Parhaat keittiösuunnitteluvinkit
Keittiöremontti pienehköön keittiöön edessä. Laita ketjuun parhaat ideat ja suurimmat katumuksen aiheet! Mitä et tullut etukäteen ajatelleeksi? Mikä onnistui ja mitä tekisit toisin?
Tässä vaiheessa tärkeimmät:
Ei avohyllyjä eikä vitriinikaappeja
Käytäväkeittiössä liesi ja lavuaari samalla seinustalla, jotta ei satu onnettomuuksia kuuman veden kanssa
Ei liettä kiinni seinään, tätä näkee yllättävän usein varsinkin uudiskohteissa
Kommentit (20)
Jos omaa teet eikä ole ajatuksissa muuttaa pois niin tee just sellainen kuin haluat. Ankeaa on ne kommentit näissä ketjuissa että "eiei sitä eikä tätä kun myyt niin kukaan ei halua tuollaista". Pitäisi tehdä siis remontti jollekin toiselle, tuntemattomalle mahdolliselle ostajaehdokkaalle eikä itselle. Meidän keittiö on aikalailla sellainen mikä haukuttaisi pystyyn tällä palstalla tai vähintään sanotaan että siihen kyllästyy, ei ole toimiva jne. Joka kerran kun näen keittiöni on se yhtä ihana ja on toimiva juuri meille.
Kiitos vinkeistä! Itselle onkin tarkoitus tehdä. Käytäväkeittiöstä ei päästä tässä vaiheessa eikä saareketta siis mahdu. Kaapistojen väliin jää kuitenkin ehkä vähän enemmän tilaa kuin noissa pienimmissä.
Kuinka paljon tasotilaa on tarpeeksi? Nykyään näkee myös näitä rivarin/kerrostalon käytäväkeittiöitä, joissa toinen ehkä 4-5 kaapin levyinen seinä on tasoa, jossa on lavuaari ja liesi ja toinen saman mittainen on pelkkää kaapistoa. Vaikuttaa, että olisi vähän liian vähän?
Puoliso haluaisi jättää yläkaapit ainakin toiselta puolelta pois. Itse ehkä mietin astiankuivauskaappia, missä kuivatatte pannut ja muut? En halua mitään tason päällä seisovia telineitä.
Sen verran tasotilaa kun itse tarvitset. Onko sulla kaiken maailman keittiökoneet vai vaan vedenkeitin käytössä? Onko airfryer,soodastreami,munankeitin,leivänpaahdin jne.
Meillä on u mallinen keittiö. 1.5 m x 4 x 1,5.
Täyteen kaappeja. Mahtuu säilyttämään mitä vaan.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkeistä! Itselle onkin tarkoitus tehdä. Käytäväkeittiöstä ei päästä tässä vaiheessa eikä saareketta siis mahdu. Kaapistojen väliin jää kuitenkin ehkä vähän enemmän tilaa kuin noissa pienimmissä.
Kuinka paljon tasotilaa on tarpeeksi? Nykyään näkee myös näitä rivarin/kerrostalon käytäväkeittiöitä, joissa toinen ehkä 4-5 kaapin levyinen seinä on tasoa, jossa on lavuaari ja liesi ja toinen saman mittainen on pelkkää kaapistoa. Vaikuttaa, että olisi vähän liian vähän?
Puoliso haluaisi jättää yläkaapit ainakin toiselta puolelta pois. Itse ehkä mietin astiankuivauskaappia, missä kuivatatte pannut ja muut? En halua mitään tason päällä seisovia telineitä.
Minä kuivaan kattilat ja uunipannut pyyhkeellä jos olen pessyt ne käsin, muuten ne kuivaa koneessa. Paistinpannun ja valurautapadan laitan laatikkoon kuivaamatta.
Asitankuivauskaapissa harvoin kuivaa mitään, ehkä joku siivilä mikä on hankala kuivata pyyhkeellä. 2. kodissa ei ole kuivauskaappia lainkaan eikä ole ongelmaa, tasoilla ei myöskään mitään kuivaustelineitä.
Itse tarvitsen paljon tasotilaa koska leivon paljon ja laitan ruokaa 2x päivässä (yleensä toki useammaksi päiväksi kerrallaan) ja meillä käy viikoittain muitakin syömässä joten on paljon astioita käytössä. Mun mielestä minimi jääkaapin vieressä on 60cm laskutilaa ja altaan ja hellan välissä samoin. Työskentelytilaa kaipaan enemmän joten 120-180cm vähintään.
Nykyisessä talossa tasoja 6m + saareke 160x100cm
1
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkeistä! Itselle onkin tarkoitus tehdä. Käytäväkeittiöstä ei päästä tässä vaiheessa eikä saareketta siis mahdu. Kaapistojen väliin jää kuitenkin ehkä vähän enemmän tilaa kuin noissa pienimmissä.
Kuinka paljon tasotilaa on tarpeeksi? Nykyään näkee myös näitä rivarin/kerrostalon käytäväkeittiöitä, joissa toinen ehkä 4-5 kaapin levyinen seinä on tasoa, jossa on lavuaari ja liesi ja toinen saman mittainen on pelkkää kaapistoa. Vaikuttaa, että olisi vähän liian vähän?
Puoliso haluaisi jättää yläkaapit ainakin toiselta puolelta pois. Itse ehkä mietin astiankuivauskaappia, missä kuivatatte pannut ja muut? En halua mitään tason päällä seisovia telineitä.
Mitä teillä on nykyään astiankuivauskaapissa? Jos se on samanlainen kuin meillä oli, eli ei varsinaisessa kuivauskäytössä vaan lähinnä säilytystilana niin eihän sitä silloin tarvitse. Me jätettiin yläkaapit toistaiseksi pois ja yläkaapeissa majailevat tavarat sai paikan alalaatikostoista tai ruokakomerosta. Suositus muuten että jätät perinteiset alakaapit pois, laatikostot on paljon näppärämmät.
Älä hanki liian pientä pesuallasta. Vaikka olisi tiskikonekin niin usein on jotain isoja kattiloita ja pannuja joita ei saa laittaa koneeseen.
Vierailija kirjoitti:
Älä hanki liian pientä pesuallasta. Vaikka olisi tiskikonekin niin usein on jotain isoja kattiloita ja pannuja joita ei saa laittaa koneeseen.
Tämä! Suurin mikä löytyy jotta saa isotkin uunipellit pestyä!
Meidän astianpesukone kuivaa huonosti, joten laitan usein märkiä astioita kuivauskaappiin. En tiedä auttaisiko parempi astianpesukone asiaa? Lisäksi on lasten juomapulloja yms käsin tiskattavia, jotka ovat usein käytössä.
Lisää vinkkejä saa laittaa!
Pyörillä liikkuva laatikosto tason alle: saat nopeasti lisää työ- / tarjoilutilaa, eikä se hautaudu sanomalehtien alle kuten muut tasot (ainakin meillä).
Hellan ja pesualtaan välinen taso on yleensä kovalla käytöllä, siihen ainakin 40cm työtilaa.
Riittävän iso allas.
Paljon laatikostoja.
Kierrätettäville roskille valmiiksi mietityt paikat.
^Hyviä vinkkejä! Asuntoilmoituksissa näkee yllättävän usein keittiöitä, joissa liesi ja allas ovat ihan kiinni toisissaan. Ei voi ymmärtää.
Mikä olisi paras tapa säilyttää kierrätettävät roskat? Nykyään tuntuu, että yksi allaskaappi ei riitä kaikelle.
Vierailija kirjoitti:
^Hyviä vinkkejä! Asuntoilmoituksissa näkee yllättävän usein keittiöitä, joissa liesi ja allas ovat ihan kiinni toisissaan. Ei voi ymmärtää.
Mikä olisi paras tapa säilyttää kierrätettävät roskat? Nykyään tuntuu, että yksi allaskaappi ei riitä kaikelle.
Pahvit, paperit ja pullot voi olla muuallakin kuin keittiössä. Ehkä myös lasinkeräys. Sitten keittiöön jäisi bio, metallit, sekajäte -ja muoviroskat.
Jos liettä ei saa laitta seinään kiinni, niin minne sitten? Saarekkeeseenko? Se voi ainakin kerrostalossa olla vaikea toteuttaa, sillä liesi vaatii yleensä paksun 3-vaihekaapelin, joka on rujon näköinen katon kautta vedettynä ja lattian kautta se taas vaatii lattian auki piikkaamisen.
Haluatko leikkuulaudan laatikkoon niin kuin ennen aina oli, vai pöydälle niin kuin nykykeittiöissä joskus on?
Kaikilla keittiömerkeillä ei edes ole sellaista laatikkoon laitettavaa leikkuulautaa.
Vierailija kirjoitti:
^Hyviä vinkkejä! Asuntoilmoituksissa näkee yllättävän usein keittiöitä, joissa liesi ja allas ovat ihan kiinni toisissaan. Ei voi ymmärtää.
Mikä olisi paras tapa säilyttää kierrätettävät roskat? Nykyään tuntuu, että yksi allaskaappi ei riitä kaikelle.
Meillä on iso vetolaatikko kierrätettäville roskille. Isot ämpärit muoville ja pahveille, keskikokoiset bio- ja sekajätteille, pienet laseille ja metalleille. Noi on siis niitä kanttisia ämpäreitä, jotka täyttävät sen vetolaatikon just. En nyt jaksa mennä mittaamaan sen vetolaatikon leveyttä, mutta olisiko noin metrin.
Mieti mitä kaikkea teet keittiössä ja suunnittele sen mukaan.
Omaan keittiööni olen melko tyytyväinen. Toisin tekisin sen että olisi kaksi tiskiallasta ja isompi tiskipöytä. Nyt yksi allas ja ei lainkaan tiskipöytää. Jättäisin myös osan turhista tasoista pois ja tekisin lattiasta kattoon ulottuvia kaappeja. Nyt on tasoja, jotka keräävät vain irtotavaraa, joka voisi olla kaapeissa piilossa.
Meidän keittiössä parhaita juttuja:
- Bora-liesi, jossa integroitu liesituuletin
- Edellä mainittu kierrätyssysteemi (viesti 17)
- Kapea kaappi pesuaineille, pyyhkeelle ja tiskirätille. Se on sellainen vetokaappi, jossa on tangot, mihin laittaa pyyhe ja rätti kuivamaan.
- Saareke työtasona
- Korkea kaappi kuivamuonille. Kaapissa ei hyllyjä vaan vetolaatikoita. Parannettu versio siitä apteekkikaapista, jota yhteen aikaan paljon laitettiin keittiöihin.
- No frost jää- ja pakastinkaappi.
Vierailija kirjoitti:
Jos liettä ei saa laitta seinään kiinni, niin minne sitten? Saarekkeeseenko? Se voi ainakin kerrostalossa olla vaikea toteuttaa, sillä liesi vaatii yleensä paksun 3-vaihekaapelin, joka on rujon näköinen katon kautta vedettynä ja lattian kautta se taas vaatii lattian auki piikkaamisen.
Tässä varmaan tarkoitetaan, että liesi on toisesta sivusta seinässä kiinni, jolloin paistinpannun kahvaakaan ei saa käännettyä. Takaosa toki yleensä on seinässä kiinni.
3 taloa rakentaneena ja 1 rempattuna, kaikissa onnistuneet keittiöt. Itse suunnitellut omiin tarpeisiin.
Tärkeintä on tasojen suunnittelu (että niitä on tarpeeksi hellan, jääkaapin ja apk:n ympärillä), kaapinovien oikea avautumissuunta ja tila liikkua. Laatikostot alas kaappien sijaan.
Meillä ei ole koskaan haluttu ns pyhää kolmiota vaan kylmäkalusteet, hella, uuni, mikro ja pesukone on olleet siinä missä niitä on eniten käytetty. Muutama lisäaskel vain positiivista hyötyliikuntaa arkeen!
Meille saareke on ollut ihan must joka talossa (2. kotia lukuunottamatta) työskentelypaikkana. Siinä ei ole ollut liettä eikä allasta. Avohyllyjäkin on ollut ilman ongelmia.
Käytäväkeittiö on meille täysin mahdoton, useampi ihminen pitää mahtua keittiöön ilman törmäysvaaraa! Olemme alkaneet katsomaan vanhuuden varalle rivareita mutta niissä on AINA käytäväkeittiöt joita ei voi avata koska ne ovat eteistä vasten.