Teen gulassia ja liha tuntuu nyt loppuvaiheessa sitkeältä, onko jotain keinoa mureuttaa sitä?
Kommentit (15)
Kypsennä lisää. Viimeinen vaihe voi kestää pitempään kuin tähän astinen. Jos on sitkeä rasvaton liha, niin voi mennä kuusikin tuntia kaikkiaan.
Mitä lihaa käytit?
Hauduta vaan lisää.
Eikös aasialaiset käytä soodaa pehmentämään lihaa. Etukäteen käsittelynä
Riippuu mitä lihaa.
sais olla suht paljon kollageenia ja haudutusaika 4-5 tuntia.
Lihakastikkeet paranee kun niitä hauduttaa pitkään. Pikapihvit sopii ravintolaan, mutta pitkään muhitettu maistuu aina paremmalle.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos! Haudutan lisää. Ap
Mistä lihasta teit?
Vierailija kirjoitti:
Kiitos! Haudutan lisää. Ap
Juu. Ja tilkka sokeria saattaisi mureuttaa lihaa ja parantaa makua! Moni ei tajua tätä.
Vierailija kirjoitti:
Urea mureuttaa lihaskudosta. Lisää sitä.
Mistä minä ureaa löydän tähän hätään??
Kypsennän vähintään 2,5-3h, suomalainen liha on tosi sitkeää
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos! Haudutan lisää. Ap
Juu. Ja tilkka sokeria saattaisi mureuttaa lihaa ja parantaa makua! Moni ei tajua tätä.
Ei mureuta kyllä lihaa millään tavalla! Toki happamuutta kastikkeesta leikkaa, joka voi parantaa makua. Sen saa kyllä paistetulla sipulilla aikaiseksi, joka karamellisoituu. Ei tarvitse sokeria lisätä.
Minulla on sellainen mielikuva, että viinietikka mureuttaisi lihaa. Älä laita liikaa, koska se maistuu läpi.
Tilannetiedotus: liha pehmeni ihanaksi pitkään hauduttamalla. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Urea mureuttaa lihaskudosta. Lisää sitä.
Mistä minä ureaa löydän tähän hätään??
Vessasta, juot vain paljon vettä, tai kahvilla saat vielä nopeammin.
Urea mureuttaa lihaskudosta. Lisää sitä.