Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tekoälyruokaa

Vierailija
07.02.2025 |

Suunnitteleeko vauvalaiset tekoälyllä ruokareseptejä?

 

Itse ole vuoden päivät kertonut älylle kotona olevat pääraaka-aineet ja hyviä reseptiehdotuksia olen saanut.

Nyt olen pari viikkoa antanut älylle kuvat jääkaapin sisällöstä ja aikamoista tajunnavirtaa on tullut vastaukseksi. Eilen oli reseptinä kissanruoasta valmistettua kanapastaa. Hyvää oli kun kissanruoan jätti kissoille ja kaupasta kanafilettä. Äly oli kyllä fiksu sillä se kissanruoka sisälsi kanaa.

Jääkaapin siistillä järjestyksellä on paljon merkitystä. Onneksi uudessa jääkaapissa on läpinäkyvät vihannesosastot ja ovitelineet niin äly tunnistaa hyvin ainekset. Etiketit kun kääntää esiin niin äly tunnistaa jopa tuotemerkit.

Tänään äly huomasi kyrsänpätkän hyllyllä joten ruokana on lämmin makkarapannu perunoilla ja kastikkeella:

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
07.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuollahan voisi vähentää hyvin hävikkiä

Vierailija
2/4 |
07.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarvitseeko oikeasti kysyä tekoälyltä pyttpannuideaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
07.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, tänäänkin kun huomasin että on jauheliha tarjouksessa Lidlissä niin kysäsin että mitäköhän tekisi siitä.

Vierailija
4/4 |
07.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hahaa, nyt on kokeiltu

Kysymys:

Pääraaka-aineet ovat porsaan sisäfilettä, porkkanoita, mustikoita. Suunnittele näistä ateria neljälle hengelle.

Vastaus:

Tässä herkullinen ateria neljälle hengelle, jossa yhdistyvät porsaan sisäfileen mehevyys, porkkanoiden makeus ja mustikoiden raikkaus.

Porsaan sisäfilee mustikkakastikkeella & hunajapaahdetut porkkanat

Ainekset:

Porsaan sisäfilee:

600700 g porsaan sisäfileetä

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

tl mustapippuria

1 tl timjamia

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Mustikkakastike:

2 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)

1 dl punaviiniä tai mustaherukkamehua

1 rkl hunajaa

1 tl balsamicoa

tl suolaa

tl mustapippuria

1 tl maissitärkkelystä + 1 rkl vettä suurustamiseen

Hunajapaahdetut porkkanat:

68 porkkanaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

tl suolaa

tl timjamia

Valmistus:

Valmistele liha: Ota porsaan sisäfilee huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä. Hiero pintaan öljy, suola, pippuri, timjami ja valkosipuli.

Paista filee: Ruskista sisäfilee pannulla öljyssä kauniin ruskeaksi kaikilta puolilta. Siirrä uuniin 175 C:een ja paista noin 1520 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 6265 C. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Paahda porkkanat: Kuori ja pilko porkkanat pitkittäin. Sekoita öljy, hunaja, suola ja timjami, ja levitä porkkanoiden päälle. Paahda 200 C uunissa noin 2025 minuuttia, kunnes ne ovat karamellisoituneita.

Valmista mustikkakastike: Kiehauta kattilassa mustikat, punaviini (tai mehu), hunaja, balsamico, suola ja pippuri. Anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää kastikkeeseen. Anna sakeutua kevyesti.

Viimeistely: Leikkaa filee viipaleiksi, tarjoile mustikkakastikkeen kanssa ja asettele viereen hunajapaahdetut porkkanat.

Vinkki: Voit lisätä lisukkeeksi esimerkiksi perunamuusia tai kvinoaa.

Hyvää ruokahalua! 😋