Viimehädän vinkkejä hygieniapassitestiin
Mulla on testi illalla ja haluaisin että kerrotte millaisia vaikeita kysymyksiä teillä on siinä ollut. Aineiston osaan melkein ulkoa mutta huonolla tuurilla voi käydä mitä vaan.
Eli kertokaa pahimmat mahdolliset kysymykset🙏
Kommentit (18)
Voiko ruoan jättää pakkaseen on kompa.
Jos tulee joku ihan outo kysymys, ajattele aina ylihygieenisesti eikä "no on varmaan sallittua". Yllättävän pikkutarkkoja kysymyksiä tuli itselle, yksi arvaus ja 40/40 oikein. Ilman aineiston ulkoapänttäämistä ei ois tullut mitään kun kysymykset luokkaa "Kuiva-ainevaraston lämpötilan tulee olla +20C, oikein vai väärin" ja tuo on väärin kun pitää olla +18C.
Kysymyssarja voi olla mitä vaan, mutta bakteerit ja säilytyslämpötilat kannattaa vielä kerrata.
Vierailija kirjoitti:
Pahimmista kysymyksistä en osaa kertoa, mutta kun olet täyttänyt kokeen, älä käy sitä enää uudelleen läpi ja ala miettiä vastauksiasi toiseen kertaan, koska silloin luultavammin korjaat oikean vääräksi.
Olet väärässä
Täytä ensin ne kohdat, jotka tiedät varmasti olevan oikein. Käy sitten uudelleen läpi ne kohdat missä olet epävarma ja mieti asiaa ihan perusjärjellä. Kaikki oikein tällä tekniikalla. En käynyt lainkaan koulutuksessa, menin suoraan testiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pahimmista kysymyksistä en osaa kertoa, mutta kun olet täyttänyt kokeen, älä käy sitä enää uudelleen läpi ja ala miettiä vastauksiasi toiseen kertaan, koska silloin luultavammin korjaat oikean vääräksi.
Olet väärässä
Eipäs, vaan mokannut pari kompakysymystä pyörittelemällä niitä liikaa. Mieti rauhassa, vastaa äläkä palaa siihen enää uudestaan.
Samanlainen idiootti testi kun tulityö ja työturvakortti. Ovat mulla voimassa, mutta ihme jos niissä reputtaa jos yhtään miettii.
Vierailija kirjoitti:
helppo se tais olla, no stress
Voi olla helppo tai vaikea tai mitä tahansa siltä väliltä. Osa kysymyksistä on todella häijyjä kompakysymyksiä, huonolla tuurilla niitä tulee kokeeseen monta.
Säilytyslämpötilat ja se kuinka kuumaa pitää ruuan olla ja tarjoilulämpötilan olla vähintään mikä ja että kanaruuissa se on korkeampi. Ja tietenkin kylmät ruuat esim salaattien lämpötilat kannattaa osata ulkoa myös.
Kuka tahansa normaalilla järjellä varustettu pääsee sen testin läpi kyllä vaikka lukematta
Muista että keittiöhommissa käsihygieniasta pitää huolehtia joka välissä. Eri käsittelyvälineet tuoreelle ja kypsälle lihalle/kalalle/kanalle.
Jos mun kaverin 15 poika selvisi siitä helposti, niin kyllä sinäkin.
Iso osa kysymyksistä menee maalaisjärjellä (ja sun osaamisella). Muutama kysymys voi sisältää jotain lämpötiloja jotka pitää muistaa, esim. kuinka kuumaksi porsaanliha tulee kypsentää.
Maalaisjärjellä pärjää, eli jos omassa kotonaan noudattaa normihygieniaa, niin pääsee läpi. Itse tein huvikseen tuon testiajojen ja yksi oli väärin. Eli jos noita asioita ei tiedä jo ennestään omassa keittiössä ja kotona, niin hyi hlvetti.
Vierailija kirjoitti:
Kuka tahansa normaalilla järjellä varustettu pääsee sen testin läpi kyllä vaikka lukematta
Ja taas tämä sama valhe. Kysymyksiä on paljon ja ne arvotaan joka kokeeseen. Sattuman kauppaa, kuinka helpot tai vaikeat kysymykset tulee. Silloin kun olin yrittämässä ensimmäisen kerran, kokeen valvoja sanoi että tuli tosi vaikeat kysymykset, ja puolet porukasta reputtikin. Seuraavalla kerralla oli sitten suurin osa sitä tasoa, että voiko ruokaa säilyttää lattialla likaisen kuormalavan päällä.
Miten meni ap?
Itse tein tuon testin syksyllä, en ostanut tarjottua kurssimateriaalia vaan luin itsenäisesti netistä saatavaa ilmaista aineistoa. Pakko sanoa, että jännitti. Mielestäni puolet kysymyksistä oli ns. helppoja ja "arkijärjellä" pääteltäviä, mutta kyllä se toinen puoli oli sellaisia, että ihan oikeasti oli pitänyt käydä materiaalin yksityiskohtia läpi.
Sain testistä 40/40, joten tottakai olin tyytyväinen. Valmistauduin yhtenä viikonloppuna ja muutamana arki-iltana.
Pahimmista kysymyksistä en osaa kertoa, mutta kun olet täyttänyt kokeen, älä käy sitä enää uudelleen läpi ja ala miettiä vastauksiasi toiseen kertaan, koska silloin luultavammin korjaat oikean vääräksi.