Tuntuu siltä, että joulupöydässä graavilohi loppuu aina ensimmäisenä
Tänä jouluna ei kyllä lopu. Ostin kolme merilohen filettä yhteensä 3,8 kg ja tänään menevät suolaan ja maanantaina huuhdellaan ja kuivataan, aattona sitten koristelu ja vähän makua. Neljä aikuista on joulupöydässä, joten eiköhän vielä tapaninakin ole muutama siivu jäljellä.
Kommentit (29)
Meillä ei ole tuota joulupöydässä. Kukaan ei syö raakaa kalaa meillä. Meillä on paistettua lohta.
Vierailija kirjoitti:
Eikö teillä sitten muuta ole siinä joulupöydässä. Ihan järjetön määrä suolaa tihkuvaa kalaa.
Voi hyvänen aika, mikä nillittäjä. Ei ole mitään muuta tietenkään, ihme käsitys, kalaa vaan ja kaksi viipaletta sitruunasta. Puristelepa siitä.
Ei ap.
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei ole tuota joulupöydässä. Kukaan ei syö raakaa kalaa meillä. Meillä on paistettua lohta.
Raakaa kalaa? Graavattu kala raakaa? No huhhuh.
Siis lähes kilo kalaa per naama. Mihinkäs vatsaan ne muut jouluruuat laitetaan. Mahtaa tulla hirveästi ruokahävikkiä.
Eikö ole hitusen liian myöhäistä aloittaa graavaus nyt?
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei ole tuota joulupöydässä. Kukaan ei syö raakaa kalaa meillä. Meillä on paistettua lohta.
Kukin tyylillään. Mikäpä siinä.
Meillä ei ole lohta ollenkaan. En tykkää siitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei ole tuota joulupöydässä. Kukaan ei syö raakaa kalaa meillä. Meillä on paistettua lohta.
Raakaa kalaa? Graavattu kala raakaa? No huhhuh.
Samanlainen limainen suuntuntuma siinä on kuin raa'assa kalassa. Ja näyttääkin raa'alta.
Meillä taas menee enemmän kylmäsavulohta. Ehkäpä jonakin vuonna graavaan itse kalan. Kävin itse asiassa just ostamassa joulukalat. Kylmäsavulohta, savusiikaa, graavilohta, silliä ja mätiä. Nyt en ottanut lämminsavulohta ollenkaan.
Kuka hullu oikeasti syö graavilohta?
Vierailija kirjoitti:
Eikö ole hitusen liian myöhäistä aloittaa graavaus nyt?
Täh? Aaton pöytään 3 vrk? Tönkkösuolaatko lohesi?
Vierailija kirjoitti:
Eikö ole hitusen liian myöhäistä aloittaa graavaus nyt?
No ei. Jos eivät ihan hirveän paksuja fileitä ole.
Tönkkösuolaus on eri asia kuin graavaus.
Itse graavasn fileen vasta huomenna. Kolme kiloinen taimen, eilen pyydystetty. Toisen fileen puolikas tai vähän yli riittää meille. Savupönttöön loput. Kylmäsavuhaukea ja taimenta on jo pakkasessa vakuumissa.
Vierailija kirjoitti:
Eikö ole hitusen liian myöhäistä aloittaa graavaus nyt?
Graavaus kestää 1-2 vuorokautta, toki sitä graavattua kalaa ei pestä eikä huuhdella, pyyhitään paperilla. Kyllä meillä on vähempi riittänyt joka vuosi, kun lähinnä leivän päälle laittavat ketkä sitä syökin
Vierailija kirjoitti:
Eikö ole hitusen liian myöhäistä aloittaa graavaus nyt?
No ei ole, vuorokaudessakin graavaantuu jo ihan hyvin, mutta tuon kokoiset fileet on ehkä hyvä pitää 36 tuntia. Ei niistä ole tarkoitus mitään tönkkösuolattua lohta tehdä. Itse ajattelin kokeilla vaihteeksi jääkellarin lohta, jossa kala suolataan liemessä.
Matolääkkeet seuraavaksi. Lohessa on myös loistäitä.
Vierailija kirjoitti:
Matolääkkeet seuraavaksi. Lohessa on myös loistäitä.
Ei ole loisia.
Vierailija kirjoitti:
Matolääkkeet seuraavaksi. Lohessa on myös loistäitä.
No ei sitä lohta nahkoineen syödä. Toisekseen ei ne täit ihmisessä loisi.
Eikö teillä sitten muuta ole siinä joulupöydässä. Ihan järjetön määrä suolaa tihkuvaa kalaa.