Ruodottomaksi fileoitu hauki. Toki ymmärrän, että ravintolassa tehdään niin
Sitä en kuitenkaan ymmärrä että tavallinen sunnuntaikalastaja tekee niin. Huvittavaa katsoa videoilta miten hauesta menee iso osa hukkaan, kun sitä fileoidaan loppuun asti.
Miten teillä?
Kommentit (24)
Millä tavoin menee hukkaan? Loput voi käyttää esim kalaliemeen tai jos on useita kaloja, niin voi tehdä vaikka kalapullia
Vierailija kirjoitti:
Hauki myllyyn. Hyviä kalapullia tulee eikä sitä mitään fileerata tarvi.
Meneekö kuuden kilon hauen ruodot myllyssä? Selkäruoto ja kylkiruodot toki ensin pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauki myllyyn. Hyviä kalapullia tulee eikä sitä mitään fileerata tarvi.
Meneekö kuuden kilon hauen ruodot myllyssä? Selkäruoto ja kylkiruodot toki ensin pois.
Kyllä ne pienemmät sinne muusaantuu helposti. Ainakin mun käsillä veivattavassa wanhan ajan myllyssä on hyvät terät ja pienet aukot mistä tursuaa ulos.
Jänkäkoira maistuu puunkaarnalle. Isot hauet ovat ruoaksi kelpaamattomia.
Hauki on turha kala joka tapauksessa. Maistuu mudalta ja petokalana kerää kaikki ympäristömyrkyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauki myllyyn. Hyviä kalapullia tulee eikä sitä mitään fileerata tarvi.
Meneekö kuuden kilon hauen ruodot myllyssä? Selkäruoto ja kylkiruodot toki ensin pois.
Ei kukaan noin isoa haukea käytä ruuanlaitossa.
Vierailija kirjoitti:
Jänkäkoira maistuu puunkaarnalle. Isot hauet ovat ruoaksi kelpaamattomia.
Jänkäjoonas ei vain osaa tehdä. Poro muuten on yliarvostettua ja paskaa.
Vierailija kirjoitti:
Hauki on turha kala joka tapauksessa. Maistuu mudalta ja petokalana kerää kaikki ympäristömyrkyt.
Ostin marketin palvelutiskiltä kypsää haukea palan ja se oli kastikkeessa. Todellakin ihan järkyttävä pettymys. Ei enää kiitti vaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jänkäkoira maistuu puunkaarnalle. Isot hauet ovat ruoaksi kelpaamattomia.
Jänkäjoonas ei vain osaa tehdä. Poro muuten on yliarvostettua ja paskaa.
Täysin minkinruokaa. Kaupungin ruokapalvelusta lähettivät hoivakotiin satsin kalamäskiä. Se oli väriltään harmaata massaa ja siinä oli puolen sentin pituisia ruodonpätkiä. Sitä ei syönyt kukaan.
Miten niin iso osa hukkaan? Y-ruodot voi ottaa kyllä sen verran sievästi, että ei todellakaan iso osa hukkaan mene. Meillä on yleensä niin isoja haukia, että syömistä kyllä riittää.
Tiesittekö, että kaarnan maku tulee hauen nahasta? Se pitää käsitellä niin, että syötävä osa ei millään tavalla kosketa nahan ulkopuolta. Vähän sama kuin lampaan nylkeminen, jossa villapuoli ei saa koskettaa lihaa, jotta se ei maista villalle.
Se on aivan sama sitten paistaa puhelinluettelo. Laittaa vaan samat mausteet ja maku tulee olemaan sama.
Taidan mennä tänään kalaan ja fileoida sen jälkeen hauen ruodottomaksi. Ja siten monitoimikoneella muusiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauki on turha kala joka tapauksessa. Maistuu mudalta ja petokalana kerää kaikki ympäristömyrkyt.
Ostin marketin palvelutiskiltä kypsää haukea palan ja se oli kastikkeessa. Todellakin ihan järkyttävä pettymys. Ei enää kiitti vaan.
En lähtisi ostamaan haukea. Taitaa olla kalliimpaa kuin lohi, kaiken lisäksi. Eri juttu kun itse niitä saa, niin voi yrittää käyttää jotenkin.
Vierailija kirjoitti:
Se on aivan sama sitten paistaa puhelinluettelo. Laittaa vaan samat mausteet ja maku tulee olemaan sama.
Kerropa nuorisolle mikä on puhelinluettelo.
Yritin poistaa tuota y-ruotoa. Se ensimmäinen viilto yläpuolelta on helppo ja vaivattomasti menee ruodon yläpintaa pitkin. En paneutunut sitten riittävästi asiaan ja se ruodon alapuoli ei kummoisesti mennyt. Otin kuitenkin ne palat pois kolmesta hauesta ja laitoin lihamyllyn läpi kahteen kertaan tuon y ruodon ja tein koepaiston ja ei ruodot tuntuneet.
Joten ainakin hauki 2,5 kiloon asti ei myllyssä y-ruodot haittaa. Isommista en tiedä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Hauki on turha kala joka tapauksessa. Maistuu mudalta ja petokalana kerää kaikki ympäristömyrkyt.
Mitäs pyydystät mutalammikoista.
Ei siitä mitään hukkaan mene. Viimeiseksi irrotetaan Y-ruotorivi, jota anopin palaksi kutsutaan.
Kaikki eivät vaan osaa laittaa haukea ruuaksi. Sitä on muinaisina aikoina viety Ruotsin kuninkaille ja Venäjän keisareille. Lohet syötiin itse, kun ne eivät rasvaisina säilyneet yhtä hyvin.
No ei se osaavalta kokkaajalta hukkaan mene, sehän käytetään kalaliemeen.
Hauki myllyyn. Hyviä kalapullia tulee eikä sitä mitään fileerata tarvi.