Ravintosuositukset vähentävät entisestään suomalaisten omega-3:n saantia
Kohta ihmiset jättävät kaurapuuronkin syömättä ja ottavat persimoneja ja rypäleitä tilalle.
Kommentit (24)
Kalan saantisuosituksia on kuitenkin lisätty ja varsinkin rasvaista kalaa suositellaan syötäväksi viikoittain.
Banaaneja suomalaiset syö kaksin käsin. Ja mahdollisimman tummapilkullisia täynnö sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Kalan saantisuosituksia on kuitenkin lisätty ja varsinkin rasvaista kalaa suositellaan syötäväksi viikoittain.
Mutta kun se ei saa olla lohta!!! Mitä jää vaihtoehdoiksi? Silakka?🤣
Vierailija kirjoitti:
Kalan saantisuosituksia on kuitenkin lisätty ja varsinkin rasvaista kalaa suositellaan syötäväksi viikoittain.
Kala korvataan soijalla.
Mitä vähemmän ihminen syö kasviksia, sitä harvemmin tarvitsee käydä lääkärissä.
Rypsiöljy, kala ja pähkinät varmaan hoitaa homman aivan kunnialla. Vaikea nähdä, miksi tehdä ongelmaa asioista, jotka eivät sitä lähtökohtaisesti ole.
Mitä sitten? Mä olen ollut kasvissyöjä 30 vuotta, en ole syönyt kalaa enkä rypsiöljyäkään käytä kun maistuu minusta teollisuusöljyltä, ja hyvin olen aina voinut. Ilmeisesti niitä omega-kolmosia ei tarvi juuri mihinkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kalan saantisuosituksia on kuitenkin lisätty ja varsinkin rasvaista kalaa suositellaan syötäväksi viikoittain.
Kala korvataan soijalla.
Ei vaan kala korvataan kaljalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kalan saantisuosituksia on kuitenkin lisätty ja varsinkin rasvaista kalaa suositellaan syötäväksi viikoittain.
Mutta kun se ei saa olla lohta!!! Mitä jää vaihtoehdoiksi? Silakka?🤣
Ja silakkaakaan ei suositella kuin tyyliin kerran tai kaksi kuukaudessa, koska niissä on kovasti pcd:tä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kalan saantisuosituksia on kuitenkin lisätty ja varsinkin rasvaista kalaa suositellaan syötäväksi viikoittain.
Mutta kun se ei saa olla lohta!!! Mitä jää vaihtoehdoiksi? Silakka?🤣
Ei saa olla lohta?
"Kalaa noin 300-450 grammaa viikossa, ja tästä vähintään 200 grammaa rasvaista kalaa (esim. muikku tai Suomessa kasvatettu kirjolohi)."
Kyllä. Kun tilastoja katsoo ei monikaan syö puuroja kuten ennen. Siis suolistosyöpien tilastoja.
Mä syön kuten ennenkin. Maalaisjärki kantaa hyvin. Tämähän on kuin muotitrendit. Ajatelkaa omilla aivoilla ja ottakaa asioista selvää.
Vierailija kirjoitti:
Kalan saantisuosituksia on kuitenkin lisätty ja varsinkin rasvaista kalaa suositellaan syötäväksi viikoittain.
On lisätty joo koska kalasta on ylitarjontaa.
Kunnes siinä uutisoidaan olevan ympäristömyrkkyjä, mm. elohopeaa ja lyijyä joka tarkoittaa huonoa saalisvuotta.
Vierailija kirjoitti:
Mitä vähemmän ihminen syö kasviksia, sitä harvemmin tarvitsee käydä lääkärissä.
Kasvissyöjät käyvät lääkärissä keskimäärin useammin kuin sekasyöjät.
Tämmöiset suositukset tuli nyt, eikä niissä tärkeintä ole ihmisten terveys vaan ilmasto ja veganismin tuputraminen. Jostain luin väutteen, että työryhmän pj. olisi vegaani. En tiedä pitääkö paikkansa.
Vierailija kirjoitti:
Mitä sitten? Mä olen ollut kasvissyöjä 30 vuotta, en ole syönyt kalaa enkä rypsiöljyäkään käytä kun maistuu minusta teollisuusöljyltä, ja hyvin olen aina voinut. Ilmeisesti niitä omega-kolmosia ei tarvi juuri mihinkään.
Ilmankos olet niin tyhmä.
Vierailija kirjoitti:
Mitä sitten? Mä olen ollut kasvissyöjä 30 vuotta, en ole syönyt kalaa enkä rypsiöljyäkään käytä kun maistuu minusta teollisuusöljyltä, ja hyvin olen aina voinut. Ilmeisesti niitä omega-kolmosia ei tarvi juuri mihinkään.
Ehkä syöt saksanpähkinöitä? Niissä on paljon omegakolmosta. Tai jos vastaavasti et syö liikaa omegakuutosia (auringonkukkaöljy, keksit, valmiskakut jne.), voi rasvatasapainosi olla ihan ok. Mutta eihän tuo omegakolmosen 'vajaasaanti' vaikutakaan yleiseen hyvinvointiin, vaan esim. sydämeen ajan kuluessa. Toisin sanoen esim. sydänongelmien ja sydänkohtauksenkin riski on paljon suurempi vanhempana, jos saat paljon omegakuutosia, mutta et juuri ollenkaan omegakolmosia.
Tuo lauseesi "Ilmeisesti niitä omega-kolmosia ei tarvi juuri mihinkään" osoittaa, että et ole tutkinut/lukenut paljoakaan ravintorasvoista ja niiden merkityksestä terveyteen.
https://www.hs.fi/alueet/art-2000010865568.html
Eniten lääkärissä käyvät ovat kasvisten suurkuluttajia yllättävä yhteys paljastuu tuoreesta tutkimuksesta
WHO: suositus on 400 g kasviksia ja hedelmiä päivässä. Sen mukaan aion mennä.