Mitä mausteita kaalilaatikkoon?
Eli tiedän perusreseptin, mutta on yleensä jotenkni pliisun makuista. Pitääkö siirapin määrä tuplata, ei, en usko. jotain joka antaa potkua. Sopisiko valkopippuri? tai puolukka, tosin sitä voi lisätä lautaselle erikseen kaalilaatikon lisäksi... Onko ehdotuksia ?
Kommentit (20)
Ras el hanout sopii minusta kaalilaatikkoon erittäin hyvin. Testaa sitä.
Rehellisesti, en oo koskaan tehnyt vaikka olen kahden lapsen äiti. Enkä muista milloin oon missään syönyt. Tekisin mieluummin kaalikeittoa jauhelihalla.Saa nähdä saanko aikaiseksi.
Aromisuolaa ja jauhenlihamauste 👍🏻
Kurkumiinia, mustapippuria, kar de mummoa
Meirami, lipstikka, kumina, mustapippuri, valkopippuri, jopa maustepippuri.
Kumina sopii kaikkiin kaaliruokiin
Mustapippuri, meirami, chili. Myös persiljaa olen joskus laittanut.
Jos sipuli käy, voi sitäkin laittaa makua antamaan. Itse en käytä.
Ainakaan ei mitään sokeria, siirappia, meiramia yäk.
Parhaan kaalilaatikon ainekset ovat kaali, sikamainen määrä naudan jauhelihaa, riisiä, sipulia ja kermaa. Lihan voi tietenkin maustaa, miten tykkää mutta itse laitan ainoastaan suolaa ja pippuria. Kerma voi tietty olla myös maustettua, jos niin tykkää.
Mutta mitään makeaa ei h*lvetissä ja meirami on myös mausteista ykkösinhokki, varsiselleri tulee hyvänä kakkosena.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2359/Kaalilaatikko/
On ruokaisaa ja hyvää, nam. Riittää useammaksi päiväksi.
Itse laitan kaalilaatikkoon mustapippuria, maistepippuria, meiramia, siirappia ja suolaa.
Kaalilaatiikko on kyllä todella vahvanmakuinen ruoka, en usko, että mausteista jää kiinni jos on pliisua. Mutta onko sitten liian vähän aikaa haudutettu - se vaatii yli 3 tuntia tullakseen hyväksi. Tai onko liikaa riisiä, niin että ei olekaan enää kaalilaatikko, vaan vähän kaalilla maustettu riisilaatikko?
Meirami, jauhelihamauste, suola, mustapipp, siirappi.
No ei ainakaan kermaa, lihotte ilmankin
Itse laitan joskus hapankaalia ja/tai salsakastiketta, antaa kivan lisämaun. Kermaa pitää tottakai olla ja varovasti meiramia.
Itse keitän riisistä puuron voimakkaassa lihaliemessä. Jauhelihan sekaan meiramia, mustapippuria, ehkä aromisuolaa. Sitten kaalin hauduttelen jo liedellä hyvin pehmeäksi ja vähän ruskistan. Sitten kaikki sekaisin ja joukkoon siirappia paljon. Sitten vuokaan ja pinnalle vielä vähän voinokareita paiston aikana. Paistan ihan pienellä lämmöllä oikein kauan.😋
Vierailija kirjoitti:
Itse keitän riisistä puuron voimakkaassa lihaliemessä. Jauhelihan sekaan meiramia, mustapippuria, ehkä aromisuolaa. Sitten kaalin hauduttelen jo liedellä hyvin pehmeäksi ja vähän ruskistan. Sitten kaikki sekaisin ja joukkoon siirappia paljon. Sitten vuokaan ja pinnalle vielä vähän voinokareita paiston aikana. Paistan ihan pienellä lämmöllä oikein kauan.😋
Ja unohdin, että jauhelihan joukossa paistan sipulia myös.
Mä teen ilman siirappia ja kermaa.
Olen reseptejä oikova ruoanlaittaja (laiskahko), joten kaalinkin olen laittanut toisinaan raakana. Lihalientä käytän nesteenä ja riisin sijaan perinteisiä ohraryynejä. Valkopippuri on mun ykkösmauste kaalilaatikossa. Puolukkasurvosta valmiin laatikon kanssa.
Isälle olen menossa tekemään karjalanpaistia. Oion senkin eli en pyörittele lihoja ensin paistinpannussa. Saatan paahtaa niitä tovin uunissa ennen nesteen ja vihannesten lisäystä. Oleellista on pitkä haidutusaika.
Nam, tulee vesi kielelle, kaali tuoksuu jo nenään. Eipä muuta kuin kauppaan, vielä ehtii päivällisruuaksi. Kiitos.
Viimeksi laitoin mukaan yhden viipaloidun chilin ja cayennepippuria.
Kauramaitoa. Mifua ja päälle Kikherneitä. Juomaksi Lehtikaalismoothie. Nammm...
Valkopippuri, mustapippuri, suola. Valmiin kanssa puolukkahilloa.