edullista ruokaa, kun alle 1e saa tetran tai säilyketölkillisen kypsiä papuja. Usein on tarjouksia 3 kpl 2-2,5e. Olen käyttänyt chili con carne kastikkeessa jauhelihan ja tomaattimurskan kanssa.
Kommentit (29)
Eniten tykkään paahdetuista kikherneistä. Uuniin öljytilkan kanssa 200 asteeseen, kunnes ovat rapsakoita, sen jälkeen maustaminen esim. suolalla, savupaprikalla, juustokuminalla ja chilijauheella. Voi napsia pelkiltään tai laittaa salaatin tai vaikka wokin sekaan. Olen tehnyt noita myös isoista valkoisista pavuista, ihan ok tuli niistäkin.
Minestronekeiton voi tehdä erilaisista pavuista. Perunanachot.
Englantilaiseen aamiaiseen. On meidän herkkua viikonloppuna
Minä käytän lisänä riisin ja muusin päälle. Huuhtelen säilöntäliemen pois. Kiehautan vedessä ja valutan veden pois. Sitten maustan mun lempparimausteilla pavut. Sitruunaa, soijakastiketta ja suolaa esim.
Tomaattiin säilöttyjä en osta nykyisin. Ne lämmitin vaan mikrossa lisukkeeksi ja söin sellaisenaan sen säilöntäkastikkeen kera.
Eipä se sen kummempaa laittoa tarvitse nuo tölkkipavut. Siitä vaan sitten salaattia lautaselle myös. Fetasalaatti vaikka.
Gnochhi-papu vuokaa. Eli gnochheja, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja papuja.
Kikhereneistä teen currya ja hummusta, joskus kumoan salaatin sekaan tai paahdan uunissa.
Isot valkopavut on musta ihania oikeastaan missä tahansa uuniruoassa ja myös kasviskeitoissa.
Kidneypavuista saa ihania patoja ja pihvejä, sekä meksikolaista.
Myös mustapavuista saa hyvät pihvit ja kannattaa ehdottomasti kokeilla myös leipomisessa. Muistaakseni yhteishyvässä oli joskus papukakku ohje. Ihan kuin mehevää suklaakakkua söisi.
Laitan salaattiin tai bowliin. Tortillatäytteeseen tai kasvispataan.
Sopivat tosi hyvin osaksi linssikeittoa!
Menee sellaisenaan huuhdeltuna suolan ja öljyn kanssa.
Eipä niistä pavuista ilmeisesti kovin kummoisia ja monia ruokia saa.
Itse en ole tehnyt kuin tulista soppaa noista valkoisista tomaattikastikepavuista. Kikherneet syön hummuksena. Olen myös noita jonkun mainitsemia peltikikkareita koittanut, mutta en varsinaisesti tykästynyt niihin. Myös suklaahummusta olen tehnyt, sekin oli sellaista ihan syötävää, mutta ei kumminkaan kovin innostavaa.
Toivoinkin, että tästä ketjusta olisi löytynyt uusia kunnon papureseptejä, mutta nuo samathan ne taas kerran oli täällä mainittu. Eli aloituslauseeni tuntuu pitävän paikkansa; ei pavuista kovin kummoisia ja monia ruokia saa.
Vierailija kirjoitti:
Eniten tykkään paahdetuista kikherneistä. Uuniin öljytilkan kanssa 200 asteeseen, kunnes ovat rapsakoita, sen jälkeen maustaminen esim. suolalla, savupaprikalla, juustokuminalla ja chilijauheella. Voi napsia pelkiltään tai laittaa salaatin tai vaikka wokin sekaan. Olen tehnyt noita myös isoista valkoisista pavuista, ihan ok tuli niistäkin.
Tavallisiakin herneitä voi käyttää samalla tavalla.
En mitään, käyn töissä ja on varaa ostaa kunnon ruokaa.
En käytä itse papuja ruoanlaitossa, mutta pidän meksikolaisista papuruoista.
Itse pyöräytän pavuista hummusmaisia tahnoja leivän päälle. Laitan rasvaksi oliiviöljyn tilalla rypsiöljyä ja mausteeksi vaikka tomaattipyreetä, savupaprikaa, hieman pippuria, chiliä ja suolaa. Tai sitten sekoitan yrttejä tai Provenceen yrttimausteseosta ja valkosipulia paputahnaan.
Tacojen täytettä juustoraasteen kanssa. Pannulla paistan ensin kasaan. Jos on, niin savulihaa tai chorizoa mausteeksi.
Pavut tomaattikastikkeessa ja perunamuussi.
Niin minäkin käyn töissä ja on varaa ostaa muutakin kuin papuja, ei tarvi pakolla hintoihin katsella kaupassa, mutta syön silti myös niitä papuja. 🤭
Ei se ole mikään "ruoka", jos tekee paputahnan tai paahtaa kikherneitä uunissa. Ei myöskään se, että kaataa tölkkipavut jonkun muusin tm. päälle tai salaatin joukkoon.
Laitan salaattiin, teen papukeittoa, paistan pannulla sipulien kanssa.