Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten poronkärsitysliha leikataan?

Vierailija
15.02.2025 |

https://www.ronka.fi/reseptit-ja-vinkit/reseptit/klassikot/perinteinen-…

 

ohjeess sanotaan oman mieltymyksen mukaan. Mutta mikä paras? Mihin suuntaan ?

paketissa on 10x 10 cm kokoisia ohuita levyjä.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.

Vierailija
2/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kärsityksestä en tiedä, laitetaanko siihen siankärsää?

Käristys leikataan poikkisyin. Ei ole ihan helppo nähdä jäisestä palasta, miten se pitäisi leikata.

Jos paketissa olevat levyt ovat jo ohuita, eikö ne ole silloin valmista käristysleikkoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei tarvi välttämättä edes leikkaa jos on jo ohuina siivuina koska kun kypsyy niin vähän hajoaa kuitenkin, paistinlastalla sekoittaa. 

Vierailija
4/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.

Ohjeessa lukee, että leikataan.

meinaatko että 10 cm kokoiset palat vain pannulle? Ravintolassa ne eivät ole niin isoja levyjä.

Vierailija
5/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei, ne levyt hajoavat kun kypsyvät, niitä voi pieniä sitten sulattua saksilla tai veitsellä, mutta periaatteessa pakastettua siivusilppua tuo on.

Vierailija
6/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei lue? Jos on kokonainen niin niin kuin tuollakin sanotaan niin siinä tapauksessa kun liha on vielä kohmeinen eli vähän jäässä niin leikkaa lastuja. 

Jos on valmiita lastuja ei haittaa vaikka olisi isompiakin koske menee rikki kypsyessä ja voi tosiaan vaikka puukauhalla vähän pienentää samalla kun kypsentää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä luekaan, minulla ei ole poron paistia, vaan paistikäristystä. Oudon isoja silti nuo ovat.

Vierailija
8/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.

Ohjeessa lukee, että leikataan.

meinaatko että 10 cm kokoiset palat vain pannulle? Ravintolassa ne eivät ole niin isoja levyjä.

Anna wolt kuskin leikata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.

Ei sitä kokonaisena isona könttinä kypsennetä. Tyypillisesti se leikataan siivuiksi samaan tapaan kuin kebab liha.

Vierailija
10/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmiiksi leikattuun poronkäristykseen tarvitse erityisen poronkäristysleikkurin. 

Niitä saa Tokmannilta ja Puuilosta, hinta noin 99,99€

 

llman tällaista ei onnistu käristys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaa rälläkällä. Oikealta vasemmalle.

Vierailija
12/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä paketissa pitäisi lukea, että ei lukihäiriöisille. Tai pölvästeille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niin yksinkertaista ohjetta, ettei sitä voisi tulkita väärin?

Vierailija
14/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistathan fileroida ne  viipaleet?

 Ja suomustus ensin. 

Poron suomut ovat ikäviä käristyksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näitä huolia ei ole, jos tekee käristyksen jauhenlihasta. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi seitsemän kahdeksan