Onko tiskaajana helpompaa olla laitos/koulukeittiöllä kuin jossain illallis/ala carte
Kommentit (18)
Todellakin on, jos mahdollisuus valita, niin ennemmin laitoskeittiöön.
Tiskaajana olin vuoden. Siinä kyllä oppii heilumaan kuin punasilmäkani. Työ on kuitenkin kohtuullisen kevyttä.m39
På dagens anstalter anses väl taskigt diskade tallrikar vara förrätt?
Koulut ja päiväkodit on ihan kivoja paikkoja keikkailla tiskarina. Illallisravintoloissa en ole ollut, johtuen työajoista.
Ihan kyllä riippuu tapauksesta. Nykyään osa kouluista on todella isoja, ja 1000 ihmisen tiskin kanssa pitää kyllä kiirettä, etenkään jos oppilaiden ruokatunteja ei ole riittävästi porrastettu, vaan iso lössi rysähtää saliin samaan aikaan ja luonnollisesti myös palauttaa astiansa suunnilleen samaan aikaan. Kouluruokaloissa on kuitenkin yleensä paremmin henkilökuntaa varattu kuin vastaavan kokoisessa yksityisessä lounasravintolassa olisi, ja AvainTES käyttävillä yhtiöitetyillä julkisen sektorin lafkoilla (esim. Pirkanmaan Voimia) on hieman parempi palkka kuin ravintolapuolella. Oman kokemukseni mukaan, kun olen tiskikeikkaa tehnyt rekryfirman kautta (en parina viime vuotena enää), on tiskivuoroja aika vähän tarjolla illallisravintoloihin. Niihin ehkä haetaan enemmän sellaisia ihmisiä, jotka tekevät muutakin vuoron aikana. Silloin kun olen pelkän tiskin vuoroja tehnyt illalla ravintoloissa, on kyseessä usein silloin jonkinlainen iso yksityistilaisuus jonka takia tiedetään, että porukkaa tulee olemaan paljon. Näissä kiireisyysaste vaihtelee. Jos tiskari on otettu varmuuden vuoksi ylimääräiseksi, voi käydä niinkin, ettei tarvetta sitten olekaan niin paljon. Tai jos rekryfirmalla on vuoron minimikesto kuinka pitkäksi aikaa voi tilata, esim 4h oli meillä, niin tarve voi olla oikeasti lyhyempi ja osa vuorosta menee peukaloiden pyörittelyyn.
Kesäduunia tuli aikanaan tehtyä tiskarina paikassa jossa oli kaksi erillistä ravintola ja oli kyllä järkyttävä työtahti. Kone oli onneksi tehokas liukuhihnallinen, mutta oli raskasta...
Vierailija kirjoitti:
Ihan kyllä riippuu tapauksesta. Nykyään osa kouluista on todella isoja, ja 1000 ihmisen tiskin kanssa pitää kyllä kiirettä, etenkään jos oppilaiden ruokatunteja ei ole riittävästi porrastettu, vaan iso lössi rysähtää saliin samaan aikaan ja luonnollisesti myös palauttaa astiansa suunnilleen samaan aikaan. Kouluruokaloissa on kuitenkin yleensä paremmin henkilökuntaa varattu kuin vastaavan kokoisessa yksityisessä lounasravintolassa olisi, ja AvainTES käyttävillä yhtiöitetyillä julkisen sektorin lafkoilla (esim. Pirkanmaan Voimia) on hieman parempi palkka kuin ravintolapuolella. Oman kokemukseni mukaan, kun olen tiskikeikkaa tehnyt rekryfirman kautta (en parina viime vuotena enää), on tiskivuoroja aika vähän tarjolla illallisravintoloihin. Niihin ehkä haetaan enemmän sellaisia ihmisiä, jotka tekevät muutakin vuoron aikana. Silloin kun olen pelkän tiskin vuoroja tehnyt illalla ravintoloissa, on kyseessä usein silloin jonkinlainen iso yksityistilaisuus j
Hoitaako oikeasti 1000 ruokailijan paikassa yksi ihminen tiskin?
Vierailija kirjoitti:
Ihan kyllä riippuu tapauksesta. Nykyään osa kouluista on todella isoja, ja 1000 ihmisen tiskin kanssa pitää kyllä kiirettä, etenkään jos oppilaiden ruokatunteja ei ole riittävästi porrastettu, vaan iso lössi rysähtää saliin samaan aikaan ja luonnollisesti myös palauttaa astiansa suunnilleen samaan aikaan. Kouluruokaloissa on kuitenkin yleensä paremmin henkilökuntaa varattu kuin vastaavan kokoisessa yksityisessä lounasravintolassa olisi, ja AvainTES käyttävillä yhtiöitetyillä julkisen sektorin lafkoilla (esim. Pirkanmaan Voimia) on hieman parempi palkka kuin ravintolapuolella. Oman kokemukseni mukaan, kun olen tiskikeikkaa tehnyt rekryfirman kautta (en parina viime vuotena enää), on tiskivuoroja aika vähän tarjolla illallisravintoloihin. Niihin ehkä haetaan enemmän sellaisia ihmisiä, jotka tekevät muutakin vuoron aikana. Silloin kun olen pelkän tiskin vuoroja tehnyt illalla ravintoloissa, on kyseessä usein silloin jonkinlainen iso yksityistilaisuus j
Kun teit keikkaa rekryfirman kautta, saitko itse vapaasti valita mitkä vuorot ja miten paljon vuoroja teit?
Luultavasti.
Ravintola-alalla simputusta pidetään asiaankuuluvana. Uskoisin, että laitoskeittiöissä osittain voi olla parempi ilmapiiri kuin iltaravintoloissa johtuen siitä, että on vähemmän kiire ja kaikilla ei ole ravintola-alan koulutusta tai kokemusta ainakaan sellaiselta alalta, jossa oppii näille ikäville vuorovaikutustavoille. Mutta kyllä minua ja toista tiskaria on simputettu kunnolla koulukeittiössäkin.
Työilmapiiri on yksi tärkeä syy, miksi alalla on avoimia paikkoja. Nämä ihmiset ja pomot ovat itse sille sokeita.
Useimmat koulukeittiöt on nykyään pelkkiä lämmityskeittiöitä ja sama henkilö siellä lämmittää ruoat, pistää ne esille ja tiskaa, jos on pieni koulu.
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti.
Ravintola-alalla simputusta pidetään asiaankuuluvana. Uskoisin, että laitoskeittiöissä osittain voi olla parempi ilmapiiri kuin iltaravintoloissa johtuen siitä, että on vähemmän kiire ja kaikilla ei ole ravintola-alan koulutusta tai kokemusta ainakaan sellaiselta alalta, jossa oppii näille ikäville vuorovaikutustavoille. Mutta kyllä minua ja toista tiskaria on simputettu kunnolla koulukeittiössäkin.
Työilmapiiri on yksi tärkeä syy, miksi alalla on avoimia paikkoja. Nämä ihmiset ja pomot ovat itse sille sokeita.
Ovatko useimmat koulukeittiöt kuitenkin kokemuksesi mukaan ilmapiiriltään hyviä paikkoja, ja nämä huonot paikat harvemmassa?
Millaista tämä kokemasi simputus oli?
Vierailija kirjoitti:
Useimmat koulukeittiöt on nykyään pelkkiä lämmityskeittiöitä ja sama henkilö siellä lämmittää ruoat, pistää ne esille ja tiskaa, jos on pieni koulu.
Nykyään pieniä kouluja harvemmassa. Monesti vaikka muuten olisi yhden hengen keittiö, niin on tiskiapu paikalla muutaman tunnin esim parina-kolmena päivänä viikossa.
Olen ollut koulun sekä sairaalan keittiöissä tiskarina ja molemmat on yhtä helvettiä, mutta sairaala on kuitenkin helpompi vaihtoehto. Koulu 800 plus oppilasta läpi kahdessa tunnissa vs sairaalla n. 100 asiakkaan päivän tiskit hajautettuna työvuorolle plus kaikki valmistus- sekä tarjoiluastiat.
Olen ollut 500-1000 oppilaan tiskissä. Yksin sitä ei pysty hoitamaan. Yksi puhtaassa päässä, toinen likaisessa. Monessa isommassa paikassa on lisäksi patatiskikone, jolla pestään teräsastiat, vuoat. Ruokailutiski on melko helppo, mutta isossa paikassa tulee paljon muutakin tiskiä.
Isoissa laitoksissa, joissa on putkimallinen tislikone on tyypillisesti yksi ihminen likaisessa ja toinen puhtaassa päässä sekä muut auttelevat jonkin verran.
Jos työskentelee yksin, niin varmaan tiskaakin yksin, mutta lämmityskeittiöissä ei ole ruoan valmistukseen liittyvää tiskiä yhtä paljon. Lisäksi aikaa ei mene lämpimän ruoan valmistamiseen.
Tiskaaminen on ihan kivaa hommaa, fyysistä kyllä, mutta samalla omalla tavallaan rentoa ja yksinkertaista, ei tarvitse liikaa ajatella, eikä työasioita tarvitse miettiä vapaa-ajalla.
tiskaus vaihtelee paikasta riippuen, lounasravintolan tiskaus on määrältään ok hommaa, joskus jos lounasaika kesken voi olla kiirettä työaika ajottuu päivään.
vaikein ja raskain on marketin iltatiskaus ja siivous.palkka huono,jäätävä määrä tehtävää ja minimiaika. yksin usein. ei voi lähteä ennekuin vartija päästää. kaikki saatava valmiiksi aamuun eli tosi pro hommaa. ei sovi ekaksi työpaikaksi pitää olla kokemusta.ilta ja yö eli huono työaika.
sinänsä ok hommaa ja sopii monelle ihmiselle ja paikkaa voi vaihtaa. osaaminen koneiden käytös plussa esim.tiskikoneet ja niiden pesuainevaihdot ja puhdistukset kaikki siivilät jne.jostkut siivousfirmat opettaa vasta alkajan eli kysykää opetus kun aloitatte.
On. Päivätyö, usein myös lyhyemmät työvuorot, ei ihan niin kiireistä kuin illallispaikoissa, ja kokemukseni mukaan laitospaikoissa muu henkilökunta suhtautuu tiskariin paremmin.