Missä olet syönyt elämäsi parhaan pizzan?
Kommentit (23)
Pohjois-Italiassa... en osaa sanoa vaan yhtä paikkaa kun mun mies on sieltä ja kaikki pizza on hyvää.
Oleellista on puu-uuni, ja ohut pohja. Ja laadukkaat raaka-aineet.
Täytteistä.. no suosikit on capricciosa ja diavola.
Italiassa Alpeilla paikallisen perheen kotona.
Italiassa, pepperonipizza. Taivaallista.
Kotona. Tonnikala, kinkku, ananas ja reilusti juustoa.
Roomassa. Täytteitä ei ollut paljon, joten kaikki ne mitä siinä oli niin maistui tuoreelle, tomaattikastike, juusto, parmankinkku.
Roomassa 20 vuotta sitten perunapizza. Taivaallinen!
Adriano Bar, Lappeenranta. Vaikka siitä on vuosikymmeniä aikaa, en koskaan unohda sitä pizzan makua ja sen ravintolan tuoksua ja miljöötä. Täytteitä en muista.
Millainen se teidän italialainen paras pitsa oli? Millainen pohja esim. oli, missä paistettu, mitä täytteinä ?
Sielläkin, kun eri alueilla niissä on niin suuri ero.
Kyllä se on Suomessa jossain ollut. Ainoa täyte jonka osaan melko varmaksi sanoa on homejuusto on siinä saattanut olla ananastakin, mutta ei välttämättä. Italiassa on tullut syötyä pizzoja moneen otteeseen ja monessa eri paikassa, ihan hyviä kyllä, mutta en ollenkaan ymmärrä hehkutusta, samoja lättyjä on Suomi täynnä.
Vierailija kirjoitti:
Pohjois-Italiassa... en osaa sanoa vaan yhtä paikkaa kun mun mies on sieltä ja kaikki pizza on hyvää.
Oleellista on puu-uuni, ja ohut pohja. Ja laadukkaat raaka-aineet.
Täytteistä.. no suosikit on capricciosa ja diavola.
Ei sun miehestä kysytty mitään! Kysyttiin pizzasta.
Pohjois-Italia on sun vastaus.
Vierailija kirjoitti:
Millainen se teidän italialainen paras pitsa oli? Millainen pohja esim. oli, missä paistettu, mitä täytteinä ?
Sielläkin, kun eri alueilla niissä on niin suuri ero.
Rooman esikaupunkialueella. Ohut pohja, pepperonimakkaraa, tomaattikastiketta ja jumalaista venyvää juustoa, varmaan mozzarellaa. Tätä ei voi kuvailla tarkemmin, oli sellainen jonka voi vain kokea. Voisin lentää ja matkustaa tuonne uudestaan vain tuon pizzan takia. Muuten en Roomasta niin välittänyt, vaikka olihan se kiva nähdä esim. Colosseum.
Tampere, Napoli. Quatro Stagioni.
Vierailija kirjoitti:
Pohjois-Italiassa... en osaa sanoa vaan yhtä paikkaa kun mun mies on sieltä ja kaikki pizza on hyvää.
Oleellista on puu-uuni, ja ohut pohja. Ja laadukkaat raaka-aineet.
Täytteistä.. no suosikit on capricciosa ja diavola.
Mun miehen mummuni muni siellä mun mieheni mamman ja mun mieheni mamma muni mun mieheni. Siellä mun mieheni mamman luona se olikin. Nyt vasta muistin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millainen se teidän italialainen paras pitsa oli? Millainen pohja esim. oli, missä paistettu, mitä täytteinä ?
Sielläkin, kun eri alueilla niissä on niin suuri ero.Rooman esikaupunkialueella. Ohut pohja, pepperonimakkaraa, tomaattikastiketta ja jumalaista venyvää juustoa, varmaan mozzarellaa. Tätä ei voi kuvailla tarkemmin, oli sellainen jonka voi vain kokea. Voisin lentää ja matkustaa tuonne uudestaan vain tuon pizzan takia. Muuten en Roomasta niin välittänyt, vaikka olihan se kiva nähdä esim. Colosseum.
Ilmeisesti siis sillä alueella suositaan turistiystävällistä runsasta täytettä :)
Olen syönyt loistavia pizzoja, parhaat Augsburgissa, Kemissä ja Rovaniemellä.
Omassa keittiössä, margharita-variaatio.
Joskus 80-luvun alussa jossain Rossossa. Elämäni ensimmäinen pizza, oli kyllä taivaallista. Varmaan joku kinkkutäyte. Mikään ei ylitä tuota kokemusta.
Keravalla ananas pepperoni tonnikala