Eikö kukaan tee ruisleipää kotona?
Kommentit (12)
Kyllä teen viikottain ja ihan pääkaupunkiseudulla asun ja olen nuori nainen. Sekä ruisjuuri että vehnäjuuri on käytössä ja niistä teen leipää jatkuvasti.
Tekee
Minä en viitsi. Leipää saa kaupasta.
Meillä tehdään. Leivinuuni ja itsellä ikää 40+. Olen tehnyt jo parikymmentä vuotta, siitä saakka kun tähän muutimme.
Leivon tietty itse. Leivinuuni on, ei sähköuunissa mitään hyvää leipää tule, ihan erilaista kuin leivinuunissa. Kokeillut olen.
Vierailija kirjoitti:
En osaa...
Ei ole vaikeaa! Rohkeasti vaan. :)
Tottakai tehdään kunnolla juureen. Mikä kysymys tämä nyt oli?!
Vierailija kirjoitti:
En osaa...
Sama vika, monesti olen yrittänyt. Sain leipomosta juurenkin, mutta pipariksi meni.
En tavallista ruisleipää, mutta saaristolaisleipää teen kyllä. Omatekoinen on paljon parempaa, kaupan leivät on ällömakeita ja älyttömän kalliita.
En ehdi, ja sähköä kuluu. Sämpylää ja rieskaa teen toisinaan
Syön viipaleen ruisleipää aamuisin, mies myös. Siksi ostamme valmiiksi viipaloidun ruisleivän, laitamme 4 palaa pussiin ja otamme uuden pussin pakastimesta joka toinen päivä.
Muuta leipää emme syö.
Kyllä varmaan muillakin, etenkin maaseudulla.
Tiedät sitten varmaan kun teillä kerran ruisleipää tehdään, etenkin jos teette hapatettua ruisleipää, että se nyt vähän aikaa vievää puuhaa. Lisäksi, sähköä vie kun paistelee leipiä uunissa harva se viikko, toista tietenkin jos on maatalo ja puulla lämmitettävät leivinuunit.
Mutta nyt kun uhalla tuo ruokakauppojen lakko tulossa, niin näyttikin olevan jo eilen jauhohyllyllä sämpyläjauhot lopussa... Niin kuin oli vähän muitakin tuotteita jo kahmittu matkaan... Ihme ja kumma, myös pakastemarjoista mustaherukat oli lopussa!
Oho!
EI TARVITSE HAMSTRATA SANOI PAMIN JOHTAJA!