Jos joulukinkkusiivussa sattuu olemaan rasvaa niin jätätkö se syömättä?
Siis niin että erottelet sen rasvan ja syöt vain lihan? Minusta maistuu paremmalta jos on vähän rasvaa siinä lihan seassa😋
Kommentit (41)
Jätän syömättä. En pidä rasvan tunnusta suussani.
Vierailija kirjoitti:
Jätän syömättä. En pidä rasvan tunnusta suussani.
Miten muulla tavoin autismi ilmenee elämässäsi?
JÄtän, koska en syö kinkkua. Tänä vuonna ajattelin tehdä ribsejä ja ranskalaisia jouluruuaksi.
En todellakaan jätä syömättä. Nykykinkuissa ei ole rasvaa samalla tavalla kuin ennen vanhaan.
Kyllä syön läskinkin.
Aivan parasta kun laittaa ruisleivälle lämpimän läskin siivun.
Nuorena en läskiä juuri syönyt, nyt vanhempana se on parhain herkku kinkussa ja uunilihassa.
Pitää olla rasvaa, nam! Nimimerkki; läskiä lärviin...
Vaihtelee. Välillä tulee jätettyä, toisinaan sitä valkoista osaa tekee jopa mieli.
Ihan parasta jos on sinappihunnulla kuorrutettua läskiä siinä siivussa. Nam.
Vierailija kirjoitti:
En todellakaan jätä syömättä. Nykykinkuissa ei ole rasvaa samalla tavalla kuin ennen vanhaan.
Isot teurastamot on jalostuksella pilanneet siat, rasvaa ei saa olla, siksi kinkkukaan ei enää ole enää hyvää.
Vierailija kirjoitti:
En todellakaan jätä syömättä. Nykykinkuissa ei ole rasvaa samalla tavalla kuin ennen vanhaan.
-Valitettavasti näin on, siskohan jostain pikku liha putiikeista vanhan ajan skinkkaa?
En todellakaan koskaan ole tykännyt syödä läskiä. Syön kyllä pekonia hyvin paistettuna ja läskisoosiakin, mutta siinä se läski pitää olla paistettu tosiaankin rapeaksi.
Se läski ei ole tarkoitettu syötäväksi, siksi siat on nykyään jalostettu vähempiläskiseksi, koska se läski menee vaan hukkaan.
Meillä oli sikoja kotona kun olin pieni, 2-4 emakkoa ja niiden porsaat kasvatettiin lihoitussikoina ja sitten myytiin Itikalle nykyiselle Atrialle. Ja kyllä meillä joskus aina teurastettiin sika ja katselin miten ammattilainen pilkkoi sen ruhon, eli tiedän kyllä mitä siitä siasta tulee syötävää, on myös muita kohtia jotka jätän suosiolla syömättä, mutta isovanhemmat söi, esim. sian sorkkia ja sianpääsylttyä.
N50
Vierailija kirjoitti:
Kyllä syön läskinkin.
Aivan parasta kun laittaa ruisleivälle lämpimän läskin siivun.
Nuorena en läskiä juuri syönyt, nyt vanhempana se on parhain herkku kinkussa ja uunilihassa.
Se on aivan loistavaa; joululimpun päällä reilu ziipale kinkkua...enää 10 päivää odotusta vai pitäiskö jo treenata?
Meillä on työnjako. Vaimo syö kasvisruokaa joulunakin. Minä syön kinkusta rasvan ja lapset lihan. Koita saa järsiä luuta. Kaikki ovat tyytyväisiä.
Jätän läskit lautasen reunalle. Koiralle annan siitä hitusen maistiaiseksi. En enempää koska on niin suolaista.
Harmaasuolatussa kinkussa valkoinen rasva on parasta, kylmästä kinkusta leikkaan kinkun päälle aina myös rasvan. Ai kun pistää mikroon hetkeksi ja sitten siitä ruisleivälle rasvan kera, Ihanaa tapaninpäivän herkkua!
Jätän syömättä. On aina ällöttänyt se sian läski, en syö pekoniakaan samasta syystä.
Valikoin sellaisen, missä ei ole rasvaa. En yleensä syö kuin yhden siivun vuodessa.