Nyt olivat sitten jo leipähyllyt melko tyhjinä lähikaupassani
Kommentit (18)
Höpöhöpö
Täydet hyllyt ihan kaikkea kun kävin
Vierailija kirjoitti:
Höh, tee itse. Tulee nopee ja on halpaa, hyvää ja tuoretta.
Tekisinkin. Mutta mies ei tykkää mun leipomuksista.
Voi ei. Kokeile Nevan toisella puolella josko siellä olisi kaupoissa jotain.
Olethan varannut kuivahiivaa ja jauhoja kaappiisi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Höh, tee itse. Tulee nopee ja on halpaa, hyvää ja tuoretta.
Tekisinkin. Mutta mies ei tykkää mun leipomuksista.
No sitten ukko saa olla ilman! Lopeta tuo miellyttäminen. Jos haluat leipoa leipää, niin sitten teet niin!
Ihan normaalia, että perjantai-iltana on hyllyt vajaina. Huomenna tulee kuorma, joten edelliset pitää saada pois alta. Lisäksi on ilta-ale.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Höh, tee itse. Tulee nopee ja on halpaa, hyvää ja tuoretta.
Tekisinkin. Mutta mies ei tykkää mun leipomuksista.
Ei tietenkään, jos on vatsa täynnä lasten vanukkaita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Höh, tee itse. Tulee nopee ja on halpaa, hyvää ja tuoretta.
Tekisinkin. Mutta mies ei tykkää mun leipomuksista.
Olkoot ilman.
Leipää nyt ei ainakaan kannata hamstrata! Se pysyy tuoreena niin vähän aikaa. Mieluummin leipoo itse. Halpaa, helppoa ja hyvää!
Kyllä ne yleensä tohon aikaan aika tyhjät on
No voi hirveää jos parin päivän ajan joutuu valitsemaan sadan eri leivän sijasta vaikka kymmenestä vaihtoehdosta. Tai jos nyt jostain pikkulähikaupasta loppuu kaikki leivät, niin voi ei! Kuolema tulee! Ilman leipää ei voi selvitä edes yhtä päivää! Ja ilman leipää ei tietenkään myöskään jaksa kävellä isompaan kauppaan sitä ostamaan, saati sitten tekemään itse.
Ilman leipää pärjää hyvin pari viikkoa. Osta jotain ravitsevampaa.
Ostin jo 20 pussia makaronia varastoon.
Kuinka kauan ne lakot tulee kestämään?
JOs teillä on leipomonkauppa lähellä, käy sieltä hakemassa leipää.
Näkkileipää tietysti on, hapankorppuja, marketeissakin.
Olen hamstrannut leipää koko syksyn ja pakastanut, koska lähikaupassa ei ole minun merkkiäni. Pakasteesta voi ottaa muutaman palan, näin ei tule hävikkiä. Olen leiponut sämpylöitä, ei mitää tiettyä reseptiä, eli mitä kaapista löytyy tavalla. Tarvitaan vain pala hiivaa, hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhoja, suolaa, pikkasen hunajaa ja siemeniä ja pähkinöitä. Pellavansiemeniä sekä rouheena että kokonaisina, pähkinät jauhan. Pähkinät voi olla mitä sattuu löytymään, saksan-, para-, pekaanipähkinöitä karkeaksi jauheeksi todella hyvää tulee. Käytän rypsiöljyä 100g puolen litran nestemäärään. Kohotan taikinan ja leivon tangoksi, josta leikkaan viipaleita, jotka dippaan kauranleseisiin, taas kohotus ja uuniin. Vielä yksi vinkki, pakasteesta otettun sämpylän annetaan sulaa, halkaistaan ja pannaan leivänpaahtimen ja oivariiniä päälle, on todella herkullista.
Höh, tee itse. Tulee nopee ja on halpaa, hyvää ja tuoretta.