Tofua kinkkuun, kiitos
Joulukinkku on monille joulupöydän kunkku, mutta yhä useampi pohtii, voisiko perinteen päivittää vastuullisemmaksi. Tofukinkku tarjoaa vaihtoehdon, joka on sekä ympäristöystävällisempi että eläinystävällinen.
Lihantuotannon ympäristövaikutukset, kuten korkeat päästöt ja valtava vedenkulutus, ovat saaneet monet harkitsemaan kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Tofukinkku valmistetaan soijapavuista, jotka kuormittavat ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin sianlihan tuotanto. Lisäksi sen valmistusprosessissa säästyy eläinten kärsimyksiltä.
Tofukinkku sopii myös monenlaisiin ruokavalioihin, sillä se on vegaaninen, vähärasvainen ja sisältää runsaasti proteiinia. Sen maustaminen jättää tilaa luovuudelle savuaromi, joulumausteet ja glaseeraus tekevät siitä yhtä juhlavan kuin perinteinen kinkku.
Ympäristösyiden lisäksi tofukinkku on oiva tapa lisätä kasvisruokaa juhlapöytään ja tarjota uutta kokeiltavaa. Vaihtamalla kinkun tofukinkkuun voit tehdä joulustasi ekologisemman ja ehkä löytää uuden suosikin perinteiden rinnalle.
Kommentit (3)
Yöäk tofu. Meillä on 6 kg liha kinkku.
Jokainen syökööt jouluna millaista kinkkua haluaa. :)
Meillä on tehty usena jouluna tällaista savutofukinkkua: https://jalotofu.fi/reseptit/jalotofukinkku/
Tänä jouluna tosin ostettiin MUU:n valmis seitankinkku, kun ei jaksettu laitella enempi ruokia. Perunat ja kastike keitetään itse, kaikki muu on valmista.
Lisäksi laatikot, sienisalaatti, perunoita sinappisella kermakastikkeella, riisipiirakoita munavoilla ja kalaa.
Juntit syö sikaa.