Sain joulukinkusta ruokamyrkytyksen?
Kinkun kanssa taisin tehdä virheen, paistoin sen ylikypsäksi ja aamuyöllä 4:00 sammutin uunin ja kello 8:00 vasta otin sen jääkaappiin, sisälämpö siinä oli vielä silloinkin 70 astetta mutta ehkä se kuitenkin jo kerkesi "viilenemään" liikaa.
Eilen oli todella etova olo, väsymys ja illalla kuumetta. Tänään jo parempi olo, en uskalla tuota kinkkua syödä enää.
Kommentit (12)
Meinasit sitten laittaa 80 asteisen kinkun jääkaappiin? Kinkku laitetaan ulos jäähtymään ja sitten jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Voi olla ihan muukin tauti. Jos kinkku ollut koko ajan 70 astetta, ruokamyrkytyksen riski on olematon.
Ohjeet kuitenkin sanoo että kinkku pitäisi saada kylmäksi nopeasti, vaikka pihalle. Jos lämpimän kinkun laittaa jääkaappiin niin siinä riskeeraa myös kaiken muunkin kun iso kinkku lämmittää jääkaapin sisällön
Taas tää ihme uusavuton sukupolvi kun ei osata enää edes kinkkua tehdä oikein. Sitä ei laiteta jääkaappiin jäähtymään.
Vierailija kirjoitti:
Meinasit sitten laittaa 80 asteisen kinkun jääkaappiin? Kinkku laitetaan ulos jäähtymään ja sitten jääkaappiin.
Kinkku meni kahdeksalta jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi olla ihan muukin tauti. Jos kinkku ollut koko ajan 70 astetta, ruokamyrkytyksen riski on olematon.
Ohjeet kuitenkin sanoo että kinkku pitäisi saada kylmäksi nopeasti, vaikka pihalle. Jos lämpimän kinkun laittaa jääkaappiin niin siinä riskeeraa myös kaiken muunkin kun iso kinkku lämmittää jääkaapin sisällön
Riskilämpötila on nyrkkisääntönä 6-66 astetta. Tuota kuumempaa tai kylmempää ei tarvitse viilentää nopeasti. Tuolta väliltä vaan pitää päästä ulos nopeasti.
Ruokamyrkytys ei taatusti johtunut suoraan kinkusta, mutta lämpimän kinkun laitto jääkaappiin saattoi kyllä pilaannuttaa jotain muuta jääkaapissa ollutta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meinasit sitten laittaa 80 asteisen kinkun jääkaappiin? Kinkku laitetaan ulos jäähtymään ja sitten jääkaappiin.
Kinkku meni kahdeksalta jääkaappiin.
No siitä varmaan olet sen myrkytyksen saanut, kun olet työntänyt sinne 70 asteisen möhkäleen ja kaikki muu ruoka on lämmennyt pitkäksi aikaa.
Nopea viilennys esim. ulkona olisi ollut tärkeää! Kuuma kinkkku pilaa elintarvikkeet jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi olla ihan muukin tauti. Jos kinkku ollut koko ajan 70 astetta, ruokamyrkytyksen riski on olematon.
Ohjeet kuitenkin sanoo että kinkku pitäisi saada kylmäksi nopeasti, vaikka pihalle. Jos lämpimän kinkun laittaa jääkaappiin niin siinä riskeeraa myös kaiken muunkin kun iso kinkku lämmittää jääkaapin sisällön
Riskilämpötila on nyrkkisääntönä 6-66 astetta. Tuota kuumempaa tai kylmempää ei tarvitse viilentää nopeasti. Tuolta väliltä vaan pitää päästä ulos nopeasti.
Juuri tuolla tavoin pilaantui kinkku hitaasti jääkaapissa "viilentämällä". Muukin herkkä elintarvike meni samalla pilalle.
Ainoa virhe minkä teit oli se, että laitoit kinkun kuumana jääkaappiin.
Ainoa virhe minkä ap teki on se, että ylipäätään alkoi paistamaan kinkkua jos ei osaa edes sen vertaa lukea ohjeita, mitä sille kinkulle tehdään.
Voi olla ihan muukin tauti. Jos kinkku ollut koko ajan 70 astetta, ruokamyrkytyksen riski on olematon.