Lindströmin pihvit tuoreena raastetusta punajuuresta
Niin mehevää! Reippaasti karkeaksi jauhettua mustapippuria murekkeen sekaan. Naudan jauheliha on klassikko, ei se kaikkein rasvattomin. Kypsennys voissa valurautapannulla.
Suosittelen :)
Kommentit (10)
Meillä raastetaan mädäntyneestä punajuuresta jumankauta on poikaa.
Vierailija kirjoitti:
Meillä raastetaan mädäntyneestä punajuuresta jumankauta on poikaa.
Alkuperäisessä ohjeessa käytetään etikkapunajuurta. Minä pidän enemmän tuoreesta.
Jännittävää, että mädäntyneellekin löytyy ottajansa! Mädätätkö myös karhun tai hylkeen lihaa maakuopassa, se olisi kai perinteen mukaista?
Reippaasti? Taidat olla aloittelija tässä asiassa, koska ei ne biffit kasassa pysy jos meinaat reippaasti raastaa mukaan sitä juurta...
Vierailija kirjoitti:
Reippaasti? Taidat olla aloittelija tässä asiassa, koska ei ne biffit kasassa pysy jos meinaat reippaasti raastaa mukaan sitä juurta...
Kyllä ne pysyivät. Noin 60-40 volyymin mukaan lihan ja punajuuren suhde. 50-50 menee myös, jos raastaa hienoksi, nyt kokeilin vaihteen vuoksi karkeampaa terää. Paistaminenkin on taitolaji.
Vierailija kirjoitti:
Reippaasti? Taidat olla aloittelija tässä asiassa, koska ei ne biffit kasassa pysy jos meinaat reippaasti raastaa mukaan sitä juurta...
Ja tosiaan suosittelin laittamaan reippaasti mustapippuria :D Taidat olla aloittelija lukuhommissa?
Aika reippaasti saa laittaa, jos ei pihvi pysy pippurin takia kasassa.
Pitäiskö raasteeseen laittaa vähän happoja etikalla ja sokeria?
Kapris on välttämätön Lindströmin pihveihin.
Vierailija kirjoitti:
Pitäiskö raasteeseen laittaa vähän happoja etikalla ja sokeria?
Minä olen joskus laittanut ja joskus en. Omaan makuuni hyvää tulee ilmankin. Punajuuri on hieman makea itsessäänkin.
Kaprista tosiaan ja mielellään tuoretta lehtipersiljaa päälle.
Keralle kunnon vanhanajan muusi, ai että!
Käytän niitä vähän isompia kapriksen nuppuja, ja pilkon ne kevyesti leikkuulaudalla. Antaa parhaan aromin.