Oliiviasiantuntijat, mikä on paras oliivi?
Manzanilla, kalamata vai mikä? Coopin mustia rinkuloita syönyt ja ok mulle, mutta kiinnostaa se kuuluisa kielenviejä...
T. Kulinaristi
Kommentit (21)
Kivellinen musta kalamata on kyllä hyvä. Todellinen ylläripylläri on suhteellisen äskettäin kauppoihin ilmestyneet Pirkka vihreät oliivit jalapenotäytteellä. Ihan hlvetin hyviä jos tykkää tulisesta.
Minä laitan kalamataoliiveja peräpäähäni ja ammuskelun niitä sitten ulos!🤗
Itse tykkää isoista vihreistä joissa valkosipulin kynsi sisällä.
Minusta hyviä oliiveja on tosi montaa eri lajia, ja eri ruokiin sopii vihreät ja toisiin mustat joten ei voi oikein mitään yhtä lajiketta sanoa mikä on paras. Perus päivittäiskauppojen valikoima ei ole kovin laaja, sieltä tulee ostettua seuraavia jotka on mielestäni hyviä
Mustat: Filos deluxe Kalamata, Herkku Taggiasca, Iliada (mustat ja mix), Gaea
Vihreät: Memmas Knossos, Herkku Bella di Cerignola, Olives Arnaud
Taggiasca-oliiveja käyttää huippuravintolat.
Vierailija kirjoitti:
Minusta hyviä oliiveja on tosi montaa eri lajia, ja eri ruokiin sopii vihreät ja toisiin mustat joten ei voi oikein mitään yhtä lajiketta sanoa mikä on paras. Perus päivittäiskauppojen valikoima ei ole kovin laaja, sieltä tulee ostettua seuraavia jotka on mielestäni hyviä
Mustat: Filos deluxe Kalamata, Herkku Taggiasca, Iliada (mustat ja mix), Gaea
Vihreät: Memmas Knossos, Herkku Bella di Cerignola, Olives Arnaud
Miten muistit noin monta tuotemerkkiä? Vai lunttasitko jostain?
Kun Lidl myy pusseissa kreikkalaisia mustia oliiveja - ne!!
Vierailija kirjoitti:
Kun Lidl myy pusseissa kreikkalaisia mustia oliiveja - ne!!
Poistettu valikoimista koska Suomi.
Välittäisin kuivattuja, ne on kaikki järkyttävän suolaisia ja maistuu.. luumuille.
Vierailija kirjoitti:
Puusta noukittu.
Oliivit eivät kasva puussa vaan pensaassa, eikä niitä voi syödä tuoreena vaan niistä prosessoidaan ensin myrkky pois ja siten osa värjätään mustaksi rautajauheen ja ruudin sekoituksella.
En tiedä lajikkeista sen tarkemmin, mutta filoksen vihreät oliivit ja jotkut kivelliset pirkka parhaat vihreät oliivit oli tosi hyviä. Yleensä ostan vaan jotain halvimpia mahdollisia lidlin tai coopin oliiveja, niin niihin verrattuna nuo oli kyllä aivan taivaallisia. Paljon napakampiakin, halpikset maistuu ja tuntuu siltä kuin ne olisivat lilluneet siellä suolavedessä vuosikausia. Ostan silti edelleen suurimmaksi osaksi halpiksia, toimii ihan hyvin pizzoissa yms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta hyviä oliiveja on tosi montaa eri lajia, ja eri ruokiin sopii vihreät ja toisiin mustat joten ei voi oikein mitään yhtä lajiketta sanoa mikä on paras. Perus päivittäiskauppojen valikoima ei ole kovin laaja, sieltä tulee ostettua seuraavia jotka on mielestäni hyviä
Mustat: Filos deluxe Kalamata, Herkku Taggiasca, Iliada (mustat ja mix), Gaea
Vihreät: Memmas Knossos, Herkku Bella di Cerignola, Olives Arnaud
Miten muistit noin monta tuotemerkkiä? Vai lunttasitko jostain?
Tottakai maahantuoja muistaa ulkoa.
Paprikatäytteinen vihreä oliivi ohittaa kalamatan uituaan ensin vodkamartinissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta hyviä oliiveja on tosi montaa eri lajia, ja eri ruokiin sopii vihreät ja toisiin mustat joten ei voi oikein mitään yhtä lajiketta sanoa mikä on paras. Perus päivittäiskauppojen valikoima ei ole kovin laaja, sieltä tulee ostettua seuraavia jotka on mielestäni hyviä
Mustat: Filos deluxe Kalamata, Herkku Taggiasca, Iliada (mustat ja mix), Gaea
Vihreät: Memmas Knossos, Herkku Bella di Cerignola, Olives Arnaud
Miten muistit noin monta tuotemerkkiä? Vai lunttasitko jostain?
Tottakai maahantuoja muistaa ulkoa.
Ostan tuon selityksen! :D
Pieni, musta, kivellinen "nizzalainen" on oma suosikki. Eli taggiasca jota saa myös Italiassa
Oliiviasiantuntijana sanoisin että vihreä oliivi on paras. Tumma oliivi huonoin.
Kalamatat minusta. Kivellisenä parhaita. Ylivoimaisesti.