Tein eilen pizzataikinan ja keittelin tänään kasaan tomaattikastikkeen
Johon tuli sipulia, valkosipulia tomaattia, kirsikkatomaatteja, tuoretta chiliä, tomaattimurskaa, paseerattua tomaattia, punaviiniä, parmesaania, tuoretta rosmariinia, mustapippuria, tuoretta chiliä, suolaa ja ripaus sokeria ja pari laakerinlehteä,tuoretta basilikaa. Keittelin näitä kasaan kolmisen tuntia, että sain täydellisen tomaattikastikkeen.
Tein pizzataikinasta pyöreän läryn ja pohjalle ladoin tomaattikastiketta, mozzarellaraastetta, pinnalle aurinkokuivattuja tomaatteja, mustia oliiveja (etelästä tuotuja). Paistoin pizzakiven päällä kuumassa uunissa ja kun oli hetken paistunut, lisäsi päälle mozzarellapalleroita ja laitoin takaisin uuniin. Kun mozzarella oli sulanut, otin uunista ja lisäsin basilikan lehtiä ja oliiviöljyä pinnalle.
Taivaallisen hyvä pizza. Kannattaa tehdä itse, mistään ei saa tällaista. Parempaa kuin mikään noutopizza ikinä.
Kommentit (35)
Itse kans laittelin pakastepullan eilen jääkaappiin sulamaan ja nousemaan, tuli oikeen hyvä.
Niin ja tomaattikastiketta jäi reilusti. Teen pastaa viikolla ja se toimii hyvänä kastikepohjana.
Ja sitten ap heräsi Grandiosa pitsa uunissa
Vierailija kirjoitti:
Chili ei kuulu pizzaan!!
Tomaattikastikkeeseen tuli chiliä. Tykkään että on vähän potkua.
Rakkaudesta lajiin. Nuori kotona kesän viettävä opiskeleva nuori saa viedä evääksi töihin loput.
Mutta kenellä on aikaa keitellä jotain tomaattikastikkeita tuntitolkulla??
Vierailija kirjoitti:
Mutta kenellä on aikaa keitellä jotain tomaattikastikkeita tuntitolkulla??
Työtävieroksuvilla?
Koko juttu on keksittyä! Poistoon
Vierailija kirjoitti:
Unohdit ananaksen
Hedelmäsalaatit erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Mutta kenellä on aikaa keitellä jotain tomaattikastikkeita tuntitolkulla??
Vaikka minulla. 4 lapsen uraäiti jolla paljon työmatkoja ja pitkiä päiviä.
Menee minuutti kun silpasen tomaatit, mausteet ja yrtit kattilaan. Itsekseen muhii, en seiso vieressä.
Kesän sadon säilön hillopurkkeihin ja sitä riittää koko talveksi eri ruokiin
Kotikokeilla onkin joskus tullut sellainen käsitys että pizzan tomaattikastiketta pitää keittää kasaan tuntitolkulla. Hassu juttu, mutta usko istuu syvässä. Ja sitten italiassa laitetaan vain tuoretomaattisosetta eikä sitä ole keitelty lainkaan. No, tapoja on tosiaan erilaisia ja kysehän on tottakai mitä siltä makumaailmalta odottaa. Maistaisin kyllä ap:n pizzaa mielelläni, ikäiseni mieshän hän selvästi on. N53
Kuulostaapa hyvältä. Arvostan.
Vierailija kirjoitti:
Mutta kenellä on aikaa keitellä jotain tomaattikastikkeita tuntitolkulla??
No ei sitä tarvitse vieressä seisoa sitä kolmea tuntia
Tuo pizzakastikkeen keittäminen, varsinkin tuntitolkulla, on ihan käsittämätöntä. Kukahan tuollaisen typeryyden on keksinyt?
Siis tomaattikastike pizzaan tehdään niin että kuoritut säilyketomaatit murskataan, ja siihen mausteet sekaan. Sitten pizzan päälle. Ei sitä erikseen tarvitse keittää.
Italiassa ei keitetä pizzaan tulevaa tomaattijuttua, niin älkää tekään keittäkö.
Oliko kolmen leikkeleen pizza?