Erikoista miten itsekuivatut banaanilastut on täysin erimakuisia kun kaupan.
Kommentit (12)
Ne ei oo banaania siellä kaupassa. Ultraprosessoitua puristemyrkkyä
Kaupan banaanilastuissa on jotain sokerivalmistetta. Kuivaustapakin on varmasti vähän erilainen.
Kummat parempia? Itsetehtyjä en ole kokeillut, kaupan laskuista en tykkää. Kuvaile vähän makua/eroa, jos jaksat.
Kaupan lastuihin on lisätty sitä sun tätä
Kuivattu banaanilastu? Banaani syödään ilman kuivaamisia!
Vierailija kirjoitti:
Kummat parempia? Itsetehtyjä en ole kokeillut, kaupan laskuista en tykkää. Kuvaile vähän makua/eroa, jos jaksat.
No itsetehdyt maistuu ihan banaanille. Nyt kun maistelee, niin ne kaupan oikeastaan ei. Itsetehdyissä on makua sata kertaa enemmän. Ei ole ihan vielä kuivia, sienikuivurissa ovat. Välimaistoin.
Olin joskus nuorena töissä kioskissa, jossa myytiin kaikenlaisia nameja karkeista kuivattuihin irtohedelmiin. Silloin lueskelin hiljaisina hetkinä infokansiota ja muistelen, että ne kaupoissa olevat kuivatut banaanit on kuivattu erikseen kuivaamiseen tehdyissä laitteissa ja ne käsiteltiin eri aineilla (esi. kookosöljy, hunaja (muista en muista), aineet vaihteli aina vähän valmistajan mukaan), jotka saivat aikaan sen rapsakan pinnan. Värimuutosta ehkäistiin muistaakseni jollain sitruunalla (voin muistaa väärinkin tämän)
Lajike ei myöskään ole niitä kaupan hevi-osaatoilla myytäviä pirkkabanaaneja tai chiquitoja tai doleja.
(ja lisään)
jos eivät olisi kuivatut banaanit nykyisin nin kalliita, niin vaihtaisin karkit heti kuivattuihin banaaneihin, ovat niin hyviä
Vierailija kirjoitti:
Olin joskus nuorena töissä kioskissa, jossa myytiin kaikenlaisia nameja karkeista kuivattuihin irtohedelmiin. Silloin lueskelin hiljaisina hetkinä infokansiota ja muistelen, että ne kaupoissa olevat kuivatut banaanit on kuivattu erikseen kuivaamiseen tehdyissä laitteissa ja ne käsiteltiin eri aineilla (esi. kookosöljy, hunaja (muista en muista), aineet vaihteli aina vähän valmistajan mukaan), jotka saivat aikaan sen rapsakan pinnan. Värimuutosta ehkäistiin muistaakseni jollain sitruunalla (voin muistaa väärinkin tämän)
Lajike ei myöskään ole niitä kaupan hevi-osaatoilla myytäviä pirkkabanaaneja tai chiquitoja tai doleja.
ja se laite oli muistaakseni joku sellainen, että banaanilastu on siellä koko ajan liikkeessä, joka auttaa siinä rapeuttamisessa (kuivaa tasaisemmin tai jotain)
Ainakin öljyä on kaupan lastuissa. En ole vähään aikaan noita syönyt mutta eikö ne ole jotenkin jauhoisia usein.
Hauska tietää jos itse kuivaamalla tulee parempia.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin öljyä on kaupan lastuissa. En ole vähään aikaan noita syönyt mutta eikö ne ole jotenkin jauhoisia usein.
Hauska tietää jos itse kuivaamalla tulee parempia.
Ei ole kaupan jauhoisia, ainakaan mitä itse syönyt, mutta kiiltäväpintaisia ovat mitä nuo itsekuivatut ei ole. Munaleikkurilla sai nopsaan sopivia siivuja. Luin että hapolla voisi estää tummumista, mutta en kyllä huomaa että nuo yhtään epämiellyttävän tummia olisivat.
Eri banaanit kyseessä