Vegaaninen silli jouluksi?
Kommentit (55)
Vege-SILLI...? Silli on siis kala. Ei voi saada silliä ilman silliä.
Vierailija kirjoitti:
Vege-SILLI...? Silli on siis kala. Ei voi saada silliä ilman silliä.
Niin mutkun kauraMAITOkin on vegaanista!1111
Näin lähikaupassa lauantaina tämän paketin. Vegaaninen "jauheliha" eli korvike tavallaan sille. https://meeat.co/tuotteet/muu-jauhis/
Vierailija kirjoitti:
Vege-SILLI...? Silli on siis kala. Ei voi saada silliä ilman silliä.
Ap voi tehdä jonkun vegaanisen sörsselin ja kutsua sitä "silliksi".
Tai miksi sitten haluaakin.
Paista palsternakkaa ja peitä suolakerroksella. Voit myös värjätä juurespalat mieleiselläsi elintarvikevärillä.
Osta sillin tilalle vege "katkarapuja"
Vatkis merkkisiä on nuo vege katkikset
Onneksi olen pescovegetaristi, niin voin syödä silliä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vege-SILLI...? Silli on siis kala. Ei voi saada silliä ilman silliä.
Niin mutkun kauraMAITOkin on vegaanista!1111
Ei sekään mitään "maitoa" ole, vaan tärkkelyslitkua.
Ohje löytyy vegaaniselle sillille k-ruokaresepteistä-
Munakoiso, suola jne...
Ei muuta kuin kokkaamaan ap!
Miksi matkia kalansyöjiä? Lapsellista touhua. Hanki elämä - ja oikeata silliä.
Linkin kalankorvike-"lohi" oli aika vinkeä. On aina yhtä hämmästyttävää, kuinka ison vaivan vegaanit näkee, saadakseen eläinperäistä makua kasvisruokaansa.
Valitettavasti näissä vegejutuissa on aina mukana jotain sellaisia ainesosia, joita pitää hakemalla hakea ja jotka ovat kalliita ja joita ei sitten tarvita mihinkään muuhun. Kuten tuon lohiresptin savuaromi. Muuten olisi voinut kokeillakin tuota reseptiä. Mutta kuka tarvitsee jotain savuaromia muuhun? Hukkaan menisi loput pullosta.
Googlaa munakoisosilli, niin löydät useita reseptejä.
Vierailija kirjoitti:
Vege-SILLI...? Silli on siis kala. Ei voi saada silliä ilman silliä.
Kyse on niistä sillin marinadeista. Kaivataan jotain, mitä voidaan käyttää sillin tilalla.
Joku on joskus valmistanut voipapuja sillin tilalle.
Vierailija kirjoitti:
Linkin kalankorvike-"lohi" oli aika vinkeä. On aina yhtä hämmästyttävää, kuinka ison vaivan vegaanit näkee, saadakseen eläinperäistä makua kasvisruokaansa.
Valitettavasti näissä vegejutuissa on aina mukana jotain sellaisia ainesosia, joita pitää hakemalla hakea ja jotka ovat kalliita ja joita ei sitten tarvita mihinkään muuhun. Kuten tuon lohiresptin savuaromi. Muuten olisi voinut kokeillakin tuota reseptiä. Mutta kuka tarvitsee jotain savuaromia muuhun? Hukkaan menisi loput pullosta.
Niin, siinähän on kyse tottumuksesta. Suurin osa vegaaneista on olleet sekasyöjiä, ja tottuneet tietynlaisiin makuihin ja ruokalajeihin. Silloin on varmaan helpompi etsiä tapoja tehdä niitä tuttuja ruokia vegaanisina, kuin muuttaa koko totuttua ruokailutapaa.
Mä en oo ikinä syönyt lihaa, niin mulla ei ole sellaista tarvetta vegemakkaroille jne. Toisaalta ne mahdollistaa mulle sellaisen kurkistuksen mulle muuten täysin vieraaseen ja eksoottiseen ruokakulttuuriin, kuten perinteiseen suomalaiseen ruokaan.
1. osta kaurahiutaleita
2. säilö etikkaan
3. kauho lusikalla aattona suoraan purkista
4. oksenna
Onhan se hyvä, jos on herkullisia vegereseptejä olemassa. Porkkanaraasteeseen ym. simppeliin kyllästyy nopeasti, eikä mauttomat ruoat innosta ketään kasvisten lisäämiseen. Videolla väittivät kalakorviketta peräti hyvänmakuiseksi. Olisi hyvä, jos maistaja olisi ollut joku sekasyöjä.
Minä teen tällä reseptillä, kaikki ovat tykänneet:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-silli
Teen myös porkkalaa näin:
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000004997267.html
Tässä vaikka hyvä kalankorvike joulupöytään