Miten niin? Kahvi on ollut tähän mennessä vihannesten ja hedelmien yleisin hävikin aiheuttaja.
Kommentit (8)
Keitän kahvin normaalisti illalla valmiiksi ja seuraavan päivän juomme lämmitettynä kahvin.
Miten siis kahvi on aiheuttanut vihannesten ja hedelmien hävikkiä? Ihmiset juovat paljon kahvia ja vihannekset ja hedelmät eivät enää maistu ja ne pilaantuu ja menee hävikkiin?!
Pahalle maistuu kuumana seisotettu kahvi. Siksi annan kahvin jäähtyä ja kuumennetaan kupilliset tarpeen mukaan. Ei mitään mene hukkaan.
IL kirjoittaa, että kahvin hävikki on suuri. Onko se tuotannollisista tai maahantuoduista syistä niin suuri?
Vihanneksia ei anneta alennettuun hintaan illalla, niiden annetaan pilaantua ja kalliit tuontituotteen annetaan, ehkä "sioille", jos niillekään kelpaa.
Vierailija kirjoitti:
Keitän kahvin normaalisti illalla valmiiksi ja seuraavan päivän juomme lämmitettynä kahvin.
Näin meilläkin, paitsi se kahvi juodaan kylmänä. Musta makeuttamaton kahvi on parempaa, kun se on jäähtynyt kunnolla.
Jengi keittää aiempaa tarkemmin mitaten kahvinsa eikä enää jää pannunpohjia viemäriin kaadettavaksi (eli hävikki pienenee). Jutussa puhutaan nimenomaan kotioloissa tapahtuvasta hävikistä. Itsekin tätä tein aiemmin lähinnä sen takia, että aamulla kahvia keittäessä ei vielä oikein refleksit toimi täysin ja sitä huomaa kaataneensa liikaa vettä keittimeen. Sitten on laitettava purut vesimäärän mukaan ja lopputuloksena on "vähän liikaa" kahvia. Olen yrittänyt viime aikoina panostaa siihen, ettei tulisi edes unenpöpperössä hutiloitua tuon veden kanssa.
Meillä juodaan koko kannullinen päivässä, ei mitään jää hukkaan.