Onko kokkikoulun opettajia paikalla?
Miten te opetatte tekemään ruskean kastikkeen? Yhdestäkään ruokalasta en ole kunnollista saanut. Syön kymmenissä eri ravintoloissa vuosittain, joten se sun kullannuppu on väistämättä mulle sooseja vääntänyt.
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.
Juu, ja vtun paljon kalliimpaa kuin tehdä homma oikein. Meni ihan putkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.
Juu, ja vtun paljon kalliimpaa kuin tehdä homma oikein. Meni ihan putkeen.
Ja miksiköhän transsut alaäänestätte totuutta?
Koettakaapa nyt seisoa opetuksienne takana.
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.
Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki
Ostat ruskeaa elintarvikeväriä, laimennat vedellä, avot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.
Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki
Maissijauholla suurustettua kastiketta ei oikein voi kutsua ruskeaksi kastikkeeksi (roux).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.
Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki
Miten tuollainen nykyinen "ruskea kastike" sitten tehdään jos ei rouxiin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.
Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki
Maissijauholla suurustettua kastiketta ei oikein voi kutsua ruskeaksi kastikkeeksi (roux).
Roux tehdään rasvasta/öljystä ja jauhoista.
eri maissa käytetään erilaisia rasvoja, suomessa usein ranskalaisen keittiön tapaan voita.
Missään ei ole määrätty että jauhojen tulisi olla vehnäjauhoja. Maissijauhot on ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.
Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki
Maissijauholla suurustettua kastiketta ei oikein voi kutsua ruskeaksi kastikkeeksi (roux).
Roux tehdään rasvasta/öljystä ja jauhoista.
eri maissa käytetään erilaisia rasvoja, suomessa usein ranskalaisen keittiön tapaan voita.
Missään ei ole määrätty että jauhojen t
Et taida oikein ymmärtää mistä täällä puhutaan.
Saati mitä roux tai ruskea kastike tarkoittaa. Löysit wikipediasta?
Käytäpä mitä jauhoja ja rasvaa tahansa, mutta ruskista. Mikä siinä on niin vaikeaa?
Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.