miten fish and chips valmistetaan?
Kommentit (17)
Ostat kaupasta Taffelin sipsit ja lisäät niihin graavilohta.
ei ihan simppeli jos oikein tekee, vaatii rasvakeittimen. Leivitysmassa on aika lirua ainakin kokkiohjelmissa ollut.
Sitten ne tunkee etikkaa ranskalaisiin, hullut...
Pitää olla turskaa tms vaaleaa kalaa tarpeeksi isot palat, ei mitään kalapuikkoja, kastetaan beer batteriin eli leivitetään jauho-olutseoksessa, uppopaistetaan tai runsaassa öljyssä paistetaan kypsäksi, taikinan tulee olla tarpeeksi paksua , kala ei saa kuivaa. Chips on isot lohkoperunat ei mitkään tikkuranskalaiset. Tarjoillaan ripotellen päälle mallas-viinietikkaa
Eikä kannata unohtaa mashed peas eli hernesose!
Vierailija kirjoitti:
Eikä kannata unohtaa mashed peas eli hernesose!
Niin totta.. itse unohdin koska siis WTF mikä ruoka 😂😂😅 mutta kyllä , kylkeen herkullinen harmaanvihreä mönjä
Findus fish&crisp kalapala ranskalaisten kanssa airfryeriin, valmiiseen annokseen herneitä, sitruunaa ja tartar-kastiketta.
Pilko kana ja paista perunoiden kanssa.
herneet likoamaan yön yli ja sitten vaan keittämään. Sekaan porkkanaa sipulia ja vaikka joulukinkun jämät meiramia suolaa pippuria
Vierailija kirjoitti:
ei ihan simppeli jos oikein tekee, vaatii rasvakeittimen. Leivitysmassa on aika lirua ainakin kokkiohjelmissa ollut.
Sitten ne tunkee etikkaa ranskalaisiin, hullut...
Vaatii myös kalalajeja joita ei saa Suomesta.
Kokkikirjasta ohje: ota fisiä ja sipiä huoneen lämpöön. Nuiji fisi. Laita uuniin ja juo kahvit odotellessa. Pian sinulla on herkullinen ja upea kansainvälinen ruoka-annos! Bon appetit!
Fish and chips on melko ravintoköyhää. Suosittelen jotakin paljon terveellisempää ja ravitsevampaa, frettipaistia.
Frettipaisti on hyvä ja helppotekoinen arkiruoka, joka maistuu erityisesti kylminä talvipäivinä.
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia, laske lämpöä tämän jälkeen 180 asteeseen ja hauduta kannen alla 1,5-2 tuntia.
Kun liha alkaa irrota luista, lisää runsas desilitra kermaa ja sekoittele. Laita vielä 150 asteeseen ja anna olla noin 45 min.
Ranskalaisia airfryeriin ja lohi uuniin. Sitten kun valmis laita samalle lautaselle.
Vierailija kirjoitti:
Pitää olla turskaa tms vaaleaa kalaa tarpeeksi isot palat, ei mitään kalapuikkoja, kastetaan beer batteriin eli leivitetään jauho-olutseoksessa, uppopaistetaan tai runsaassa öljyssä paistetaan kypsäksi, taikinan tulee olla tarpeeksi paksua , kala ei saa kuivaa. Chips on isot lohkoperunat ei mitkään tikkuranskalaiset. Tarjoillaan ripotellen päälle mallas-viinietikkaa
Minä ainakin olen saanut Briteissä aina myös pieniä ruukkuja erilaisia erinomaisen hyviä kastikkeita lisäksi. Ai että on ollut aina hyvää. Ekaksi Briteissä ryykään aina syömään johonkin pubiin fish and chips.
Sain kerran englannissa snagarilta tosi hyvää fish and shipsiä. Siihen kuului se, että paiskottiin sanomalehden väliin ja pruitattiin mausteet päälle. Kysyin myöhemmin viereisessä pubissa, miksi se oli niin hyvää? Vastaus oli, että tuoretta. Vieressä oli kalasatama. Tuoretta turskaa ja perunat uppokuumennettiin. Snagari oli tehty asuntovaunuun.
Kotona teen Finduksen sitruuna/persiljafileet ja lohkoperunat uunissa.
Lisäksi höyrytän herneitä ja minttua (haarukalla soseeksi). Tartarkastike Lempi turkkilaisesta: sitruunaa, 1-2 tl majoneesia, ruohosipulia, maustekurkkua, mausteita
Mennään kalaan, istutetaan perunat. Siitä de lähtee.