Kuinka nopeasti matkalla tehty mehu homehtuu?
Jos on homehtuakseen?
Tein reilu kaksi viikkoa sitten mehumaijalla mehua ja pullot on säilytetty osa viileässä ja osa huoneenlämmössä siitä asti.
Liotin yön yli, pesin ja steriloin pullot uunissa, pullotin mehun kuumana. Ainoa virhe tuli siinä että käytin pulloja joissa on luonnonkorkki, joten korkin alle jäi väkisinkin pieni ilmatila. Korkit kyllä desinfioin ennen pullotusta.
Jos mehut eivät tässä ajassa ole alkaneet homehtua, voinko luottaa siihen että niin tuskin käy myöhemminkään? Ekaa kertaa tekemässä niin mietin arvaakin laittaa esimerkiksi joululahjoiksi?
Kommentit (5)
Ei prkl siis otsikossa MEHUMAIJALLA tehty mehu, ei matkalla! 🤦
Siinä voi mennä pari päivää tai pari kuukautta, ei home ole aikataulutettu luonnonvoima.
Homeen syntymisen aikataulua on mahdotonta arvioida. Voi olla että sitä on ollut jo niissä aineksista, mistä teit mehua ja kun homeelle tulee otolliset olosuhteet lisääntyä (sopiva kosteus ja lämpötila) hometta tulee niin paljon että muuttuu näkyväksi.
Työmatkallako teit?