Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haluan oppia tekemään hyvää ruokaa

Vierailija
04.12.2024 |

Onko myöhäistä? Ikää jo 50v.

Vinkkejä mistä voisi löytää hyviä reseptejä,kasvis ja kanapainotteisia?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Netistä löytyy reseptejä. Sieltä valkkaat itselle sopivat. Ei siis kannata tehdä mitään kardemumma katkarapu kastiketta,jos ei se kombo miellytä.

Vierailija
2/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse kaipaisin yksinkertaisia reseptejä. Joihin ei tulisi kovin monia raaka-aineita. En kaipaa raaka-aineita, jotka vanhenevat, kun kaikkea ei voi käyttää yhdellä ruuanvalmistuskerralla.

Perusjutut löytyy aina kaapista: riisi, vehnäjauho, munia, pastaa, mausteita jne.

  T. Toinen samanikäinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reseptejä löytyy mistä vain, netistä, kirjastosta voi lainata ruokakirjoja jne.

Vierailija
4/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kompelö kädentaidoissa, joten varmaan siksi en ole luontaisesti myöskään hyvä tekemään ruokia.

Olen tehnyt hyvää ruokaa vain silloin, jos noudatan ohjeita kirjaimellisesti, mutta se ei ole sama asia kuin osata tehdä hyvää ruokaa näppituntumalta.

 

Vierailija
5/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen kompelö kädentaidoissa, joten varmaan siksi en ole luontaisesti myöskään hyvä tekemään ruokia.

Olen tehnyt hyvää ruokaa vain silloin, jos noudatan ohjeita kirjaimellisesti, mutta se ei ole sama asia kuin osata tehdä hyvää ruokaa näppituntumalta.

Näppituntuma tulee vain siitä että laittaa ruokaa. Kokeilee erilaisia ohjeita ja mausteita yms.

 

Vierailija
6/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottaisin tutkimaan esim. IS:n ruokalan sivuja jossa julkaistaan kosolti usein myös simppeleitä reseptejä. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin, rohkeasti kokeilemaan.

https://www.is.fi/ruokala/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ehdottaisin tutkimaan esim. IS:n ruokalan sivuja jossa julkaistaan kosolti usein myös simppeleitä reseptejä. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin, rohkeasti kokeilemaan.

https://www.is.fi/ruokala/

Simppeleitä reseptejä kopioimalla ei tule hyvää ruokaa eikä opi mitään.

 

perusasiat kuntoon, opi tekemään omat pohjat, liemet, kastikkeet sun muut kunnolla ja perustekniikat kuntoon niin siitä se sitten lähtee.

 

itse kävin myös sen kymmenen k-opiston/marttojen ruuanlaittokurssia, tuli vähän monipuolisuutta ja yleensä hyvät opet antoi arvokkaita vinkkejä.

 

 

Vierailija
8/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikinä ei ole myöhäistä kehittää kokkaamisen taitojaan, jos vain intoa löytyy.

Kasvis- ja kanapainoitteisia reseptejä on suomeksi tosi paljon, mutta ne ovat aika samanlaisia ja niihin kyllästyy. 

Etsin aika paljon ohjeita muun maalaisista sivuista etenkin, kun voi joko tekoälyllä tai kääntäjällä kaivella mistä maasta tahansa uusia vinkkejä ja ideoita.

Oma maku kehittyy vain tekemällä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Simppelillä pääsee alkuun.

Kiinnostus lopahtaa, jos pitää hankkia kaupasta muskottipähkinää, pinjansiemeniä sekä korianteria, ja muita vastaavia eksoottisempia raaka-aineita. Niitä sitten käyttää kerran ja loput vanhenee kaappiin. Kalliiksikin sellainen tulee; on ruoka-annoksella hintaa.

Itse liputan yksinkertaisen ruuan puolesta. Opetella aluksi helppo ja hyvä ruuanvalmistus. Sen jälkeen voi lisätä twistiä jollain erikoisemmalla.

Vierailija
10/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä opin yli nelikymppisenä korona-aikaan, kun lounasravintoloissa ja ulkona syöminen jäi pois. Aloin opetella tilaamalla kotiin Ruokabokseja, niissähän tulee kotiin ainekset ja reseptit. Siinä oppi hyvin perustekniikoita ja vähän sitä, mitkä mausteet sopii mihinkin. Sittemmin olen hankkinut sellaisia keittokirjoja, joiden reseptit näyttää kivalta, ja järjestelmällisesti tehnyt niistä ruokia. 

Mä kerään kaikki reseptit, joista tykkään paljon (eli maun ja vaivannäön suhde on hyvä) Paprika 3 -nimiseen puhelinsovellukseen, niin että sinne muodostuu kokonaisuus sellaisia reseptejä, joita haluan jatkossakin tehdä. 

Leipoiminen on mulle vielä pelottava vieras asia, ehkä pitäisi alkaa sitä seuraavaksi kokeilemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Simppelillä pääsee alkuun.

Kiinnostus lopahtaa, jos pitää hankkia kaupasta muskottipähkinää, pinjansiemeniä sekä korianteria, ja muita vastaavia eksoottisempia raaka-aineita. Niitä sitten käyttää kerran ja loput vanhenee kaappiin. Kalliiksikin sellainen tulee; on ruoka-annoksella hintaa.

Itse liputan yksinkertaisen ruuan puolesta. Opetella aluksi helppo ja hyvä ruuanvalmistus. Sen jälkeen voi lisätä twistiä jollain erikoisemmalla.

 

Mua taas alkoi ruoanlaitto kiinnostaa, kun opettelin noita erikoisempia ruoka-aineita ja sain sitä kautta uusia makuelämyksiä. Sen perusruoan tekeminen tuntui pelkältä hoidettavalta tylsältä kotityöltä. Uusien juttujen opettelu ja maistaminen taas kiinnostavalta. Ei mulla kyllä noita vanhene kaappiin, jos niin uhkaa käydä, etsin vaikka netistä ohjeita mihin jäänyttä ainesosaa voi käyttää. 

Itselläni on aika paljon Välimeren ruokavalion suuntaan mennyt syöminen sen jälkeen kun aloin kokeilla erilaisia eksoottisempiakin ruokia, joten juuri nuo pinjansiemenet esimerkiksi on mun lähes jokapäiväistä ruokaa. Nehän sopii vaikka lounassalaattiin tai melkein mihin vaan.

Vierailija
12/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse kaipaisin yksinkertaisia reseptejä. Joihin ei tulisi kovin monia raaka-aineita. En kaipaa raaka-aineita, jotka vanhenevat, kun kaikkea ei voi käyttää yhdellä ruuanvalmistuskerralla.

Perusjutut löytyy aina kaapista: riisi, vehnäjauho, munia, pastaa, mausteita jne.

  T. Toinen samanikäinen

 

Olisikohan sulle hyvä esim. keittokirja, jollaisen ostin pojalleni joka muutti itsenäisesti asumaan opintojen myötä, eli Opiskelijan keittokirja (Kati Jaakonen)? Siinä on sellaista aika suomalaista perusruokaa pääosin, ja ohjeet on helppoja ja nopeita valmistaa, niin että ruoanlaittoa vasta opetteleva opiskelijakin osaa ja viitsii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omat vinkkini hyvälle ruoalle on voilla paistaminen ja tarpeeksi suolaa. Sipuli maistuu hyvälle joka ruoassa. Mausteina minulla on mustapippuri ym mausteita.

Kannattaa aloittaa niistä omista herkkuruoista. Kun tekee ja maistaa niin tietää onko yhtä hyvää kuin vaikka oman äidin laittama. 

Vierailija
14/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ehdottaisin tutkimaan esim. IS:n ruokalan sivuja jossa julkaistaan kosolti usein myös simppeleitä reseptejä. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin, rohkeasti kokeilemaan.

https://www.is.fi/ruokala/

Simppeleitä reseptejä kopioimalla ei tule hyvää ruokaa eikä opi mitään.

 

perusasiat kuntoon, opi tekemään omat pohjat, liemet, kastikkeet sun muut kunnolla ja perustekniikat kuntoon niin siitä se sitten lähtee.

 

itse kävin myös sen kymmenen k-opiston/marttojen ruuanlaittokurssia, tuli vähän monipuolisuutta ja yleensä hyvät opet antoi arvokkaita vinkkejä.

Voi teitä naisia, sinähän kopioit Marttoja ja ketäs Martat kopioi...niinpä, kaikki kunnia toki Martoille. No minun ei ole tarvinnut yhtään kurssia käydä kun olen oppinut perusjutut, otan kattilan käteen ja teen reseptissä olevien ohjeiden mukaan ja uskallan kokeilla lisätä/poistaa aineksia tai mausteita eli myös soveltaa reseptejä. Toki joskus on epäonnistunut, mutta se myös opettaa minua tekemään seuraavalla kerralla erilailla ja paremmin.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

youtube ja hakusanaksi "vesi kielellä". Nam

Vierailija
16/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää olla kyllä melko pöljä että kysyy NETISTÄ että mistä voi löytää reseptejä, unohda se kokkaus, TUMPELO.

Vierailija
17/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus oli kirjakaupassa saatavilla Tumpelon keittokirja niminen opus.

Tykkäsin sen resepteistä.

Vierailija
18/18 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekoälyltä  voisi kysyä lempiruokiaan ja pyytää sellaisia reseptejä, joissa on 4-5 ainesosaa. Näppituntuma tulee tosiaan pitemmän jakson aikana. Moka on lahja tässä suhteessa.