Onko Espanjassa/Italiassa salaatit runsaita lisukkeineen?
Kommentit (8)
Ei noissa ruokapaikoissa monesti edes mitään salaattia tarjota. Pihviä ja ranskanperunoita ilman kastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Oman kokemukseni mukaan ainakin runsaampia, kuin Suomen marketeissa myytävät valmissalaatit. Mutta ymmärtääkseni ne on ravintoloissa tarkoitettu lähinnä alkupaloiksi, eli harvoin kukaan ottaa pelkkää salaattia, ellei ole dieetillä.
Olin lomalla ja kyllä ne salaatit olivat runsaat ravintoloissa. Iso kulho tuli kanasalaattia tai jättikatkarapuja. Ei kyllä olleet mitään alkupala-annoksia.
Vierailija kirjoitti:
Ei noissa ruokapaikoissa monesti edes mitään salaattia tarjota. Pihviä ja ranskanperunoita ilman kastiketta.
Et ole nähtävästi käynyt lähibaaria kauempana.
Salaatti ei ole Italissa merkittävä ruoka sillä kasvikset laitetaan muihin ruokiin.
Hei, olen italialaisen miehen vaimo joten voinen vastata kokemusasiantuntijana. Italiassa yleensä salaatti on vain pieni lisuke. Siihen tulee jotakin todella yksinkertaisia ainesosia, kuten vaikka pelkkää salaattia ja tomaattia, ja sitten oliiviöljyä etikkaa ja suolaa. Ei mitään majoneesipohjaisia kastikkeita ikinä. Eivät syö mitään mättösalaatteja, ne on turisteille. Vihanneksia ja hedelmiä syödään sitten muuten.
Ei, mutta laittavat salaattiin suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Hei, olen italialaisen miehen vaimo joten voinen vastata kokemusasiantuntijana. Italiassa yleensä salaatti on vain pieni lisuke. Siihen tulee jotakin todella yksinkertaisia ainesosia, kuten vaikka pelkkää salaattia ja tomaattia, ja sitten oliiviöljyä etikkaa ja suolaa. Ei mitään majoneesipohjaisia kastikkeita ikinä. Eivät syö mitään mättösalaatteja, ne on turisteille. Vihanneksia ja hedelmiä syödään sitten muuten.
Tämä.
Turistialueiden ravintoloissa saattaa olla ns ruokaisia salaatteja mutta yleensä salaattia on pieni kippo lihan lisukkeeksi esim perunan sijaan. Vihersalaatti (pelkät lehdet) tai insalata mista missä on kurkkua ja tomaattia, ehkä sipuliakin
Toinen Italiassa asuva
Oman kokemukseni mukaan ainakin runsaampia, kuin Suomen marketeissa myytävät valmissalaatit. Mutta ymmärtääkseni ne on ravintoloissa tarkoitettu lähinnä alkupaloiksi, eli harvoin kukaan ottaa pelkkää salaattia, ellei ole dieetillä.